Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír 2019 márciusi összefoglaló
2019.04.02.
Márciusi híreinket olvassátok szeretettel

Bekerülő kutyáink:

Hood 03.08-án érkezett. 5 év körüli vágatlan fülű, farkú gyönyörű corso fiú.
Pécs környéki állatvédők találták az út szélén, rossz állapotban. Chip nem volt benne. Hood fiatal, tigriscsíkos kan kutyus. Oltási programja elindult. Szívféreg tesztje negatív. A karantén ideje lassacskán letelik és örökbe fogadható státuszba kerül.


Ares 03.19-én érkezett. Őt szintén az út mellől szedtek össze a szolnoki állatvédők, s kérték segítségünket. Ares alig lehetett 6 hetes, kis fekete kan apróság, ilyenkor még az anyja mellett lenne a helye. Azonnal ideiglenes gazdihoz költözött, még nem gazdikereső, még nem örökbe fogadható, tehát még ne érdeklődjön senki, mivel ezzel a munkánk lenne hátráltatva.


Seuso 03.22-én érkezett. Mindössze 2 év körüli, vágatlan fülű és farkú gyönyörű fekete kan. Gazdája lemondott róla, mivel jön a gyerek és a kutyának semmi helye a családban szerinte. Soproni állatvédők helyezték el panzióba, mivel a gazda lelövetéssel fenyegetőzött.
Oltási programja elindult, szívféreg tesztje negatív. Seuso egy nyugodt szófogadó, okos, engedelmes, barátságos, ideális corso. Nem utolsó sorban rendkívül gyönyörű.


Események a kórházi részlegen
Zafírunk a gyomorcsavarodásból lábadozik, ám megint jól megijesztett bennünket. Ugyanis valamiért a gyomra leállt és nem ürült, felpuffadt, kétszer is kórházba került. Az orvosok szerint a gyomorcsavarodás szövődménye lehet a labor eredményei is sokat romlottak. Hepatic konzervre kellett váltanunk a tápról, amit pépesítve kap. Itt is szeretnénk megköszönni a gyors segítségetek, mivel kérésünkre nagyon sok Hepatic konzerv érkezett. Ez nagyon megható. Köszönjük Angyalok. <3 Nagyon reméljük, most már ezután csakis jó történik Zafírral. Ennyi rossz után nem lehet másként. Ugyanakkor a kétség is ott van, de nem adjuk fel, amíg Zafír is harcol.


Moha még kórházban van, az ő májdiétás étrendjét is nagyon szigorúan be kell tartanunk, sajnos nagyon súlyos az ő májbetegsége is. Szépen gyarapszik, csinosodik és a lelki sebei is gyógyulnak.

Sushink változatlanul küzd az allergiával ismét orvoshoz kellett vinni. Antibiotikumos kezelést kapott, és kipróbálnak nála egy új tápot, reméljük segít neki.


Fő támogatónk is meglepett minket. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Raymundnak folyamatos támogatásáért, aki ismét meglátogatta védenceinket, és most sem jött üres kézzel! Prémium tápokat és táplálék kiegészítőt kaptunk Tőle! Köszönjük Raymund!

Zsúrt tartottunk Lord kennelében.
Felköszöntöttük Lordit a 11. születésnapján, amit reméltünk, hogy már a gazdi otthonában ünnepel az idén, de sajnos nem így lett. Kicsit szomorkásak is voltunk, egyben meghatódottak, mert Lord gyengécske volt ugyan, de csodálkozva nézett körbe mindenkire, érdeklődve, hogy milyen sokan eljöttek hozzá. A szülinapról készült cikk ITT található!


Kenny, azaz gazdás nevén már Doki, részt vett társaival az első Noés Boxer Falkatúráján, a szépséges Gaja-patak völgyében, mintegy 7.5 km-en keresztül. Doki nagyon ügyes volt, a sok idegen kutya között is a rá jellemző együttműködésről, fegyelmezettségről tett tanúbizonyságot, igazán remekül beilleszkedett a kis, és a nagy falkába is. A végére aztán jól el is fáradt, kocsiba beugorván, lepacsiztak az álommanóval.Büszkék vagyunk rátok!


Önkéntes betekintő:
Bent lakó corsoinkkal folyamatosan foglalkozunk, szocializáljuk, tanítgatjuk őket, amit mindannyian szívesen vesznek, bátorodnak, szelídülnek, nevelődnek s lesznek újra boldog corsok. A fejlődésük maga a csoda, ahogy nyílnak, ahogy partnerré lesznek, részesei akarnak lenni a foglalkozásnak, élvezik a szeretgetést, s ezeket megtapasztani, megélni nagyszerű érzés.


Gazdis visszajelzések is folyamatosan érkeznek nagy örömünkre. A teljesség igénye nélkül szemezgettünk párat:

Híreink az új gazdisodásokról:

Dézi a gyönyörű fekete Cane corso leányzó a karanténból a Noéra került és rekord gyorsasággal két órán belül meghódította új családjának szívét! Már másnap újra jöttek hozzá és eldöntötték, hogy örökbe fogadják. Az örökbeadó járat előállt és Dézi új, szerető családjához költözött! Sok boldogságot kislány! A visszajelzés is igen hamar érkezett Dézi őriz és véd, nyugodt és fegyelmezett, ám a szomszéd kutyának már jelezte ki is a főnök ezentúl.


Blue valami olyasmit hallott ideiglenes befogadóitól, hogy megsült a bukta! Blue szavaival: "elmagyarázták nekem, hogy ez azt jelenti, hogy befogadóim, Bogi és Tomi mától a szüleim lesznek, mert ivartalanítási kötelezettséggel, kölyök szerződéssel örökbe fogadtak! Mától már nem vagyok árva, hanem boldog gazdis Cane corso kölyök. Majd folyamatosan tájékoztatunk Titeket a továbbiakban. Most megyek is és csibészkedek egy kicsit! Puszi és pacsi!"


Gazdára váró corsoink akik még várják az álomgazdit:
(nevükre kattintva megtalálod az adatlapjukat)
Corsoinknak profi minőségű fotók segítségével folyamatosan megújulnak az adatlapjai. Köszönet a profi fotózásért Baksai Bettina.

Lord

Szandi

Escape

Veto

Judy

Szappan

Zafír

Dáma

Kika

Alien

William

Olívia

Moha

Bradley

Blacky

Bonci

Hood

SeusoMegosztom a Facebookon