Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Fiona medvehercgenõ megmenekült
2012.07.13.
Döbbenetes fényképek és még döbbenetesebb videók kíséretében érkezett a karcagi állatvédõktõl a segítség. Segítsünk ennek a szerencsétlen alig 1 éves cane corso lánynak. Sok dolgot láttunk már és sokat tapasztaltunk, de van amitõl még mindig komolyan megrendülünk (tegyük hozzá szerencsére).Ez a szerencsétlen kutya kölyökként elvesztette az egyik mellsõ lábát, állítólag levágta egy fûkasza. Ez önmagában is nagy katasztrófa lenne, de tudjuk három lábon is teljes életet élhet egy kutya. Csakhogy Fiona életében nagyon rosszkor jött ez a „baleset”, a hatalmas méretû kölyökkutyaként a mellsõ lábának teherviselõ funkciójának kiesése olyan plussz terhet jelentett a másik három lábának, melyet torzulás nélkül nem tudott a teste elviselni és kialakult a látható úgynevezett medvetalp járás.

De errõl egy kicsit késõbb részletesen, most térjünk vissza a mentõakcióhoz.
Mert, hogy itt bizony arra volt szükség. Hiszen azon kívül, hogy szerencsétlen ilyen állapotba került, még azzal is terhelve van a kis élete, hogy láncon, kezeletlenül tengette életét. Esõben ázott, télen fázott. A szomszédok etették és aggódtak érte. Ki tudja meddig ment volna ez így, ha a karcagi lányok nem találnak rá véletlenül egy teljesen más ügy kapcsán. Õk azonnal hozzánk a NOÉ Cane Corso Fajtamentõ csoporthoz fordultak segítségért és ugye nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, egy pillanatig nem tétováztunk a válasszal. Természetesen segítünk. A Karcagi Állatvédõ Egyesület sajnos elakadt az ügyben, a gazdák nem voltak együttmûködõek, dacára könyörgésnek, fenyegetésnek, így mi magunk vettük kezünkbe az ügyet. A NOÉ mindig a hivatalos utat járja, így volt ez most is.Helyismeret és kontaktok nélkül kezdtünk neki az ügynek és haladtunk lépésrõl lépésre, az ismert hivatali fokozatokon. Nagyjából két hétig szerveztük, intéztük és készítettük elõ a mentést. Volt olyan szál ahol elakadtunk, de végül mondhatom igen komoly segítõkészséget tapasztaltunk a karcagi hatóságok részérõl. Így az elõkészületek után, amikor személyesen lementünk Fionáért már gond nélkül zajlott minden. Az önkormányzat ügyintézõjével és a helyi hatósági állatorvossal együttmûködve meggyõztük végül a gazdákat, hogy a kutya utolsó esélye, ha hozzánk kerül.Hatalmas termetük és tekintélyt parancsoló megjelenésük ellenére a corsok többsége nagyon jó természetû, kedves, barátságos kutya. Fiona szerintem mindközül a legaranyosabb, legkedvesebb és legbarátságosabb. Egy szó nélkül tûrte, hogy lefürdessük, betegyük az autóba és egész nap nyugodtan utazott a hátsó ülésen. Osztotta puszikat és boldoggá tette minden jószó.

Fiona ideiglenes befogadónál van, tanulgatja milyen a szabad gazdis élet. Milyen ha minden nap van finom és tápláló vacsora, milyen, ha mindig van friss víz, ha nem tûz a nap és nem kell kint feküdni az esõben. Hogy minden emberi szõ és érintés pozitív és szeretetbõl jön. Hogy a CSALÁD többi kutyája szeretõ, óvó és biztonságot nyújtó falka akikkel szabad és jó játszani.Túl van az elsõ orvosi vizsgálatokon.

Az elsõ diagnózis szerint nem lesz könnyû és gyors a megoldás, lépésrõl-lépésre kell haladnunk. Az elsõ és eredendõ probléma a részlegesen amputált mellsõ lába. Furcsáltuk, hogy annak ellenére, hogy két lábujja megvan és mûködik a csuklóízület Fiona mégsem használja ezt a lábát. Ez azért szokatlan, mert a kutyák általában gyógyulás után terhelik a csonkokat. A vizsgálat kiderítette, hogy mivel a baleset után nem kezelték a lábát, ezért az csúnyán elfertõzõdött, mielõtt spontán magától gyógyult. A gennyes fertõzés nyomai még most is, ennyi idõ után is látszódnak, hatalmas fájdalmat okozva szerencsétlennek. Ezért kíméli, és nem terheli ezt a lábát. Elsõ lépésben ezt kell helyre hozni, két okból nagyon-nagyon fontos ez, hiszen nem élhet tovább fájdalmakkal és szükség lenne rá, hogy ez a kis csonk legalább egy kicsit átvegyenek a kutya súlyának cipelésébõl.

Nincs más lehetõség, mint kiiktatni a fájós ízületet, egy merevítõ mûtéttel. Ha ez meggyógyult Fionát „megtanítjuk” újra használni ezt a lábát. Ettõl azt várjuk, hogy a másik három lába részben tehermentesül. A következõ lépések majd ez után lehet megtenni. Addig fizioterápia, nyugodt családi környezet és sok-sok szeretet kell neki.Kérjük, aki teheti támogassa Fiona gyógykezelését, mûtétjeinek költségét és rehabilitációját.

Bankszámlaszámunk:

OTP 11710002-20083777

Külföldrõl történõ utaláshoz:

IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kõrösi Csoma sétány 6.

A megjegyzésbe kérjük, írjátok be, hogy: "Fiona"

Fionát virtuális örökbefogadással is támogathatod az ADATLAPJÁN!

További képek róla ITT!

Minden adományért hálásak vagyunk! Köszönjük!


Megosztom a Facebookon