Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
Kapcsolódó cikkek:
  Feliratkozás hírlevelünkre:

  Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

  Örökbefogadási tudnivalók
  2017.11.20.
  ÖRÖKBEFOGADÁSI TUDNIVALÓK

  Kérjük, mielõtt örökbe fogadna védenceink közül, olvassa el figyelmesen az alábbiakat.

  A Cane corso fajtamentés kutyái olyan állatok, akik nagyon sok megpróbáltatáson mentek már keresztül. Megkínozták õket, sintérteleprõl származnak vagy épp eddigi gazdájuk mondott le róluk. Ezért különös körültekintéssel választjuk ki a leendõ gazdit, hogy a kutyussal egy életre társak lehessenek.

  Minden kutyánk chipezve, oltva, ivartalanítva kerül gazdához.

  Az örökbefogadás menete két lépcsõs:
  1. ismerkedés a kiválasztott kutyával állatotthonunkban szombati nyílt napjaink egyikén 10 és 14 óra között. Elõzetes telefonos egyeztetés mindenképp szükséges, hiszen vannak védenceink, akik ideiglenes befogadónál élnek, és szervezést igényel a találkozás. Ha a családban van másik kutya, akkor õt is várjuk szeretettel az ismerkedésre, hiszen az õ jó viszonyuk elengedhetetlen feltétele az örökbe fogadásnak. Az állatotthonban saját állat csak érvényes (1 évnél korábbi) veszettség és kombinált oltással hozható.

  2. Amennyiben az ismerkedés jól sikerül, és a gazdijelölt az örökbefogadás mellett dönt, úgy egyeztetünk egy idõpontot, és valamelyik önkéntesünk viszi házhoz a kutyát, mert minden örökbefogadáskor ellenõrizzük négylábú védencünk leendõ lakhelyét. Ennek kiemelt jelentõsége van, hiszen tapasztalt, az örökbefogadott állatot jól ismerõ önkénteseink könnyen fel tudják mérni, milyen veszélyek leselkedhetnek a kutyusra. (Például megfelelõen szökésbiztos-e a kert, nincs-e olyan rés a kerítésen, ahol az eb világgá mehet, a saját területen belül segítik az ismerkedést a már meglévõ kutyával stb.) Vidéki gazdijelölt esetén a szállítás költségét a kutyát házhoz szállító önkéntesünknek meg kell téríteni.

  Mivel Magyarországon ma több millió kóbor állat él, akiknek esélyük sincs arra, hogy valaha gazdihoz kerüljenek, ezért természetesen a hazai menhelyekhez hasonlóan mi is maximálisan támogatjuk az ivartalanítást, (hacsak valamilyen egészségügyi okból az adott állatnál az állatorvos azt nem ellenzi). Minden kutyánk oltva, ivartalanítva, chipezve költözik új otthonába.

  Kutyáinkat kizárólag kinti tartásra nem adjuk, olyan helyet keresünk számára, ahol lakásba, házba bemehet és teljes jogú tagja lehet a családnak.

  Albérletben élõ gazdijelöltnek kutyát örökbe adni nem tudunk.

  Kölyökkutya örökbefogadása esetén a kutyát elsõ körben ideiglenes befogadási szerzõdéssel adjuk oda, ami tartalmazza az oltási program következõ idõpontjait, illetve az ivartalanítási kötelezettség végsõ dátumát, amit az állat 6 hónapos koráig el kell végezni. Az ivartalanítás megtörténtérõl szóló állatorvosi igazolás, illetve az oltási program befejezését igazoló oltási könyv bemutatásakor kötjük meg a végleges örökbe fogadási szerzõdést. Ennek megtörténtéig az állat a NOÉ Állatotthon Alapítvány tulajdonát képezi. A microchip átregisztrálása csak ezt követõen, az örökbefogadási szerzõdés állatorvosnál történõ bemutatásával lehetséges.

  Ezzel nem csak a nem kívánt szaporulatot szeretnénk megelõzni, hanem a kutyák egészségét is védjük, hiszen az idõben ivartalanított szuka kutyáknál gyakorlatilag nullára csökken a késõbbi "nõgyógyászati" daganatos megbetegedések esélye. Ezek a rákos megbetegedések több tízezer kutya életét követelik évente, pedig az ivartalanítással megelõzhetõek! Az ivartalanítással az álvemhesség is kiküszöbölhetõ.

  Kérjük, mielõtt örökbe fogadna kutyáink közül, gondolja át, mekkora felelõsséggel jár egy állat tartása! Érdemes eltervezni, mi lesz a kutyussal, ha nyaralni megy a család, vagy más lakásba/városba költöznek, stb. Gondolja át, tudja-e vállalni a vele járó költségeket (kötelezõ oltások és parazitamentesítés, betegség esetén gyógykezelés, kullancs elleni védekezés, stb.) valamint azt, hogy el tudja-e látni akkor is, ha idõs és megfáradt lesz majd, és több gondoskodást igényel.


  LEADÁSI TUDNIVALÓK


  Cane corso leadása esetén kérjük, vegyék fel a kapcsolatot fajtamentõ csoportunkkal a canecorsomentes@neallatotthon.hu email címen a részletek egyeztetése céljából.

  Kutyát fogadni kizárólag érvényes veszettség és kombinált oltással, ivartalanítva tudunk a rendelkezésre álló helyek függvényében.  Megosztom a Facebookon