Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Közlemény! Megszűnt a NOÉ Cane corso Fajtamentés
2023.06.01.
Közlemény
Nehéz és fájó szívvel írjuk ezeket a sorokat, de van az a helyzet és van az a pont, amikor hosszú és gyötrelmes mérlegelés után megszületik egy döntés amit el kell fogadnunk.

A Noé Állatotthon Alapítvány Cane corso fajtamentése az eddig szervezett formában 2023. június 1-től megszűnik.
A fajtamentés 2009 tavaszán, vagyis 14 éve kezdte működését fajtaimádó önkéntesek működtetésével, önálló projektként, a NOÉ Állatotthon égisze alatt. Az induláskor még néhány védences mentés az évek alatt, a fajta elterjedésével együtt nőtt egyre nagyobbra és mentett meg több száz rászoruló, sok esetben életveszélyben lévő, a halál elől megmenekített kutyát.

A fajtamentést működtető szó szerint maréknyi csapat mindig a teljes szívét, lelkét, idejét és pénzét is ennek az elköteleződésnek adta. Példamutató az az emberfeletti segítő munka amivel működtették és életben tartották a csoportot.
Az évek, a sok pofon, a szélmalomharc, az egyre több rászoruló, ugyanakkor egyre nehezebb gazdasági környezet, hogy sokkal többet kell nemet mondani mint eddig bármikor, felemésztette a lelkesedést és az erejüket. Sajnos eljött az a pillanat, amikor elbillent a mérleg nyelve és a kutyák, az örökbefogadók és támogatók nyújtotta feltöltődés már nem tudta a sok rosszat és nehézséget kiegyenlíteni.
Megértjük, átérezzük és természetesen elfogadjuk ezt a döntést.

A gondozásunkban lévő corsok természetesen továbbra is a legmagasabb szintű ellátást és gondoskodást kapják és mindent megteszünk, hogy minél előbb ÖRÖKcsaládba tudjuk Őket adni. Újabb célzott cane corso mentést már nem indítunk, de természetesen ha lesz lehetőségünk, akkor megpróbálunk nekik is segíteni, ahogy más kutyáknak, cicáknak és állatnak is.
Nagyon köszönjük mindenkinek aki a 14 év alatt közvetve vagy közvetlenül, bármilyen kapcsolódással részt vett a Cane corso Fajtamentés munkájában. Kiemelten hálásak vagyunk Gabinak és Ernőnek, akik az elmúlt 10 évben dacolva minden nehézséggel, gyakorlatilag ketten vitték a projektet a hátukon. Szerencsére nem kell elköszönni tőlük, hisz továbbra is velünk maradnak NOÉs önkéntesként.

A még gondozásunkban lévő gazdikereső Cane corsokat itt találod:
http://canecorsomentes.hu/
Érdeklődni róluk, a canecorsomentes@noeallatotthon.hu címünkön lehet!Megosztom a Facebookon