Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Noé Cane Corso Fajtamentés 2022 évi beszámolója
2023.01.17.
2022 a bizonytalanság éve volt. Az előző 2 évünket a COVID miatti korlátozások és bezárások nehezítették, és mikor végre azt hittük fellélegezhetünk jött az újabb csapás. A háború, a brutális mértékű drágulások miatt rengetegen kerültek nehéz anyagi helyzetbe.
Amikor pedig az emberek nagy részének a saját mindennapi költségei is fejtörést okoznak, akkor nem jut már a támogatásra. Ezt ebben az évben, mint minden szervezet, mi is nagyon megéreztük.

Emelkedett állatorvosi költségek és gyógyszer árak mellett, kevesebb támogatással próbálta Fajtamentésünk is túlélni ezt a még jelenleg is tartó borzasztóan nehéz időszakot.

A kilátástalanság ellenére 2022-ben is próbáltunk erőn felül teljesíteni, ami számokban a következőképpen alakult:
Kezdő létszám: 16
Beérkezők: 32
Gazdisodtak: 28
Nálunk keltek át a szivárvány hídon: 6
A 2023-as évet így 14 védenccel indítottuk.

2022-ben is sokszor kellett szembe néznünk az emberi gonoszsággal. Mentettünk horror telepről, tyúkólból, lánc végéről. Többen kerültek be szörnyű testi/lelki állapotban: csontsoványan, betegen, sebesen, törött csonttal, rettegve.

A támogatásaitoknak hála idén is sok CSODÁT tudtunk együtt véghez vinni. Megfelelő orvosi ellátással és kellő szeretettel gyógyítottuk a betegeket és raktuk rendbe az összetört lelkeket.

Legnagyobb fájdalmunkra azonban 2022-ben is voltak, akiknél elmaradt a csoda, és nem adatott meg egy saját, szerető gazdi. Ők a mi kutyáinkként keltek át a Szivárvány hídon és az égi Corso falkánkhoz tartoznak már.
Örökké a szívünkben éltek: Buck, Nella, Tündér, Dáma, Bese, Den.


A sok fájdalom és bizonytalanság mellett rengeteg csodálatos pillanatban volt részünk, hiszen 28 védencünknek sikerült saját családba költöznie. Ezek a pillanatok azok, amik feltöltik a lelkünket és mindig erőt adnak a folytatáshoz. Minden gazdisodás maga a csoda, de amikor egy védencünkért hosszú nálunk töltött idő után jön el az Álomgazdi arra a boldogságra nincsenek szavak… 2022-ben 3 olyan védencünkre is rámosolygott a szerencse csillaga, akik mind a hárman kb. 2,5 évet töltöttek nálunk.
(Achmed, Mauro, Dante)


Szeretnénk köszönetet mondani minden örökbefogadónknak és támogatónknak, hogy kitartottak mellettünk ebben a nehéz évben is. Minden aprónak tűnő segítség hatalmas lesz, ha összeadjuk, hiszen tudjátok: Sok kicsi Corsora megy!


Nagy reményekkel vágunk neki a 2023-as évnek, hiszen mindig bízunk benne, hogy az Új Év egy szebb jövőt tartogat.


Megosztom a Facebookon