Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Noé Cane Corso Fajtamentés 2020. évi beszámolója
2021.02.07.
A 2020-as év mindenki számára más volt, mint az eddigiek. A COVID 19 vírus felborította a megszokott életünket és a Noé Állatotthon is az év nagy részében zárt kapuk mögött működött.
Bármennyire is más volt minden, a mi munkánk ugyanúgy zajlott folyamatosan.
2020-ban is megpróbáltunk a lehető legtöbb bajba jutott Corsonak segíteni, és szerencsére az örökbefogadások sem maradtak el.
A 2020-as évünk számokban a következőképpen alakult:
Kezdő létszám: 23
Bekerülők: 35
Gazdira találtak: 39
Akiknek nem sikerült  : 2
Év végi záró létszám: 17

Sajnos a 2020-as évben is megtapasztaltuk az emberi kegyetlenségeket, és kerültek a gondozásunkba borzalmas testi-lelki állapotban lévő kutyák.


Ilyenkor mindig darabokra hullik a szívünk, de a gazdásodások utáni boldog Corsok és gazdik mindig erőt adnak, hogy tovább folytassuk a munkánkat.
Hálásak vagyunk, hogy még a zárt kapuk ellenére is sokan nálunk találtátok meg az új családtagotokat.


Azért teszünk mindent, hogy minden védencünknek sikerüljön családba kerülnie, de sajnos az élet nem mindig ennyire kegyes hozzánk.
2020-ba elvesztettük Zafírt, a mi Vasladynket. Annyi csatát megnyert már a halállal szemben, de sajnos az utolsóban alulmaradt. A legnagyobb harcosunk elfáradt, és magával vitte szívünk egy darabját.
Dario elvesztése igazi tragédia volt mindannyiunk számára. A mi gyönyörű, fiatal, életerős „bucifejűnk” egyik pillanatról a másikra összeomlott. Hiába voltunk ott, és próbáltunk rajta segíteni, nem sikerült. A karjainkban tartva sétált át a Szivárványhídon.2020-ban sajnos szinte minden rendezvényünk elmaradt, ezeknek egy részét próbáltuk virtuális formában megtartani, hogy mégis kicsit együtt legyünk. Köszönjük azoknak, akik velünk tartottak.

Tudjuk, hogy rengeteg embert megviselt ez a különös év anyagilag is, de hálásak vagyunk, hogy mindezek ellenére rengetegen mellettünk voltatok, és támogattátok a munkánkat.
Nélkületek nem menne, hiszen a kiadásaink sajnos évről évre egyre nagyobbak.
Minden évre jut pár életmentő beavatkozás, ivartalanítások, és az utóbbi idők legnagyobb mumusa, a szívférgesség. Sajnos annyira elterjedt lett ez a betegség, hogy összeszorított fogakkal nézzük a teszteket az eredményre várva. Sajnos egyre nagyobb százalékban kapunk pozitív eredményt, ami után további vizsgálatok, gyógyszeres kezelés, esetlegesen műtét következik, ezek pedig hatalmas összeget jelentenek.Köszönjük, hogy nektek köszönhetően minden védencünknek biztosítani tudjuk a megfelelő kezeléseket és orvosi ellátást!
Reméljük 2021-ben is velünk maradtok, és hasonlóan sikeres évet tudunk elérni együtt!


Megosztom a Facebookon