Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Cane Corso- Latinos, védelmező szerető
2021.01.13.
Íme egy latinos, védelmező szerető – A Cane Corso!

Ezzel a találó címmel készített egy fajtabemutatást kedvenc ebünkről a kutyakajas.hu csapata! Lássunk is egy kis részletet a cikkből!

Ismerd meg kicsit közelebbről az olaszok tekintélyt parancsoló, de mégis szelíd óriás kedvencét!


Honnan érkezett hozzánk a cane corso?

Igencsak régi kutyafajta révén már az ókori rómaiak oldalán is feltűnt ez a szépséges nagytestű kutyafajta. Riadalmat keltő megjelenése kapóra jött a nagyvadak elfogásánál. De nagy segítség volt a háborúkban és az arénák harcaiban is. Az újkorban szerencsére már csak őrző-védő képességeiket használták ki. A világháborúk után pedig az 1980-as években sikeresen újraélesztették a majdnem eltűnőben lévő fajtát.


A cane corso jelleme

Nagy és izmos teste, sőt akár 50 kiló feletti súlya kiemeli nagytestű fajtársai közül. Teste munkára, azon belül is őrzésre termett. Azonban mackós termete ellenére igencsak mozgékony eb hírében áll. Ezzel is kitűnik nagydarab kutyatársaitól.
Belső értékei közül leginkább irdatlan védelmező ösztönét emelnénk ki. Családját, vagyis a falkáját maximálisan megvédi az idegenektől. Egy igazán jól szocializált cane corso semmilyen esetben sem fogja bántani az idegeneket.
Erő egyéniséggel áldotta meg a sors. Ezért kezdő gazdiknak semmi esetre sem ajánljuk. Domináns kezekben lehet belőle igazán barátságos, kedves és szociális négylábú. Ehhez azonban a nevelést már igen hamar 4-16 hetes korában el kell kezdeni.


Egészsége és ápolása

Ezzel a két dologgal szerencsére nem lesz sok gondod a cane corso éltében. Egyedül az ízületeire és a megfelelő, minőségi táplálásra figyelj oda.
Különösebben a szőrére sem kényes. Csak néha-néha dörzsöld át egy masszázskefével és minden rendben lesz.

A cane corso tartása

Hatalmas mozgásigénye van, amelyet kinti tartás esetén is meg kell neki adni. Csak olyan gazdik mellé ajánljuk, akik meg tudják adni nekik a napi minimum 30 perc mozgást. Ha kint tartod, akkor gondoskodj arról, hogy udvarod kellőképpen körbe legyen zárva a szomszéd állatok épsége miatt!


Etetése

Mélymellkasú fajtaként hajlamos lehet a gyomorcsavarodásra, ezért mi a napi kétszeri etetést favorizáljuk. Hajlamos lehet a hízásra is, ezért ügyelj a mértékletességre! És persze ne feledkezz meg az ízületvédelemről sem!
Kíváncsiak vagytok a cikkre? IDE kattintva elolvashatjátok a teljes bejegyzést! Ha pedig szívesen választanátok valamilyen finomságot, táplálékkiegészítőt, vagy játékot kutyusotoknak, akkor látogassatok el a kutyakajas.hu oldalára!Megosztom a Facebookon