Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír 2020 novemberi összefoglaló
2020.12.13.

Bekerülő Corsok:

11.06-án érkezett hozzánk Bronz, a válási árva. Nem sokon múlt az élete, mert a család felbomlása után már senkinek sem kellett és altatni akarták. Helyi állatvédők azonnal elhozták őt és a segítségünket kérték az elhelyezésében. Bronz egy igazi jóindulatú dömper, aki ugatva hisztizik azért, amit éppen szeretne. Imádja az embereket, kutyákkal érdeklődő. Szívféreg tesztje sajnos pozitív lett, ezért további vizsgálatok várnak rá.


11.24-én került a gondozásunkba a Lorna és Lizinka testvérpár. Gazdájuk kérte a segítségünket az elhelyezésükben. Bűnük, hogy a szomszéd átszökött tyúkját megölték, és a szintén átszökött kiskutyáját bántották. A végére annyira elmérgesedett a szomszédi viszony, hogy az mérgezéssel fenyegette a gazdákat, akik inkább lemondtak róluk.
Emberekkel alapvetően kedvesek, de látszik, hogy nem voltak nevelve. Pórázt nem ismerik. Más kutyákkal való viszonyukat egyelőre nem ismerjük.
Szívférge tesztjük pozitív lett, így további vizsgálatok várnak rájuk.

Lorna:


Lizinka:


Szintén 11.24-én érkezett hozzánk Vándor. Gazdája kérte a segítségünket az elhelyezésében, mert másik két kan testvérével folyamatosan balhéztak. Egy felelőtlenségből született házi szaporulat kölyke. (Exvédencünk Conte testvére). Eleinte nagyon félénk volt, de szerencsére elég hamar sikerült elnyernünk a bizalmát. Nálunk minden kutyával érdeklődő, azonnal hívja őket játszani, nagyon szeret bandázni.


Események:

Sajnálatos módon a COVID19 vírus újabb intézkedései miatt újra be kellett zárni a Noé Állatotthon kapuit. Természetesen a mentések nem álltak le, és az örökbefogadókat is nagyon várjuk szombatonként védenceinkkel együtt, de csak előzetes telefonos egyeztetés után, a szabályok betartásával.

Gazdisodások:

A hónap első szerencsése Bradley lett, aki majdnem 2 évet várt rá, hogy rátaláljon az Álomgazdi! A gazdik hosszú heteken át jártak ki saját kutyusukkal ismerkedni Bradleyhez. Minden szuperül alakult, hétről hétre egyre nehezebben hozták nekünk vissza a kis csíkos tankunkat, és együtt vágtuk a centit.
Bradleyt is minden héten egyre nehezebb volt visszakönyörögni a kennelbe. Aztán eljött a szombat, amit mindannyian vártunk. Akkor már nem jöttek ki a gazdik, hiszen otthon várták új családtagjuk érkezését. Mi pedig végre úgy hozhattuk ki Bradet, hogy a fülébe súghattuk : „nem kell már soha többé visszamenned a kennelbe!”


A hónap második és egyben utolsó szerencsése Damon lett. Egy régi német támogatónk miután elveszítette Corsoját írt nekünk, hogy szeretne örökbefogadni egy fiatalabb védencünket, aki jól kijön más kutyákkal és emberekkel is. Nem kellett sokat gondolkoznunk, hogy ki lenne a tökéletes választás! Természetesen mindent átbeszéltünk, elmeséltük, hogy Damon nem igazán volt nevelve, úgyhogy lesz vele munka, de minden kutyával tökéletesen viselkedik. Szerencsére a gazdit ez nem riasztotta el, hiszen kutyakiképzéssel is foglalkozik, mi pedig örültünk, mert tudtuk, hogy csak ez hiányzik ahhoz, hogy Damon egy tökéletes kutya legyen. Azóta már túl vannak az első kutyaiskolás napokon, ahol Damon a hírek szerint nagyon ügyesen viselkedett.


Corsoink akik még várják az álomgazdit:
(nevükre kattintva megtalálod az adatlapjukat)

Szappan


Dáma


Kika


Dante


Achmed


Csiki


Ed Hardy


Jackie


Theseus


Mauro


Nolan


Camilla


Baha


James


Bronz


Lizinka


Lorna


Megosztom a Facebookon