Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír 2020 októberi összefoglaló
2020.11.02.
Corso Kurír 2020 Október

Bekerülő Corsok:

10.07-én érkezett hozzánk Nolan, egy vidéki kis gyepmesteri telepről. A PCAS lányok mentették őt, és kérték a segítségünket az elhelyezésében. Emberekkel kicsit félénk, de barátságos idősödő Corso papi. Sajnos a szívféreg tesztje pozitív lett, ezért további vizsgálatok várnak rá.


10.20-án Camilla érkezett SOS segítségkéréssel a Szurkolók az Állatokért Komárom és környéke csapatától. „Gazdái” eladták a házat, őt pedig ott hagyták egy kis tákolmányba bezárva étlen, szomjan. Az új tulajdonos napokkal később ment rendet rakni a telekre, amikor kutyasírásra lett figyelmes, és megtalálta Camillát. Azonnal segítséget kért neki, így menekült meg. Elsőre nem volt kedves az emberekkel, amit nem is csodálunk, de úgy tűnik, már kezd oldódni és bízni bennünk.


10.25-én Baha került a gondozásunkba. Szeretett gazdája halála után a rokonok jártak ki hozzá ellátni őt, de mivel befogadni nem tudták ezért a mi segítségünket kérték az elhelyezésében.
Emberekkel és kutyákkal is nagyon barátságos. Szívféreg tesztje sajnos pozitív lett, ezért további vizsgálatok várnak rá.


10.28-án James-el bővült védenceink létszáma. Ezt a fiatal, különleges Pakisztáni Masztiff fiút gazdája itthon hagyta, mikor külföldre költözött. Egy barátja próbált segíteni, és panzióba helyezte, hogy biztonságba legyen, majd a segítségünket kérte az elhelyezésében. Embereket imádja, nagytestű szukákkal kijön.


Események:

10.04-én a biztonsági szabályok betartásával végre megtartotta a Noé Állatotthon az idei első nagy rendezvényét, az Állatok Világnapja alkalmából. Nagyon boldogok voltunk, hiszen nagyon sok látogató érkezett, és jó hangulatban telt az egész nap.


Gazdisodások:

A hónap első szerencsése, a mi kis tigrislányunk Ginevra volt. A gazdik elsőre nem őt nézték ki, de miután elvitték egy közös sétára, azonnal szerelem lett. A mi kis duracell nyuszink olyan okosan viselkedett, és úgy osztotta a puszikat, hogy azonnal levette a gazdikat a lábukról. A következő látogatás után már nagyon nehéz volt a búcsú, hiszen eldöntötték, hogy őt szeretnék családjukba fogadni. Persze rövid szervezkedés után már nem kellett sokat várniuk és Ginevra landolt is a kanapéjukon.


Ugyanazon a napon, pár órával később a mi különleges mackólányunk, Vespa is megérkezett szerető családjába. A gazdik már elsőre meglévő kutyusukkal együtt jöttek ismerkedni, és a harmónia azonnal megvolt. Itt már éreztük, hogy végre, hosszú várakozás után Vespára is rátalál a boldogság. Így is volt, a gazdik azonnal beleszerettek.


Irie szerencse csillaga is felragyogott Októberben. Eljött érte az Álomgazdi, aki nem nézte se a korát, se a baját, csak a szívét, amibe azonnal beleszeretett. Saját kistestű kutyusát is kihozta, akivel rendben ment a találkozás, így Irie költözhetett. Tudjuk, hogy idősebb kutyát nehéz örökbeadni, pláne úgy, hogy a könyöke sem az igazi és még a szívféreg kezelése is tart, de ezért hiszünk a Csodákban, mert vannak emberek, akik által átélhetjük!


Conte babánkra hamar rátalált a szerencse. Az érkezését követő első szombattól jártak ki hozzá a gazdik ismerkedni. Volt, hogy kissé elbizonytalanodtak, hiszen Conte eléggé félénk volt, de a szívükre hallgattak, és érezték, hogy csak egy biztos pont hiányzik ennek a fiatal fiúnak az életéből. A séták alatt Conte minden alkalommal egyre nyitottabb volt feléjük, a gazdik pedig egyre nehezebb szívvel hozták őt vissza nekünk. Az utolsó alkalommal már csak annyit kértek, hogy amilyen hamar csak lehet, vigyük őt haza hozzájuk! Nem kellett sokat várni, és a szívüknek igaza volt. Conte az első pillanattól érezte, hogy hazaért és már magabiztosan vette birtokba új helyét.


A hónap utolsó gazdisodása volt az újabb CSODA! A mi megtört lelkű, rettegő szépségünk Drogo gazdihoz költözött. Őszintén szólva, az első látogatásnál még nem hittük, hogy bármi is történhet, hiszen Drogo végig a kennelben egy bokor alatt bujkált. Aztán a gazdi meglepetésünkre jött következő héten is. Itt azért már titkon reméltük, hogy elindulhat valami. A harmadik találkozásnál viszont már éreztük, hogy ez tényleg valami jónak, egy CSODÁNAK a kezdete lehet. És így is lett. A gazdi hosszú heteken át folyamatosan látogatta Drogo-t, finomabbnál finomabb falatokkal halmozta el őt, és hihetetlen türelemmel, kitartással közeledett felé. Drogo pedig még mindig rettegve ugyan, de egyre közelebb engedte magához. Végül megszületett a döntés: az ivartalanítás után szeretné Drogo-t örökbefogadni. Egyszerűen el sem akartuk hinni. Elmondhatatlan boldogság, hogy egy ilyen megtört lélekbe a gazdi meglátta a csodát, és a szívféreg kezelést is vállalva beleszeretett.
Biztosak vagyunk benne, hogy ennyi türelem és szeretet mellett, Drogoból egy csodálatos, boldog Corso lesz.


Corsoink akik még várják az álomgazdit:
(nevükre kattintva megtalálod az adatlapjukat)

Szappan


Dáma


Kika


Dante


Achmed


Csiki


Ed Hardy


Damon


Jackie


Theseus


Mauro


Orell


Piccolo


Nolan


Camilla


Baha


James


Megosztom a Facebookon