Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Orvoshoz járó, aggodalmakkal teli héten vagyunk túl
2020.09.13.
Szokták mondani, hogy „a baj mindig csőstül jön”, és ez a Noé Állatotthon Cane Corso Fajtamentésére most nagyon igaz. Az elmúlt egy hétben 3 Corsonk miatt aggódtunk felváltva.

A sort egyik új védencünkTheseus kezdte, aki nem igazán akart sétálni, láthatóan rossz állapotban lévő hátsó lábait elkezdte fájlalni, és a lehető legkevesebbet terhelni. Azonnal ortopédiai kivizsgálásra rohantunk vele a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumba, hogy megtudjuk mi a gond. Sajnos a röntgen kimutatta, hogy a gerinc egy részén összecsontosodás található, és bizonyos részeken ízületi porckopás is van. Idősebb, nagytestű kutyáknál sűrűn előfordulnak ezek a betegségek, de megfelelő kezelés mellett még boldog évek várhatnak rá (amit reméljük, saját családban tölthet majd el). Most gyógyszerekkel és vitaminokkal erősítjük őt, amikre szerencsére szépen reagál.


Rögtön másnap Irie-val rohantunk, szintén ortopédiai vizsgálatra a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumba, ugyanis a jobb könyöke csúnyán bedagadt, és nem terhelte. Kapott gyógyszereket, amik szépen levitték a duzzanatot, és már újra szépen használja is a lábát, viszont a röntgen kimutatta, hogy a könyöke környékén elég nagy meszesedés található. Kissé görbe mellső lábairól ránézésre is látszott, hogy nem egészséges, de reméljük, tökéletes személyisége láthatatlanná teszi egy Álomgazdi számára ezt a kis „hibát”.


Csütörtökön elérkezett Drogo ideje, akit pozitív szívféreg tesztje miatt kellett szívultrahangra vinnünk Péterfia Dalma doktornőhöz. Ez a vizsgálat mindig rettegéssel telik számunkra, hiszen itt dől el, hogy kell-e műtét, vagy „megússzuk” gyógyszeres kezeléssel. Drogo esetében viszont még az is kérdéses volt, hogy hogyan fogjuk tudni őt elvinni, mert még mindig rettenetesen maga alatt van, és még mindig nem hajlandó kommunikálni velünk. Nem volt könnyű, de sikerült őt időre odaszállítani, és szerencsére Drogo állapota nem súlyos, így gyógyszerekkel teljesen gyógyítható.

Ezek a vizsgálatok nem csak lelkileg terhelték meg fajtamentésünket, de anyagilag is rettentően.
Egy hét alatt kb. 200 000.- lett az állatorvosi számlánk. Ebben még nincsenek benne a további szükséges gyógyszerek (ez Drogo esetében hatalmas költség lesz a teljes gyógyulásig), és persze a hamarosan következő kontroll vizsgálatok díjai.
Hálásan köszönjük, ha csak egy kicsivel is támogatni tudjátok fajtamentésünk munkáját!
Közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/kampany/noe-allatotthon-alapitvany-teljes-nev-rakosmenti-noe-barkaja-allatotthon-alapitvany-1050/tamogatom?fbclid=IwAR3Tz8IVu60g1dNhP3wqGJTDyndu5dMETyOx27RdwM3WOU1S4aWrpQdR-zY
Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20083777
Kérjük, a közlemény rovatba írjátok be: Cane Corso Fajtamentés
Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!! FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.


Megosztom a Facebookon