Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír 2020 júliusi összefoglaló
2020.08.16.
Corso Kurír 2020 Július

Bekerülő Corsoink:

07.01-én érkezett hozzánk Drogo. A Viharsarki Állatőrség Alapítvány kérte a segítségünket az elhelyezésében, mert az utcán kóborolt, és annyira félt, hogy csak csapdával tudták befogni.
Nagyon hosszú út áll előttünk, mert sajnos Drogo teljesen össze van törve lelkileg és nem akar velünk kommunikálni. Bízunk benne, hogy türelemmel és szeretettel sikerül egy boldog, kiegyensúlyozott kutyát varázsolnunk belőle, de ez rengeteg idő lesz. Sajnos szívféreg tesztje pozitív lett, így további vizsgálatok várnak rá, hogy a legmegfelelőbb módon el tudjuk kezdeni a kezelését.


07.29-én került gondozásunkba Jackie. Altatás elől lett mentve saját „gazdájától”, kis keverék társával együtt. A családnak nem volt ideje rá, és tartottak is tőle, ezért szinte folyamatosan egy kennelbe volt bezárva se fedél, se kutyaház, csak egy vashordó. Azt belátták, hogy ez így nem élet neki, viszont megoldásként az altatás jutott csak eszükbe. Szerencsére egy állatszerető ismerősük ezt megtudta és azonnal segítséget kért. Rögtön indultunk érte, és elhoztuk társával együtt.
Jackie-n látszik, hogy nem volt nevelve, és a fejükre nőtt. Helyre kell nála tennünk a dolgokat, meg kell tanítanunk neki, hogy nem ő a főnök.
Össze van zavarodva, nem igazán tudja, hogy mit kezdjen velünk, hogyan közelítsen. Látszik rajta a kíváncsiság, de mellette még azért haragszik a világra.


Gazdisodások:

A hónap első szerencsése Éger volt, akinek nem kellett sok időt nálunk töltenie, hamar rátalált az Álomgazdi. Egy régi önkéntesük meglátta és azonnal tudta, hogy a fia pont ilyen társat keres magának. Másnap már ki is jöttek együtt, és tényleg szerelem lett első látásra. Következő alkalommal kihozták a család meglévő kutyusát is, a szintén exNoés Kaktuszt, akivel sok időt tölt majd együtt. Minden tökéletesen alakult, úgyhogy nem is volt más hátra csak a költözés, aztán irány együtt nyaralni a Balatonra! 


Július második és egyben utolsó gazdisa Bluetooth lett. Gazdái szerettek volna örökbefogadni egy kutyust, ám nem volt konkrét kiszemelt. Mikor a hátsó részen sétáltak a kennel közt, meglátták Bluetooth-t, és rögtön beleszerettek a mosolygós pofijába. A következő találkozásokra már a kisgazdik is jöttek, és Bluetooth az egész családot levette a lábáról okos viselkedésével, és persze a fűben hempergő, cukiskodó mutatványával!  Mikor minden készen állt a fogadására, már indultunk is vele, hogy elkezdhesse új, boldog életét, szerető családjával.


Corsoink akik még várják az álomgazdit:
(nevükre kattintva megtalálod az adatlapjukat)

Szappan


Dáma


Kika


Bradley


Dante


Achmed


Csiki


Vespa


Ginevra


Ed Hardy


http://canecorsomentes.hu/index.php?pid=1&aid=290


Lunaria


Damon


Drogo


Jackie


Megosztom a Facebookon