Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír 2020 áprilisi összefoglaló
2020.05.03.
Corso Kurír 2020 Április

Az áprilisi hónapunkat egy szörnyű veszteség árnyékolta be. Dario, a mi gyönyörű, impozáns Corso fiúnk itt hagyott minket. Minden előjel nélkül összeesett és meghalt. Hiába álltunk többen is körülötte, és próbáltunk mindent megtenni érte, a kezeink közt kelt át a Szivárványhídon.
Ég veled Dario, fuss szabadon az égi Corso falkával! Szívünkben örökké velünk maradsz!


Bekerülő Corsoink:

04.01-én érkezett hozzánk Irie. Békéscsabán, a reptéren bolyongott soványan, tele kullancsokkal. Helyi állatvédők kérték a segítségünket az elhelyezésében. Tündéri, bújós természete van, más kutyákkal kiválóan kijön.


04.10-én került a gondozásunk Buster, a gyönyörű, csíkos öregúr. Gazdája meghalt, az örökösöknek pedig nem kellett, így társával egy kis keverék szukával egyedül maradtak a telken. A Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány kérte segítségünket. Mind a két kutyust fogadta a Noé Állatotthon Alapítvány, Buster természetesen Fajtamentésünkhöz került.


04.12-én érkezett hozzánk Chance. Keszthelyi Állatvédők kérték segítségünket az elhelyezésében, és a képeket meglátva azonnal igent mondtunk. Ez a csont és bőr kislány, harder-mirigy előeséssel egy lánc végén tengődött. A láncot kapta büntetésként, mivel átment a szomszédba és megölt pár tyúkot, hogy ne haljon éhen. Lelke romokban. Az emberi érintésre azonnal összepisilte magát.
A Chance név esélyt jelent. Esélyt egy boldog, szép életre, és mi mindent megteszünk érte, hogy ez minél hamarabb eljöjjön.


Események:

Ez az Április más, mint az eddigiek. Mindannyian szomorúak vagyunk, hiszen áprilisban szokott megrendezésre kerülni a Noé Állatotthon Húsvéti rendezvénye, ami most a korona (COVID19) vírus miatt elmaradt. Hiányzott, de tudjuk, most az a legfontosabb, hogy átvészeljük ezt a szörnyen nehéz időszakot és vigyázzunk egymásra.

Gazdisodások:

A hónap első gazdisodása rögtön dupla volt, amivel valóra vált egy álmunk! Az elválaszthatatlan testvérpár, Mirha és Wax együtt költözhetett gazdihoz! A hosszú heteken át tartó ismerkedés alatt a kisgazdik is egyre jobban szívükbe zárták őket, és miután meglévő kutyusukkal is zökkenőmentesen ment az ismerkedés, megszületett a döntés! Mikor minden készen állt a fogadásukra, már indultak is a boldog, gazdis élet felé!


A hónap következő szerencsése Roxette volt. A gazdik egy másik Noés kutyussal együtt, szerettek volna örökbefogadni még egyet. Szerencsére a mi Roxink szuperül viselkedik más kutyákkal, úgyhogy az ismerkedés, összeszoktatás könnyen ment. A következő találkozásnál már el is dőlt, hogy Roxette költözhet! Azóta is teljes a harmónia!


A következő gazdis Etna lett. A gazdi meglátta őt honlapunkon, és azonnal szerelem lett, amit az első találkozás csak fokozott. A közös séták után nem is volt kérdés már, hogy Ő lesz az igazi. Szerencsére Etna cicákkal is kompatibilis, úgyhogy ezzel sem volt gond. Azóta is csupa jót hallunk csak róla. Mi tudtuk, hogy tökéletes kutya, és ezt a gazdinál is bebizonyította!


Az áprilisi gazdisodások sorát Csimbili zárta. A gazdik hosszú időn keresztül jártak ki hozzá ismerkedni, és hétről hétre szorosabb lett a kapcsolat közöttük. Mikor minden készen állt a fogadására, Csimbili adott egy búcsú puszit kennel társának Zorronak és pattant is az autóba, hogy elkezdődhessen számára egy új, boldog élet, immár saját családjával.


Nagyon sok boldog, együtt töltött évet kívánunk!

Corsoink akik még várják az álomgazdit:
(nevükre kattintva megtalálod az adatlapjukat)

Szappan


Dáma


Kika


Bradley


Olívia


Zorro


Dante


Achmed


Csiki


Vespa


Ginevra


Roscoe


Ed Hardy


Irie


Buster


Chance


Megosztom a Facebookon