Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Noé Cane Corso Fajtamentés 2019. évi beszámolója
2020.01.08.
A 2019-es év minden eddiginél megterhelőbb volt Fajtamentésünk számára, lelkileg és fizikailag egyaránt. Sajnos a Cane Corso még mindig divatkorát éli, aminek köszönhetően egyre több a szaporító, és a felelőtlenül, meggondolatlanul vásárló ember is.
A közösségi oldalak folyamatosan tele vannak az eladó kölykök hirdetéseivel, de ritkán esik szó a fajtabetegségekről, és arról, hogy bizony nem megfelelő, következetlen nevelés mellett ez a fajta hatalmas gondokat okozhat.

Egész évben özönlöttek hozzánk a segítségkérések. A várólistánk egyre csak nőtt. Létszám stopot kellett hirdetnünk, de sajnos voltak olyan szörnyű estetek, amikre akkor sem lehetett nemet mondani. Minden napunk azzal telt, hogy megpróbáljunk minél hamarabb megoldást találni mindenki számára.

- Év elején a létszám 21 fő volt
- Év közben 48! kutya került a gondozásunkba

Sajnos 6 védencünknek nem sikerült segítenünk a gazdisodásban, ők hatan a MI kutyáinkként keltek át a Szivárványhídon.
Minden elvesztésnél darabokra tört a szívünk, de tudtuk, hogy fel kell állnunk és tovább csinálni, hiszen a többiek számára mi vagyunk az egyetlen remény.

Idén is sok olyan kutya került be sajnos, akiket az utolsó pillanatba mentettünk, pokoli helyekről, szörnyű állapotban.


A sok szomorúság és megpróbáltatás közt rengeteg jó is történt. A rekordszámú beérkezett kutyához szerencsére rekord számú örökbefogadás is társult.
2019-ben 4 kölyöknek, és 36! felnőttnek, tehát összesen 40! védencünknek sikerült álomgazdikat találni.
Corsos családunk tehát egyre nagyobb, és ebben az évben is csupa csodálatos emberrel bővült.

Próbáltunk segíteni azoknak a kutyáknak is, akiknek az elhelyezése nem volt sürgős. Közvetített gazdikeresőként további 3 Corsonak sikerült a segítségünkkel gazdásodnia.

A 2020-as évet 23 védenccel kezdtük meg.

A beérkező kutyák számának növekedésével sajnos költségeink is az egekbe szöktek.
Szeretnénk hálásan megköszönni mindenkinek, aki bármilyen módon mellénk állt, és támogatta Fajtamentésünk munkáját.
Nélkületek nem menne!
Reméljük, hogy a 2020-as évben is számíthatunk rátok.

Nem tudjuk milyen év vár ránk, csak reménykedni tudunk benne, hogy talán a Cane Corso elérte népszerűsége csúcsát, és kevesebb lesz a menteni való. Bár évek óta ebben reménykedünk…

Egyben viszont biztosak vagyunk! 2020-ban is gőzerővel folytatjuk a munkánkat, és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy minél több bajba jutott Corson segíteni tudjunk.


Megosztom a Facebookon