Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír 2019 szeptemberi összefoglaló
2019.10.01.
Corso Kurír Szeptember

Bekerülő Corsoink:

09.11-én érkezett Dave, akit állatvédők mentettek "gazdájától", aki csont soványra éheztette, és hagyta, hogy a drót, amivel ki volt kötve teljesen húsába vágjon. Ha ez még nem lenne elég, akkor a rossz tartási körülményekre úgy gondolta, az altatás a megoldás.
Szerencsére a segítség időben érkezett.
Elsődleges kórházi kezelés után a segítségünket kérték az elhelyezésében, így került a gondozásunkba.
Dave már nem fiatal, és ki tudja mióta szenvedhetett, mennyi rosszat élhetett át. Éppen ezért megígértük, hogy ha meggyógyul, megkeressük neki is a tökéletes gazdit, ahol élete végéig boldogan, szeretetben élhet.


09.13-án érkezett Teca. Devecser mellett találták őt állatvédők, ők kérték a segítségünket az elhelyezésében, így került a gondozásunkba.
Teca egy erdőben, egy hatalmas szemétkupacon élt napokig. A testén látszik, hogy teljesen kizsákmányolták, ellették folyamatosan. Valószínűleg már nem hozott hasznot, és nemes egyszerűséggel kirakták őt.
Egy bűbájos, szeretetéhes Corso hölgy.
Mi megígértük a kis kacskalábú mamókánknak, hogy megismertetjük vele az élet szép oldalát, ami a színtiszta szeretetről és felhőtlen boldogságról szól.
Ehhez viszont, minél előbb egy álomgazdi jelentkezésére van szükségünk.


09.14-én érkezett MadMax. Gazdái kérték a segítségünket az elhelyezésében, mert nem tudtak eleget foglalkozni vele, így került a gondozásunkba.
MadMax egy igazi, kedves, barátságos, gyönyörű, szürke óriás.


09.21-én érkezett Achmed. Achmed egy újabb válási árva, akit gazdája "elfelejtett" magával vinni amikor elköltözött, a család másik része pedig nem szerette volna őt megtartani. Ők kérték segítségünket az elhelyezésébe, így került a gondozásunkba.
Jobb szemén harder-mirigy előesés van, amit majd műteni kell.
Achmed jelenleg még kicsit félénk, bizalmatlan, nem igazán érti az új helyzetet, de ez teljesen érthető. Dolgozunk rajta, hogy minél hamarabb tudjon újra bízni.


Események:

Fajtamentésünk egy szuper lehetőséget kapott a DogCast TV nevű YouTube csatornától, mégpedig, hogy leforgatnának egy kisfilmet rólunk. Nagyon boldogok voltunk, és örültünk ennek a lehetőségnek, hiszen így még több emberhez eljuthatunk. Rekord gyorsasággal, mindössze egy hét alatt készen is lett a film.
Hálásan köszönjük a DogCast TV-nek a lehetőséget, és ezt a profi filmet!
Ha még nem láttátok, az alábbi linkre kattintva megtaláljátok: https://www.youtube.com/watch?v=9xp4uCHB3e8Gazdisodások:

Mirtill volt a hónap első szerencsése. Már az első pillanatban láttuk, hogy ez bizony szerelem első látásra mindkét részről. A gazdijelöltek hosszú heteken keresztül jártak ki ismerkedni Mirtillel. A legkisebb gazdi is hétről hétre egyre jobban nyitott Mirtill felé, csodálatos volt ezt látni. Amikor pedig meglátták a honlapon Mirtillke gazdikereső cikkét, ott minden eldőlt. Rögtön kaptuk az e-mailt, hogy Mirtill nem lehet más kutyája, szeretnék őt örökbefogadni. Nagyon örültünk, hiszen láttuk azt a mérhetetlen szeretetet, ami árad belőlük Mirtill felé.


Ropi volt a következő a hónapban, aki jegyet váltott a gazdis járatra. A gazdijelöltek egy szombaton kilátogattak az Állatotthonba saját kutyusukkal, célirányosan Ropihoz jöttek. Meglátták őt a honlapon és beleszerettek. Saját kutyusukkal tökéletes volt az első találkozó, utána megtudtuk, hogy sok cicájuk van otthon, így fontos hogy Ropi velük is jól kijöjjön. Rögtön mondtuk is, hogy akkor ők a lehető legjobb kutyánkba szerettek bele, hiszen Ropi mindennel kompatibilis, cicákkal élt régen is együtt. A következő látogatásnál már végleg eldőlt, hogy Ropi költözhet. A költözéskor bebizonyosodott, tökéletesen viselkedik a cicákkal is.


A következő gazdisodás egy beteljesült álmunk. Escape, a mi viharpánikos gyönyörűségünk 3 év után gazdihoz költözött.
Mikor megtudtuk, hogy azon a szombaton érdeklődők jönnek hozzá a saját kutyusukkal nagyon izgatottak voltunk, és reménykedtünk. Az első találkozás szuperül sikerült, a gazdi jelölteknek nagyon tetszett Escape, elmondtuk nekik a viharpánikot, de nem riasztotta el őket, és megígérték, hogy következő héten is jönnek. Jöttek is. Újabb közös séta, és ők meglátták benne azt a csodát, amit eddig csak mi láttunk, és elhangzott a mondat, amit az izgalomtól és a reménykedéstől lélegzetvisszafojtva vártunk… A mondat, amire 3 éve vártunk… Escape költözhet!
Nem érdekli őket a viharpánik, megoldják, és nem ijednek meg tőle!
Sokunk szemébe örömkönny szökött, hiszen Escape volt most a legrégebbi védencünk.


A gazdisok sorát ebben a hónapban Leo zárta. Igen, ő volt az, akit annyira kiéheztetett a saját gazdája, hogy 3 lépésenként összeesett, és egy láncon volt tartva a kert végében. Soha nem fogjuk tudni elfelejteni azt a látványt. Visszagondolva is könnyes lesz a szemünk.
De bizony Leo az a kutya is, akibe a gazdijelölt már ekkor, ebben az állapotban beleszeretett a képek láttán. Amíg nem lehetett őt látogatni, addig is folyamatosan támogatta. Aztán, mikor eljött a várva várt nap és találkozhattak, nem is volt kérdés, hogy valóban Leo lesz az, akit örökbe szeretne fogadni. Következő héten a már meglévő kutyussal is szuperül összebarátkoztak, úgyhogy Leo hamarosan pakolhatta is a cuccait és költözhetett új, szerető otthonába.
Mikor megkaptuk az első gazdis képet, újra könnyes lett a szemünk, de ezek már az öröm könnyei, hiszen látjuk, hogy Leo a szörnyű múlt után most kezdi a BOLDOG jövőt!


Nagyon sok boldog, együtt töltött évet kívánunk mindenkinek!

Corsoink akik még várják az álomgazdit:
(nevükre kattintva megtalálod az adatlapjukat)

SzappanDámaZafír


Kika


Bradley


Olívia


Bánk


Roxette


Dario


ZorroSnoopDante


Scooby-Doo


Dave


Teca


MadMax


Achmed


Megosztom a Facebookon