Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír 2019 augusztusi összefoglaló
2019.09.01.

Corso Kurír Augusztus:

A legszomorúbb hírrel kezdjük az összefoglalónkat. Hudson a fiatal, és életerős álompasink tragikus hirtelenséggel, egyik napról a másikra itt hagyott minket. Felfoghatatlan, és érthetetlen számunkra. Már az égi falkánkkal futkos a Szivárványhídon túl. Szívünkben te is örökké velünk leszel drága Hudson…


Bekerülő Corsoink:

08. 08-án Zorro érkezett hozzánk. Ennek a fekete gyönyörűséges kannak gazdái kértek segítséget, megváltozott életkörülmények miatt. Így került a gondozásunkba. Egyelőre még félénk, de folyamatosan dolgozunk rajta, hogy közelebb engedjen minket a szívéhez.


08. 10-én érkezett hozzánk egy tündéri kan testvérpár Lolka és Bolka.
Anyukájukat magasvemhesen, zsákba kötve találta meg egy állatszerető ember. Másnap már meg is született a két kis csodabogár. A megtaláló az anyakutyát ivartalanítja és megtartja, viszont a kicsikhez a segítségünket kérte, így kerültek a gondozásunkba.
Lolka

Bolka


08. 23-án Snoop érkezett hozzánk. Őt a pokolból mentettük. Snoop egy sötét, koszos, tűzforró fészerben volt láncra verve. Az edényei porzottak, nem tudni mikor evett vagy ivott utoljára. Fülét véresre marták a legyek. Teste csontsovány, lelke romokban. Reszketett az ember közelségétől, valószínűleg eddig az érintést csak verésként ismerte.
Már ilyen rövid idő alatt is csodálatos a változása: csóvál, bújik, és vágyik a szeretetre. Már nem reszket az ember közelében, sőt ha kaját lát, tudja, hogyan kell szépen nézve kikunyerálni egy-két falatot.
Sok idő lesz, mire teljesen rendbe jön testileg és lelkileg, de úgy érezzük, jó úton járunk.


08. 23-án érkezett szintén Dante is. Ő egy gyönyörű, fekete kan. Egy állatszerető ember mentette őt rossz tartási körülmények közül, ő kérte segítségünket az elhelyezésében. Dante sajnos szívférges, aminek a kezelése sok idő és pénz lesz, de harcolunk érte! Hiszünk a gyógyulásában, hiszünk benne, hogy várja valahol egy szerető család. Egy barátságos nagy mackó, szukákkal jól kijön.


08.31-én érkezett Scooby-Doo. Gyönyörű csíkos Cane Corso kan, akinek gazdái kértek segítséget az elhelyezésében, megváltozott családi körülményeik miatt. Most próbálunk barátkozni vele, és megtudni milyen is a természete ennek a szépségnek.


Gazdisodások:

Ebben a hónapban Parisz volt az első szerencsés. Viki, Athos volt idimamija úgy döntött, hogy miután Athost örökbe adtuk, egyik védencünket örökbe szeretné fogadni. Parisz szerelem volt első látásra, és szerencsére meglévő kutyusával is jól fogadták egymást, így villámgyorsan be is költözhetett Pariszunk új családjába.


A következő, aki álomcsaládra talált, Nikita volt. A gazdik rögtön érdeklődtek róla, ahogy felkerült a honlapra az adatlapja. A lelkesedés nem múlt el, végig tartottuk a kapcsolatot a karantén idő alatt is, és mikor végre Nikita felköltözhetett az Állatotthonba már jöttek is megismerkedni vele, saját kutyájukkal együtt. A találkozás tökéletesre sikeredett, így hát nem is volt kérdés, hogy Nikita költözhet.


Liza folytatja a gazdisok sorát. Egy kedves pár meglátta a fényképét, és azonnal beleszeretett a mi fiatal, szeleburdi kisasszonyunkba. Rögtön jöttek is meglátogatni szombaton, és a szerelem nem múlt el, sőt… Azonnal eldöntötték, hogy Liza az, akit szeretnének családjukba fogadni, Liza pedig nagy farokcsóválásokkal, és puszikkal jelezte, hogy ő is ezt szeretné.


Bolka fényképe szinte még fel se került, de már jelentkezett érte egy család, hogy pont ilyen kutyusra vágytak. Bolka amilyen hamar lehetet,t már költözött is, és azóta a család kedvence.


Lolka, testvérével egy napon költözhetett szerető családba. Gazdái először Bolkát szerették volna örökbe fogadni, de mivel ő már gazdijelöltes volt, megbeszéltük, hogy kijönnek megismerkedni Lolkával. A siker nem maradt el. A két kisgazdi azonnal beleszeretett a mi kis fekete gyöngyszemünkbe.


Paci is belépett a gazdis kutyák táborába.
A gazdik egy hétköznap délelőtt kilátogattak az Állatotthonba egy másik kutyus miatt, akiről hamar kiderült, hogy nem hozzájuk illő a temperamentuma. Ahogy sétáltak a kennelek mellett észre vették Pacit. Először tartottak tőle a mérete miatt, de aztán Paci a tőle megszokott módon odagaloppozott, és a kennelnek dőlve követelte a neki járó simogatást. Ugye erre szokták mondani, hogy „eladta magát”?! A gazdik azonnal érdeklődtek, hogy ki ő, és mikor lehet jobban megismerkedni, sétálni vele. Szombaton már jöttek is, és megbeszéltük, hogy a következő alkalommal saját kutyusukat is hozzák. Szerencsére Paci jól viselkedett, úgyhogy hamarosan költözhetett is új családjába.


Amira is boldog gazdis kutya lett. Ahogy feltöltöttük az adatlapját, egy órán belül már telefonáltak is miatta, és szombaton jöttek is őt látogatni saját kutyusukkal, akivel azonnal megvolt az összhang. A másik kutyus büszkén sétált Amira mellett, hogy mindenki lássa milyen szép kis társat fog ő kapni. És így is történt. Amira hamarosan be is költözött új otthonába.


Erin zárta a gazdisok sorát ebben a hónapban. Régi örökbefogadóink beleszerettek, amint meglátták róla a képeket. Erinnek hosszú volt a karantén ideje, mert egy oltása sem volt, mikor hozzánk került, de a gazidjelöltek, türelmesen vártak, és folyamatosan tartották velünk a kapcsolatot. A hónap végén pedig eljött a várva várt nap, Erin beköltözhetett új családjába, egy régebbi védencünk mellé.


Köszönjük, hogy tőlünk fogadtatok örökbe, és nagyon sok boldog együtt töltött évet kívánunk!

Corsoink akik még várják az álomgazdit:
(nevükre kattintva megtalálod az adatlapjukat)

Escape


Szandi


Szappan


Dáma


Zafír


Kika


Bardley


Olívia


Becse


Bánk


Leo


Roxette


Dario


Zorro


Snoop


Dante


Scooby-Doo


Megosztom a Facebookon