Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír 2019 júliusi összefoglaló
2019.08.01.
Corso Kurír Július:

Bekerülő Corsoink:

07.02-én érkezett Liza a gondozásunkba, aki egy 2018-as születésű, fekete, vágatlan fülű és farkú Cane Corso szuka.
Gazdái megváltozott életkörülmények miatt kértek segítséget a Szurkolók az állatkínzás ellen csapatától, akik azonnal szóltak nekünk, így került a gondozásunkba. Liza egy tündéri, és korához illően szeleburdi kislány. Más kutyákkal jól kijön.


07.04-én Nikita érkezett, ő egy 2017-es születésű, szürke, vágatlan fülű és farkú Cane Corso szuka.
Nikitáról gazdája nem tudott megfelelően gondoskodni, még enni se tudott neki eleget adni, ezért lemondott róla, így került a gondozásunkba. Azóta sikerült szépen gyarapítani a súlyát, már nyoma sincs rajta az egykori éhezésnek. Nikita imádja az embereket, kutyákkal is nagyon jól kijön.


07.04-én érkezett Bánk is, aki egy egy 2016-os születésű, fekete, vágott farkú, vágatlan fülű Cane Corso kan. Debrecenben kóborolt, ezért bevitték a helyi gyepmesteri telepre, onnan vettük át, így került a gondozásunkba. Bánk Giardia tesztje sajnos pozitív lett. Gyógyítását, kezelését megkezdtük, de sajnos az ő felépülése egy hosszabb folyamat lesz. Egyelőre nagyon félénk, de egy kis jutalomfalattal azért oldható.


07.10-én érkezett Leo, aki egy 2017-es születésű, fekete, vágatlan fülű és farkú Cane Corso kan. Leot Hajdúszoboszlói állatvédők mentették "gazdájától" egy lánc végéről. Sokat látott szemünkbe is könnyeket csalt állapota. Leo annyira kórosan soványra volt éheztetve, hogy pár lépésenként összeesett. Mikor megláttuk a róla készült videót, nem volt kérdés, nem gondolkoztunk, azonnal fogadtuk. Így került gondozásunkba.
Leo jelenleg orvosi kezelés és megfigyelés alatt áll, de nagyon szépen kezdi magát összeszedni. Sajnos a szívféreg gyorsteszt eredménye pozitív lett, ezért további vizsgálatok várnak rá.


07.13-án érkezett hozzánk a mi Trójai párosunk Heléna és Parisz. Mind a ketten feketék, 2017-es születésűek, vágott fülű és farkúak. Zsámbék mellett egy földút szélén hagyták őket kikötve, ott találtak rájuk. A Zöld Sziget Állatmenhely fogadta őket, tőlük vettük át, így kerültek a gondozásunkba. Mind a ketten barátságosak, más kutyákkal jól kijönnek.

Heléna

Parisz


07.19-én ismét egy páros érkezett hozzánk, Roxette és Dario. Mind a ketten feketék, 2014-es születésűek, vágott farkúak, vágatlan fülűek. Válási árvák, akiket volt gazdájuk nem vitt magával miután elköltözött, így kerültek hozzánk.

Roxette

Dario


07.25-én Amira érkezett hozzánk. Amira egy 2018-as születésű, fekete, vágatlan fülű és farkú Cane Corso szuka. Gazdája kérte segítségünket az elhelyezésében, megváltozott családi körülményei miatt, így került a gondozásunkba. Amira fiatal, kissé félénk, más kutyákkal jól kijön. Emberekkel barátságos, gyerekek mellett nőtt fel.


Események:

Sajnos meg kellett hozunk egy olyan döntést, ami bár ott lebegett a fejünk felett, mégis próbáltunk minden erőnkkel küzdeni ellene. Hiába… Van az a szint, amikor nincs tovább, LÉTSZÁMSTOPOT kellett bejelentenünk. A rengeteg, szinte egyszerre beérkező kutya mellett nem tudunk többet elhelyezni. Se anyagilag, se fizikailag nem tudunk több kutyáról gondoskodni. Természetesen azon vagyunk, hogy minél hamarabb álom gazdikhoz juttassunk védenceinket, és akkor tudunk a helyükre újabb, segítségre váró Corsokat fogadni.


Újabb csodálatos képekkel gazdagodott több védencünk adatlapja. Köszönjük a profi fotókat Melindának, Gergőnek, és természetesen Moloknak!:)

Gazdisodás:

Ebben a hónapban Blacky volt az első szerencsés, akire ráragyogott a gazdisodás csillaga. A gazdijelöltek heteken keresztül jártak ki hozzá ismerkedni kislányukkal, és saját kutyájukkal. Mivel Blacky szuperül, így ma már egy gyönyörű helyen, saját családjával él, a legnagyobb szeretetben.


A következő gazdisodás igazán különleges számunkra, hiszen legrégebbi védencünk, Athos volt a szerencsés. Bizony a mi félszemű, tündéri pónink is hazatalált. Köszönjük Vikinek, hogy olyan sokáig ideiglenes anyukája volt, és a sok segítségét a gazdisodásban is. Köszönjük a gazdiknak, hogy meglátták Athosban azt a csodát, amit mi, és őt választották.


A hónap utolsó gazdisodásának főszereplője Heléna volt. A gazdijelöltek számára szerelem volt első látásra, és szerencsére saját kutyájuk (akit szintén rajtunk keresztül fogadtak örökbe, közvetített gazdikeresőnk volt) is hasonlóan érzett. Azonnal megvolt az összhang, úgyhogy nem is volt kérdés számukra, hogy Helénával lesz teljes a család.


Nagyon sok boldog, együtt töltött évet kívánunk mindenkinek!

Corsoink akik még várják az álomgazdit:
(nevükre kattintva megtalálod az adatlapjukat)

EscapeSzandi


Szappan


Dáma


Zafír


Kika


Bradley


Olívia


Becse


Mirtill


Ropi


Hudson


Liza


Nikita


Bánk


Leo


Parisz


Roxette


Dario


Amira


Megosztom a Facebookon