Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír 2019 májusi összefoglaló
2019.06.02.
Corso Kurír Május:

Bekerülő Corsoink:

05. 05.-én Mirtill érkezett. Állatvédők kértek segítséget egy lesoványodott, kullancsokkal teli corso szukának, panzióban helyezték el érkezésünkig. Oltási programja elindult, karanténba került. Kedves, barátságos corso.


05.05.-én Becse érkezett. Gyönyörű fekete szuka. Gazdája mondott le róla vemhesen. A gazda anyagilag nem kívánt tovább róla gondoskodni. A kicsit rémült Becse gondozásunkba került, nem érti, miért kell elhagynia „szeretett” családját. Egy igazi bújós, engedelmes szeretetgombóc. Egyedüli kutyának ajánljuk.


05.16.-án Ropi érkezett. A Mancsvár Állatvédő Egyesület kérte segítségünket. A gazdi egy újabb hitelkárosult, a bank viszi a házukat, a Corsonak új gazdára van szüksége. Oltásai nincsenek, karantén ideje után lesz gazdikereső. Kissé neveletlen, de bújós, kedves, szeretetre vágyó, gyönyörű fekete, fiatal Corso fiú.


Aron: 5 éves tigriscsíkos hatalmas kan 65 kg-os corso gyerek. Soproni állatvédők kértek segítséget. Gazdája lemondott a barátságos óriásról, családi viszály miatt. Panzióban helyezték el, míg fogadni tudjuk. Emberekkel, kutyákkal barátságos engedelmes gyönyörűség. A Panzió ideje alatt lett is gazdijelöltje.


05.31-én Paci érkezett. Idős gazdája halála után az örökösök kérték a segítségünket. Nem tudták magukhoz venni, az ellátását is nehezen tudták megoldani. Egy kis kennelben élt, aztán amint az ajtó kinyílt csak úgy vágtázott ez a fekete szépség, innen kapta a Paci nevet. Gyönyörű, 6 éves, fekete kan.


Eseményeink:

Lord elment. Nagyon bánt minket hogy nemsikerült gazdához költöznie.
A fájdalmas és kiábrándult önkéntes búcsúzás:
Ég veled Lord!
Nekünk csak Lordi, Lordinnyó❤. Ma itt hagytál minket, fájdalmas űrt hagyva magad után. Dühös vagyok és kiábrándult, hiába a rengeteg megosztás mégsem kellettél senkinek. Mert nem vagy kicsi, cukimuki, és fiatal. Az embereknek /tisztelet a kivételnek/ csak ez a fontos. Százezreket kifizetnek egy kutyáért, miközben a menhelyeken több ezer kutya várja, hogy gazdihoz kerülhessen. Igy jártál te is. Mi nagyon szerettünk, Klári anyád főzött rád, Ria anyád sétáltatott, mi pedig jutit lopkodtunk neked, simogattunk, szeretgettünk. Most már az égi falkánkban vársz ránk. Mindig emlékezni fogunk rád, mert tudod, csak az hal meg, akit elfelejtenek. Te örökké élsz....a szívünkben❤

Malter elment. Öt hét gazdis boldogság jutott mindössze, de jutott, amiért hálásak vagyunk. „Sajnálattal közlöm veletek, Malter elment! Amit ember megtehetett megtettünk.
Utolsó képünk, tegnap este még így pózolt. Kincsünk! „
A világ legboldogabb kutyája volt. Hiszem, hogy ugyanezzel a mosollyal sétált át a szivárvány hídon is, és ezt csak nektek köszönhetjük

Zafír hírek: Nagyon halkan merjük kijelenteni, hogy rendeződni látszik, azaz a kritikus időn túl van. Még ugyan rettentően sovány, de az étvágya remek, és mintha kezdene gyarapodni.


10 éves jubileumi találkozó
A Cane corso Fajtamentés 10 éves fennállásának jubileumát ünnepeltük május 19.-én egy Baráti Találkozó keretében. Családias hangulatú volt ez a találkozó, ahol örökbefogadóink személyesen is megismerhették egymást, mi pedig viszontláthattuk egykori védenceinket.
Lelkes készülődés szervezés zajlott, az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk.
Ízletes sütemények garmadája, üdítők és isteni kávékülönlegességek emelték a kellemes nap hangulatát.
Fantasztikus érzés ennyi boldog Corsot együtt látni, sokan eljöttek, de a tényleges mentésnek, egy vékonyka szelete volt ez csupán. Míg az első években elvétve kellett menteni Corsokat, ez mára nagyot változott. Egyre több a munkánk, mivel a Cane Corso egyre népszerűbb, ám a fajtát kevesen tudják kezelni, nevelni, ezért sokuktól így vagy úgy megválnak. Leadják vagy egyszerűen elhagyják.
Köszönjük mindazoknak, akik megtiszteltek jelenlétükkel, igazán nagyon jólesett viszontlátni Titeket.

Önkéntes betekintő: A nyílt szombati napokon a hét legaktívabb napján a séták, kis tanulás, játék, szeretgetés a legfontosabb. Boldogságot adni a bent élő Corsoknak és a majdnem Corsoknak. A szeretet, törődés, tanítás, ami gazdiképessé teszi a nehezebb természetű kutyáinkat is.
Mi önkéntesek teljes szívvel tesszük.

Gazdisodás: Rekordot döntöttünk a gazdisodás terén.
Wiliam ebben a hónapban elsőként ment gazdihoz. Nagyon várták őt is és hamar jött is beszámoló a gazditól: „Vili első napja nálunk. Nagyon hálásak vagyunk, hogy ez a nagy mackó a mi családtagunk lett. Egyszerűen imádni való. Tegnap a nagy izgalmak után elmentünk egy nagyot sétálni a dunapartra, meglepődtünk, mert ugyan rohangálhatott volna, de ő még is csak a babakocsi mellett jött, aztán egyszer csak ugrott egy hasast a vízbe. A család minden tagjával olyan jó fej volt, hogy odavannak érte. Olyan otthonosan mozog a lakásban, mint ha már 1000éve itt lakna. Asszisztál a babaetetésél, Vili azt a nagy nyálas fejét rátette a babakocsira és cukin várt egy leeső barack pépet. Megzabáltam olyan cuki volt. A csirkékkel még akad némi problémája, de majd megszokják egymást. Az első éjszaka bevitte a házába a férjem cipőjét és azt használta párnának. Reggel már várt minket az ajtóba. Összefoglalva az első napunk szuper volt.”

Seuso óriás babynk is gazdára talált, a hónap első napján költözött ő is. A sok látogatás ismerkedés egyre mélyebb kapcsolatot épített, aminek a szeretet az alap köve. Érkezése után, hamar jött egy kis beszámoló: „Leírhatatlan volt az első napunk Seusoval! Köszönjük Ernő Balázs, hogy elhoztad nekünk az új családtagunkat!”
Jelentjünk, hogy már kutya barátok is vannak! Egyenlőre, Seuso legnagyobb játszótársa egy 1 éves retriver, akivel ájulásig játszanak!
Új nevet kapott Molok, avagy bálványisten, amire szépen figyel. A találkozóra már gazdás Corsoként látogatott el hozzánk.

Hood egy régi örökbe fogadó családhoz költözött, Grace társa lett a nagyfiú. Az első pillanattól kezdve egy hullámhosszon voltak, mintha egymásnak teremették volna őket.

Happy aki már rég ideiglenes gazdinál élt egy ideje, a találkozó rendezvényén lett véglegesítve az örökbe fogadása. Így már ő is hivatalosan is gazdis kutyaként távozott a jubileumi találkozóról.

Alienre a találkozón mosolygott rá gazdisodás angyalkája. Málna, egykori védencünk társa lett. Az ismerkedés rendben volt így költözhetett. Azóta ő is élvezi a boldog, gazdis kutyák életét.

Nagyon sok boldog, együtt töltött évet kívánunk minden örökbefogadónak.

Gazdis bejelentkezések: Ebben a hónapban is elhalmoztatok képekkel beszámolóval, amit minden alkalommal szeretettel fogadunk, most ebből szemezünk párat. Köszönjük.


Corsoink akik még várják az álomgazdit:
(nevükre kattintva megtalálod az adatlapjukat)
Escape

Szandi

Szappan

Dáma

Zafír

Kika

Bradley

Olívia

Blacky

Becse

Mirtill

Ropi

Paci


Megosztom a Facebookon