Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Ég veled Lordi, Szőke hercegünk...
2019.05.13.
Lordi
Mikor hiszed, hogy van még idő, mikor vallod azt, hogy lennie kell szerető gazdának, aki eljön a Nagymacinkért s megtapasztalhatja végre milyen az, ha van családja, ha napi szinten szeretve van.
Nagyon szomorúan kell leírnom, ez nemsikerült.
Lord 2011-ben került a fajtamentés gondozásába, gazdája adta le „kezelhetetlen” indokkal. Valószínűleg divatkutyaként vette, és sejtése nem lehetett, hogyan kell neveli, tanítani egy corsot. Foglalkozás nevelés hiányában Lord nőtt, mint a fű, nagykamasz korára kialakult saját akarata öntörvényű jelleme.Mindössze 3 éves volt ekkor, nem mondhatni egyszerű esetnek. Kennelébe talán egy-két ember mert bemenni, akit nem fogadott el annak határozott jelét adta támadásával.

De nem maradt ez így, hiszen már akkor az volt a célunk, hogy értő kezekbe kerüljön, folyamatosan nevelgettük, hiszen gazdiképessé kellet válnia.
Hatalmas előrelépést a fejlődésében Ria terápiája hozott, aki elvitte őt sétálni, minden szombaton. Riát elfogadta megszerette és hajlandó volt változni. Nagyokat sétáltak, közben volt játék, fegyelmező tanulás, szocializáció. Ria szavaival:"Imád sétálni, ezeken a sétákon van kis játék és tanulás is. Imád játszani, huzakodni, labdázni. Van kedvenc kis macija. Édes pofa ilyenkor a nagy mackó szájába egy kicsi plüssmacival, és bohóckodik, provokál, hogy játsszunk, játsszunk!"

Lordi mert sokan így hívtuk, de Lordinnyónak is becézve Őt, egyre barátságosabb lett, és a séták alkalmával több kutyát is elfogadott, ami ugyan nem mindig volt végleges, hiszen ha rosszabb napja volt odakapott a vele sétáló kutyatárshoz, de legtöbbször élvezte a bandázást.
Teltek a hónapok, az évek, de a mi Lordinkra senki nem érdeklődött, még virtuálisan örökbe fogadva sem kellett senkinek. Pedig óriásit változott.
Írtunk cikkeket gazdikereső célzattal Lord volt a hét corsoja:
"Meggyõzõdésem, hogy készen áll egy új kezdetre, egy szeretõ gazda mellett! Nem nagy kívánság ez, hiszen minden corso megérdemel egy végleges, szeretõ otthont, egy olyat ahol a melegség, a szeretet és a nyugalom a kapcsolatok alapja. Már nem mondható fiatalnak a maga 6 évével, úgyhogy éppen itt lenne az ideje, hogy õ is megtalálja magának a Gazdit, aki neki rendeltetett és az otthont, ahol szeretik, megbecsülik, ahol tudják mi is kell egy corsonak, az a bizonyos szeretet, türelem, és még több szeretet, amit Lord duplán és triplán visszaadna, hűséges és bátor védelmezõje lenne a gazdinak és a családjának."

Lordi megtanulta, hogy szeretni jó dolog, gyakran nyafogott, ha nem vele foglalkozott a számára fontos személy. Egyre több barátja lett, egyre bátrabbak lettünk mi is valamennyien. Már nem gond bemenni hozzá, hiszen örül nekünk, hozza a malackáját, hogy játszunk dobálósat, huzakodósat.

Már 5 éve élt a Noé Állatotthonban, mikor beteg lett. Fülgyulladás, bűzmirigy folyamatos gyulladása és nagyon csúnya bőrgennyesedése volt. Lordi az elején még szájszíjban, később már barátságosan tűrte a kezelést, ami gyakran kellemetlen lehetett számára. Az orvosokat ápolókat is elbűvölte. Kiderült a betegsége forrása, mindezeket allergia okozza. Baromfi érzékeny. Mindez mellé társult egy csúnya bőrférgesség. Így cseppeket és hypoallergén tápot kapott, amit egy idő után nem evett meg. Nagyon rossz állapotban volt, féltünk akkor, hogy elveszítjük. Ekkor felvállaltam, hogy főzök baromfimentes kaját, ami együttműködéssel, nagyon jól kiviteleztünk, Igazi csapatmunka volt, s eredményes. Megszűntek a gennyes gócai, az allergia miatt a kullancs elleni védelme sem volt egyszerű, lényeg hogy Lordi meggyógyult.

Továbbra is a gazdisodás a cél, közelgett a 10. születésnapja. Mindannyian lelkesen készültünk, tortával, jutival, játékkal. Akkor és ott azt kívántuk, a lehető legszebbet, mégpedig, hogy rátaláljon álmai Gazdija. Hittük, hogy megtörténik, hiszen Tresy is a szülinapi zsúrja után lett boldog gazdás.
A 10 év egy corsonál már ajándék, de még nem a vég. Igaz Lordin látszanak az öregedés jelei, gerincproblémára utaló jeleket produkált, ami később igazolódott. Gyógyszeres kezelést kapott.
Tovább írtuk a posztokat, hirdettük, hogy öreg napjaira szerető család kell neki, nem tudjuk, mennyi ideje van, de azt igen, hogy érdemes arra, hogy szeressék Őt.

Majd a 11. születésnapján mikor nagyon ramaty volt az állapota, néha összecsuklott, 8 évi menhelyi élet, 8 év várakozás után, halványabban, de még nem adtuk fel a reményt. Újabb fotók készültek amolyan profi képek, hátha beleszeret valaki.

A mozgási problémáira gyógyszert kell szednie, ami segített, sajnos egyre erősebbeket kellett alkalmazni, mígnem az is hatástalannak bizonyult.
Pénteken délután jött az email: Lord nincs jól, és enni sem akar csak nyammog. Ez nem jó.
Másnap, szombaton extrafinom kaját kapott, amit kézből volt hajlandó megenni, örült mindenkinek. A munkánk mellett mindenki odament hozzá simire masszázsra szeretgetésre. Sírdogált, ha éppen nem volt mellette senki. A gyógyszerét nagyon sok unszolásra, de megette. Nehéz szívvel hagytuk ott, hiszen nem tudott lábra állni.
Sokan nem aludtunk, aznap éjjel, s reggel jött a telefon, továbbra sincs jól, nem hagyhatjuk szenvedni tovább, méltatlan lenne. A szteroid, amit kapott, már sajnos nem segít. Lábához érve hatalmas fájdalmakkal küzdött. El kell, hogy engedjük Őt. Szervezkedés, telefonálás, orvos, aki átsegíti és barátok, önkéntesek hívása, akik nagyon szerették Lordit.

Csendben szeretetben kelt át a szivárványhídon.

A várva várt csoda elmaradt, Lordinak nem adatott meg a szerető család.

Bekövetkezett az, amit nem akartunk, amit egyetlen kutya sem érdemel, menhelyen kellett meghalnia.

Könnyek csalódás hatalmas űr, amit hagytál Lordi, de kívánjuk, Neked mindannyian legyél boldog corso odaát az örök vadász mezőkön a szivárványhídon túl.

Örökké velünk maradsz a szívünkben.


Megosztom a Facebookon