Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Az esélytelenek, és a problémások
2019.05.03.
Esélytelen, problémás: ez a két szó sokszor összefügg, ám nem minden esetben. Van, amikor annyira szép egy kutya, hogy hiába problémás, mégis hamar gazdisodik. Ennek ellentéte, mikor olyan kutyánk van, ami nem igazán hasonlít a fajtára, nem éppen kirívó a szépsége, hiába nincs vele semmi probléma mégis éveket vár gazdira. Mikor egy kutya bekerül, még mi se tudjuk, mire számíthatunk, milyen sebeket hordoz a múltból, csak azt tudjuk, hogy szüksége van ránk. Kis idő elteltével kezdjük jobban kiismerni őket. Bizony van köztük olyan, aki macskákkal, vagy éppen még más kutyákkal sem kompatibilis. Néhányan úgy kerülnek be, hogy hetek múltán se jönnek oda hozzánk, inkább elbújnak a házukba, annyira rettegnek az embertől. Előfordul, hogy csak megérkezéskor szembesülünk vele, hogy épp nem úgy néz ki, ahogy elmondták, és nem igazán hordozza a fajta jellegeket, de mivel vállaltuk, természetesen ugyanúgy gondozzuk és szeretjük, mint a többieket.
Mi minden védencünkben meglátjuk a csodát, egyenként mindegyiket más és más tulajdonsága miatt szeretünk. Sajnos az emberek többsége nem akarja észre venni ezeket a csodákat, hiszen egyszerűbb egy „tökéletes” kutyával az élet, az esélyt sem adják meg.

Vegyük például Lordot: 11 éves. 8 éve lakik a Noén, és még egy komoly érdeklődője sem volt. Nem tudjuk meddig él még, lehet pár hónap, de akár pár év is. Kutyákkal válogat, macskákkal nem kompatibilis, ráadásul öreg is. Rengeteg gazdikereső posztot írtunk már neki, ahol mindenki drukkolt, rengeteg jókívánságot kapott, ám hazavinni azért mégsem akarta senki, pedig neki lenne rá a legnagyobb szüksége. Egy tündéri, bújós öreg mackó, gyönyörűen sétál pórázon.

Itt van Escape: a bűne, hogy viharpánikos. Évek óta vár, hogy valaki beleszeressen, de amint kimondjuk, hogy csak lakásba adjuk, már nem kell senkinek, pedig tudjuk, hogy rengetegen tartják lakásban a Corsojukat. Szuka kutyákkal jól kijön, szilveszterkor egy egész falka volt mellette, mikor idibe volt, és tökéletes összhangban volt velük az első perctől. Kisebb tetsű kenneltársai voltak, úgyhogy azzal sincs gond. Okos, nyugodt, figyelmes és tanulékony. Pórázon szépen sétál.

Oliviáért fél ország drukkolt, mikor szilveszter éjjel megtalálták egy 20 centis láncon a társával egymásba gabalyodva. Napok óta úgy lehettek a legnagyobb fagyban, mozdulni sem tudtak. Igaz, hogy nem Corso, hanem Shar pei mix, de azonnal fogadtuk őt. És mi történt azóta? SEMMI! Azóta senkit se érdekel, senki nem akar vele megismerkedni. Más kutyákkal válogatós, de egy igazi energiabomba!

A rettegő Dáma: ha olyan megy be hozzá, akit nem ismer, rögtön bebújik a házába, viszont aki rászánja az időt a barátkozásra, azt imádja. Boldogan ugrál, szaladgál, játszik, és követeli a simogatást. Vajon lesz valaha olyan örökbefogadónk, aki hajlandó órákat tölteni a kennelben gubbasztva nála? Csak reménykedni tudunk benne, hogy igen, bár tudjuk, hogy erre igen kicsi az esély.

Szandi, aki vele egyméretű kutyákkal kijön, viszont az emberekkel válogat. Őt sem lehet csak úgy azonnal örökbe fogadni, szintén időt kellene szánni az alaposabb ismerkedésre. Ha elfogad imád, ha nem, akkor nem ő lesz a te kutyád. Viszont ki akar így ismerkedni vele? Senki! Egy érdeklődője sem akadt a 2 év alatt.

Kika, aki szuka létére rettentő domináns. Őt bizony egyedüli kutyának lehetne örökbe fogadni, és határozott kéz kell hozzá. Viszont mi tudjuk, hogy egy nagyon figyelmes, okos, tanulékony kutya, szereti az embereket, csak hát már nem is fiatal, és a dominanciája elrettent mindenkit.

Judy hátránya, hogy keverék. Imádja az embereket, egy igazi energia- és szeretetbomba. Próbálja bepótolni mindazt, ami eddig kimaradt az életéből. Egy szűk disznóólban lakott, ahol se mozgástere nem volt, se szeretetet nem kapott, és nem volt kinek adnia se. Szépen sétál, tanul, és folyamatosan ugrik az ember nyakába. Imádnivaló, kutyákkal jól kijön. Tökéletes kutya lehetne egy aktív gazdi számára, csak észre kellene őt venni, és megismerni.


Ami biztos: mi nem adjuk fel! Tudjuk, hogy valahol mindenkinek megvan a tökéletes gazdája, csak meg kell őt találnunk, és mi megfogjuk! Mindent megteszünk érte, hogy boldogak legyenek védenceink, és reméljük, minél többen eljöttök megismerkedni velük. Adjatok egy esélyt az esélyteleneknek!


Megosztom a Facebookon