Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír 2019 áprilisi összefoglaló
2019.05.01.
Áprilisi híreinket olvassátok szeretettel

Bekerülő corsok:
Ebben a hónapban nem tudtunk fogadni segítségre szoruló corsokat.
Sajnos a befogadó férőhelye a fajtamentésnek is véges, türelmet kérünk csupán a férőhely felszabadulásáig. Nagyon találó és igaz az a megfogalmazás: „ha örökbe fogadsz egy kutyát, két életet mentesz.” Akit otthonodba fogadsz és még egyet, akinek az életet adó hely felszabadul. A várólistáról, ahogy tudjuk, fogadjuk a mentésre váró corsokat.

Eseményeink:
Szomorú hírt kell közölnünk, Moha itt hagyott bennünket. Mindannyian drukkoltunk érte, s vártuk, hogy kikerüljön a kórházi részlegből. Olyan bíztató volt a javulása. Megrendülve állunk a lesújtó eset fölött.


Zafírunkért változatlanul izgulunk, a gyomorműtét utáni szövődmények szintén letaglózók. Szegényke iszonyatosan lefogyott, sovány teste látványára a szív belesajdul. A gyógyszerek, amiket kap, kezdenek hatni, a gyomorműködése elindult, nagyon reméljük helyreáll véglegesen, már emelni lehetett az ételadagján, ami nagy körültekintést igényel, ez a soványság hamarosan a múlté, s elindul a gyarapodás, a gyógyulás.
Újra és újra hálásan köszönjük a gyógytápokat és a kezelésekhez való mindennemű hozzájárulást.


Önkéntes betekintő: A sétákon felül mindenki kap egyénre szabott szeretgetést okosítást. Felmérjük, kinek mi van a kis tarisznyájában. Bátorítással, s vagy engedelmes gyakorlással teszünk jobbá őket, azaz gazdira éretté.
Hood a hatalmas nagymaci élvezi a nagyobb kennelt és a sétákat, a karanténból kikerült első szombatján hatalmasat sétált.
Blacky szintén a karantén utáni első hétvégéje, Ő kissé bizalmatlanabb sok minden új számára. A póráz a séták. Az emberekkel hamar barátkozik, de bizalmatlan is egyben, ami megnyerhető.
Dáma további barátokra tett szert, ami nagy megtiszteltetés annak, akit elfogad.


Gazdisodás:
Kenny már nem ideiglenes, véglegesen otthonra Gazdára talált befogadóinál. Jó volt újra látni, s azt hogy csinosodott kerekedett. A rettentő soványság eltűnt.
Megható gondolatok az örökbefogadásnál: „Elárulom, hogy ma könnybe lábadt a szemem! Különleges élmény volt újra látni Medoc-ot! /alias Kenny/ Az egykori „csontváz" kutyusból Krisztiék áldozatos munkával egy gyönyörű szép Cane corsot varázsoltak. Mivel az egészségi és fizikai állapota lehetővé tette, így átesett az ivartalanításon. A végleges örökbeadási szerződést ma aláírtuk. Hálásak vagyunk a gondoskodásért, kitartásotokért, szeretetekért, ami a gyógyuláshoz kellett! Sok boldogságot együtt!”


Bonci aki elrabolta egy család szívét, pár alkalomnyi ismerkedés után eldőlt, megmentette a családot. Bonci a kivizsgálása során kiderült, fejlődési rendellenesség miatt olyan riszáló a mozgása, ami nem tántorította el örökbefogadóit.
Az örökbeadó járatra Bonci is jegyet váltott! Tigriscsíkos kisfiunk, a kennelt egy kényelmes fekhelyre cserélte. A fotók láttán nem aggódunk a körülményei miatt! Az új családjában a boldog gazdis kutya élet vár rá!


Ares a szolnoki mentésű kis fekete kan apróság, igazi rosszcsonttá nőtte ki magát, csupa elevenség és csínytevés a jellemzője, mint minden kölyöknek. Ideiglenes szerződéssel, utókontrollal, és ivartalanítási kötelezettséggel maradt ideiglenes befogadójánál, aki úgy döntött Ares örökre vele marad.


Veto zárja ebben a hónapban a gazdis járatot. Hozzá is a gazdijelöltek többször eljöttek ismerkedni, ami egyre inkább szerelemmé lett, kialakult a kötődés. Kutyáik összepróbálása is sikeres, elfogadták egymást. Veto remek fickó hatalmas barátságos póni. Nagyon várták az érkezését, a gazdi szavaival élve „bearanyozza a napjainkat” Úgy legyen! Nagyon sok boldog tartalmas éveket kívánunk!

Valóban sikertörténet, amikor a rossz tartási körülményekből kerülhetnek az álomgazdihoz corsoink. Mindig szeretettel gondolunk rátok, s tudjuk sosem feledtek Ti sem.

Egy különös gazdisodás:
Februárban mikor Hannát örökbe fogadták, a gazdik dédelgettek egy olyan gondolatot, hogy esélyt adnak egy esélytelen kutyának. Már a gondolat is nemes és megható. Volt már hasonló történetünk hogy egy kutya helyett kettőt vittek, mert a kenneltársnak is adtak egy esélyt, ami felelősségteljes döntés volt minden alkalommal. Minden ilyen szándéknál meghatódunk. Malterra esett a választásunk, aki teljesen és minden szempontból tökéletes, 10 évesen került a Noéra, őt ajánlottuk. Nem volt rá még érdeklődő sem, idősebb és keverék, talán ezért nem állt meg előtte senki. Így Hanna társa Malter lett igaz nem corso, (boxer keverék) de Malternak volt corso tapasztalata, hiszen kapott bőven corsot kenneltársnak a három év alatt, amit a menhelyen töltött. Sőt Hanna is volt a lakótársa egy ideig, úgyhogy most újra lakótársak lettek. 13 évesen lehetett újra boldog gazdis kutya. A széles mosoly arcán, mindent elárul, az első perctől tudta, mikor a gazdijárat előállt, hogy élete legszebb, legjobb történését éli meg. Sok boldogságot együtt!


Gazdis bejelentkezések:
Köszönjük a sok képet, párat ebből itt is közzéteszünk.


Szeretnénk említést tenni, s köszönetet mondani az ideiglenes befogadóinknak, mert otthonukba fogadták védenceinket, szeretettel nevelik, gondozzák őket, igy a lelkük nem sérül, hiszen családban szeretetben élhetnek. Athos és Sushi is egészségi gondokkal küzd, ez nagyobb kihívást jelent. Hálás köszönet érte.

Corsoink akik még várják az álomgazdit:
(nevükre kattintva megtalálod az adatlapjukat)
Lord

Escape

Szandi

Szappan

Judy

Dáma

Zafír

Kika

Alien

Bradley

Olívia


Blacky


Megosztom a Facebookon