Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír 2019 februári összefoglaló
2019.03.02.
Kurír Február

Bekerülő corsok:

02. 08.-án érkezett Bonci. Mezőhegyesi állatvédők kértek segítséget az elhelyezésére. Bonci fiatal, 8-9 hónapos, füles farkas Cane Corso mix kan, aki a román-magyar határon egyedül kóborolt. Egy gyönyörű, nagy csámpás bohóc, cicáktól, lovaktól, kacsáktól fél. Kutyákkal játékos, emberekkel barátságos, egész nap riszál, nagyon ragaszkodó lélek. Nagyon örülnénk, ha hamar szerető család tagja lehetne.


02.16-án érkezett Bradley újra. Sajnos sikertelen volt az örökbeadás viszonylag hamar a felszínre tört, hogy nem ők az ideális gazdák, nem illettek össze sajnos.
Így Bradley újra gazdikereső, továbbra is foglalkozunk vele a szombati nyílt napokon csiszoljuk, tanítgatjuk, amit nagy örömmel, aktívan vesz. Olyan gazdit igényel, aki aktívan foglalkozik vele, szeretettel neveli, akit Braley is elfogad.


02.18.- án érkezett Blacky. Szarvasi Állatvédők kértek segítséget, mert a gazda megválik tőle.
2015- ös születésű, vágott farkú vágatlan fülű, gyönyörű fekete fiúcska.
Amit tudni lehet róla, hogy nagyon ragaszkodó, olyan gazdit igényel, aki ismeri a fajta jellegét, Temperamentumát, neveli, pótolja a nevelési hiányosságát, s Blacky megismerheti az élet szebbik oldalát!
Gyerekkel nőtt fel, de túl vehemens velük ugrál rájuk, nem tudták leszoktatni erről.
Még karantén idejét tölti, de rövidesen gazdikereső státuszba lép oltásprogramja folyamatban, szívféreg szűrése negatív.


02.20.-án érkezett Blue a szürke, 3 hónapos, szuka corso baba. Egy tanyát védő corso pár szaporulatának 12. maradéka. Akinek már nem akadt gazdája, s azonnal szabadulni akartak tőle.
Blue ideiglenes gazdihoz költözött, még nem gazdikereső, tehát még ne érdeklődjön, még senki mivel ezzel a munkánk lenne hátráltatva.


Események:

Mint ahogy írtuk Zafírunk a szem és emlősor eltávolítási műtéte után pár nappal, életmentő műtéten esett át, gyomorcsavarodás miatt. Nagyon aggódtunk érte, hiszen ilyenkor minden perc számít, és a műtét utáni napokban sem lélegezhetünk fel. Zafírunk erős kislány, azaz a Noé cane corso fajtamentés Vas Ladyje szépen lábadozik.
A daganatok vizsgálati eredménye megérkezett, citológia, szövettan és egyebek. Egy nagyon ritka daganat típus ez, ami a puklikat csinálja. Sajnos az egyik emlődaganat áttétnek tűnik. Továbbra is ujjak csuriban.

Moha a másik betegünk, szépen szedi össze magát, csinosodik, a bordák kevésbé látszanak. A labor eredményei is biztatóan alakulnak. A kedve lényegesen jobb egy bújós, bájos mosolygós corso hölgy.


Gazdára találtak:

Hanna, aki elsőként gazdához költözött.
A pillanat, amikor a Duna parton legyengülve rátaláltunk és óvatosan a kocsiba emeltük, örökre az emlékezetünkbe vésődött.
A gondoskodásnak és orvosi ellátásának köszönhetően, mára szépséges, bújós kislány lett. Egy kedves család látogatott ki a Noéra. Hanna azonnal elvarázsolta Őket és még aznap hívtak, hogy szeretnék örökbe fogadni. Többszöri látogatás után egy hét elteltével eljött Hanna nagy napja! Álomgazdikhoz, álomhelyre költözött. Mára ez a szörnyű sorsú szépség a gazdis kutyák boldog életét élheti. Egy igazi boldog családban! Nagyon sok boldog közös évet kívánunk!


Dreamet is megtalálta az álomgazdi
Dream, akinek gyorsan teljesült az álma! Egy szombaton került fel a karanténból ezt a gyönyörű 2 éves kislány. Egy óra sem telt és egy kedves fiatal pár állt meg a kennele előtt. Saját kutyusuknak szerettek volna társat. Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Másnap meg is történt a találkozás. Butch az első pillanattól nagyon kedvesen viselkedett Dream-mel. A másfél órás séta után már egy tálból ittak. Pár nap elteltével aztán Dream szedte a cókmókját és elköltözött új családjához. Azóta szüperül érzi magát, nagyokat játszik kutyapajtásával is. Sok boldogságot kívánunk Dreamnek és az új családjának!


Menyusunk akit már beharangoztunk előző számunkban, elérkezett számára is a költözés pillanata.
Menyus novemberben került a gondozásunkba. Mivel lakásban lakott, így nagyon féltünk, hogyan fogja kint a menhelyen átvészelni a telet. Sajnos nem találtunk számára ideiglenes befogadót.
Teltek múltak a hetek és karácsony előtt, jelentkezett Barbara, hogy szeretné őt, és nem csak ideiglenesbe, hanem véglegesen, mert beleszeretett a mi nagy mackónkba. Ezt megerősítve csak azért repült haza Párizsból Budapestre, hogy Menyussal találkozzon. Nagyon jól sikerült a találkozó, a szerelem tovább mélyült, gyorsan aláírásra is kerültek az örökbefogadási papírok.
Párizsban egy új, boldog, gazdis élet vár rá. Egy utolsó simogatás, egy ölelés, néhány könnycsepp, és útjára engedtük őt. Izgultunk, hogy bírja a hosszú utazást.
Rövidesen megérkezett az első beszámoló, miszerint Menyusunk fáradtan ugyan, de megérkezett Párizsba. Másnap már egy szuper kozmetikában kezdte a napot, s már büszkén, illatosan járja gazdijával Párizs utcáit. Megkezdte a beilleszkedést új otthonába, és tudjuk, hogy rengeteg kaland vár rá. Nem mindennapi történet az övé, légy boldog drága Menyus! És, hogy stílusosan köszönjünk el: Au revoir Monsieur Menyus! :) <3
Sok boldogságot drága Menyusunk a „szerelem és a fények városában”


Gazdára váró corsoink akik még várják az álomgazdit:
(nevükre kattintva megtalálod az adatlapjukat)

Lord

Szandi

Escape

Szappan

Veto

Judy

Zafír

Kika

Dáma

Alien

William

Olívia

Moha

Bradley


Bonci

Blacky


Megosztom a Facebookon