Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír
2011.03.23.
A héten újabb kutyánknak lett családja. Willis gazdihoz költözött.
A kétlábúakon kívül egy négylábú társa is lesz. Dió, akit két éve a Minimenhely részlegünktõl fogadtak örökbe.
Boldog gazdis életet Nagyfiú, hiányozni fogsz,de megérdemled, hogy boldog légy!!A corso mama Mara és a kölykök jól vannak. Hétvégén kapják meg második oltásukat és utána örökbe is fogadhatók.
Két fiú és egy lány van. Eleven, igazi rosszcsontok. Oltási programjukat megkezdve, chippel ellátva és ivartalanítási kötelezettséggel keresnek gazdát. Kizárólag családi kutyának adjuk õket örökbe, ahol a lakásba/házba is bemehetnek. Fiatal koruk miatt számítani lehet még tárgyi veszteségekre a velük való együttélés során.
Új kutyánk, Samu.
Külföldre megy dolgozni a férj, a család meg nem bír vele. Kedves, nagy mackó.
Én ekkora corsot még nem láttam, kb mint egy póniló. Pórázon szépen sétál, autóban kulturáltan utazik. Más kutyákkal jól kijön. Csakis családi kedvencnek adjuk, lakásba bejárással.

A veszprémi kölykök közül Róma és Nizza is túl vannak az ivartalanításon, farkas köröm levételen és harder mirigy mûtéten.
Mind a ketten nagyon jól viselték és már új családjuknál lábadoznak.


Korábban örökbe adott kutyáinkról is érkeztek hírek és képek.
Carlos köszöni szépe nagyon jól érzi magát új családjánál.

"Sziasztok!

Elsosorban helyzetjelentek, gondolom szivesen olvasod a hireket - plane ha jok is :) Mielott elfelejtem, itt felejtettetek a porazt amivel Carlost hoztatok. Mivel tudom, hogy az alapitvany ebbol mindig szukolkodik, ha gondolod bedobjuk legkozelebb amikor arra jarunk (ez par hetnel hamarabb nem hiszem, hogy lesz, mert a koltozeses macera miatt meg minden a feje tetejen all, plane, hogy amiota a kis mamlaszunk megerkezett, munka utan hazaerve a pakolas helyett az idot inkabb az O dogonyozesevel toltjuk, valamint a macskat probaljuk hozzaszoktatni (cicank ugyanis deneverre valtozott amikor Carlos eloszor kozel jott hozza :) , magyarul 4 laba 4 fele es repulo pozban elsprintelt a nagyszoba fele :) ))
Carlos kezd nagyon szepen feloldodni, megjott a hangja, megugatja az utcan kutyat setaltatokat, de az esetek nagy reszeben igazi security guard (ez engem meg mindig meglep :) ), csendben figyel minden neszt es bevedi a teruletét. Bevallom, nem hazorzonek volt tervezve es nem is ugy allunk hozza, de mindketten nagyobb biztonsagban erezzuk magunkat amiota velunk van.
Kaja:
Ez egy erdekes kerdes. Vegigprobaltuk a palettat. Elso nap premium szaraz es hasonlo kaliberu konzerv volt csak itthon, ezt levesbe bekeverve odaadtuk neki. Kb. annyit evett belole mint egy 5 kg-s kutya adagja. Masnap megprobaltuk a tiszta premium szarazat minden kevergetes nelkul, hogy erdekli e, belenyalni sem volt hajlando, igy az anyosom altal kuldott kb fel kilos t-bone baranysulttel volt hajlando "beerni" :) Tegnap foztunk Neki csirke farhatat meg rizst. Ezt mar elkezdte falni, de egyszerre sokat nem evett, reggelre pusztitotta csak el az egeszet.
Azt hiszem ez a megoldas marad, a tiszta konzerv csak vegszuksegben, mert az se nem jo, se nem egeszseges es meg a szaja is csak budos lesz tole :)
A tobbit ami eszembe jutott meg azokat szivesebben bekuldenem a Noe honlapra a hirek a gazdiktol rovatba, de nem tudom, hogy milyen cimre irjam
Kepeket most szedem le a kartyarol es toltom fel, arrol is kuldok linket nemsokara.
Puszi es megegyszer koszonjuk,

Szilvi es Gabor"


A Dongó család egyik tagjáról is jött hírmorzsa, aki ma már Chilli.
"Sziasztok!
Hát megtaláltalak Titeket...
Mi fogadtuk örökbe a Dongó családból a Baerit, lõ már Chilli és nagyon jó döntés volt õt befogadni, igazán jószívû pusziosztós tökfej...
Tervezzük még mindi hogy kimegyünk vele egyik szombaton Orsi, ha te is kint vagy a kutyáiddal, mert játszani azt imád de csakis az õ súlycsoportjában.:) csak lenne már jó idõ!
Egyébként itt Martonvásáron is van egy Corso-fan család és tõlük tudom, hogy itt fórumoztok! majd még jelentkezünk! "

Nildáról(akit ott Hérának hívnak), az ideiglenes gazdinál keresztszalag szakadással operált lánykáról is érkeztek hírek.
"Sziasztok!
Egy kis beszámoló Héráról.
Csodálatos tündérlányt tudhatunk családtagunkként.Köszönjük neked Orsi!
Már teljes a rangsor Héránál, Peti a falkavezér, 2.kedvenc Roli, 3. vagyok a sorban, Dínó kutyi a 4. és Dior cica az 5. Jéra szeretetlistáján.:)Már a varatot kivették a lábából és elég szépen használja is, sétálni órákig tudna és akár mennyire nincs jó idõ önnálósítani akarja magát állandóan, az útvonalakban. Mindegy merre sétálunk, csak haza ne keljen jönni. Lefekszik vagy megfeszíti magát ha úgy érzékeli, hogy vége a sétának. Ez elég vicces ha pl. én viszem le sétálni a magam 40kilójával szoktam ölbe kapni és a kapuig cipelni, na ott mint egy bárónõ már elsõként lépked a lift felé.Sokat hízott és kezd szocializálódni. Bár nagyon fél még az idegenektõl.(bepisil, ha ismeretlen jön, vagy hirtelen zajt hall) de ez is már alig alig történik meg. A farokcsóválás tegnap folyamatos volt. Már azt hittük leesünk a hatodikra, ugra bugrált, játszott, nagyon jó volt a hangulata. Kaja osztásnál, már szépen sorban áll, bár néha diort (cica) hátraszorítja. És ártatlan szemekkel hátracspott füllel nézi kedvencét mikor kap már valamit. Kis éhenkorász lett a lelkem. Állandóan bujik, nagyon hálás. Tegnap Peti nem figyelt és már az ágyát is birtokba vette, nem volt hajlandó lejönni. Jövõ héten megyünk vissza kontrolra."


Pár kép csak úgy

További céljaink eléréséhez továbbra is kérjük a támogatók segítségét, remélve hogy minden rászoruló corsonak segíteni tudunk, hiszen ezért alakultunk, nekik szenteljük idõnket és szeretetünket. Adományaikat várjunk a Noé Állatotthon Cane corso Fajtamentés számlaszámára (OTP 11710002 - 20083777) vagy bárki virtuálisan is örökbe fogadhat kutyáink közül a www.canecorsomentes.hu oldalon, illetve táp adománnyal is támogathatják corsoinkat. Mindenkinek köszönjük az eddigi segítséget és reméljük, hogy a továbbiakban is számíthatunk minden kedves corsot szeretõre!
Cane corso fajtamentõ csoport
Idén is közeleg az adó 1% idõszaka, ezért kérlek Benneteket, hogy támogassátok alapítványunkat a személyi jövedelmetek 1%-val, hiszen ez a legnagyobb bevételi forrásunk, állatmentõ munkánkat ebbõl fedezzük.
Megosztom a Facebookon