Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Muci a bizalom útján
2018.01.08.
Muci egy szaporítótól mentett 4 éves cane corso leányzó füle vágatlan, farka vágott.
Bekerülésekor annyira félénk volt, hogy ki sem mert mozdulni a házából :( Csak a pici sötét kuckó nyújtott számára biztonságot. A világ már annyi szörnyûséggel sújtotta, hogy képes lett volna napokra bezárkózni ebbe sötét burokba. Rettegése, félénksége soha nem csapott át agresszióba, szelíden viselte eddigi élete borzalmait. Egyetlen dolog tudta ebbõl kimozdítani a pocakja, az étel a jutalomfalat. Ezt használva kezdtük lelkének újra építését apró, pici, óvatos lépésekkel.

A karantén ideje letelte után, számára új, tágasabb, kényelmesebb kennelbe költözött. De a változás újabb félelmeket hozott, összetört lelkének újabb megoldandó feladatot. Megint bezárkózott a házába, sötét biztonságába ... De már ismertük a kulcsot hozzá. Fajta imádó és ismerõ önkénteseink azonnal elkezdtek foglalkozni ezzel a csodálatos kutyával.

Klári szombatról - szombatra építgette a bizalmát, rakta össze lelke romjait. A megoldókulcs továbbra is a finom falatok, a kedvesség, szeretet és türelem voltak. És Muci újra felállt és kilépett a biztonságot adó házikója ajtaján.

Klári és Muci:
Mikor pórázra vettem nem menekült, nem tiltakozott, ismerkedtünk, s hamar megértette, hogy ez bizony nagyon jó. Elsõ alkalommal csak a kennel környékén sétáltunk. Sok jutalomfalattal, szeretgetéssel, simogatással haladtunk lépésrõl lépésre.

Ahogy bátorodott úgy mentünk egyre távolabb, indultunk egyre nagyobb körökre.

Folyamatosan fejlõdött egyik szombatról a másikra. Már nem bújik el, helyette csóvál, érdeklõdve figyeli mi történik körülötte, a szomszéd kennelben és hogy mikor érkezik meg végre az ebéd :)

A következõ szombaton már a dombot is meghódítottuk. Muci szaglászott, érdeklõdött, gyönyörûen sétál pórázon. Szépen jön mellettünk, vagy éppen önfeledten szalad velünk, ha úgy adódik.
Látszik rajta a boldogság, imádja a jutalomfalatokat és a sok-sok simogatást. A kutyákkal nagyon barátságos ez gyorsan kiderült.

A sok közös élmény, a bizalom újraépítésének eredménye egy tökéletes cane corso lány. Egy kedves, boldog, bújós Muci. Aki megtanult újra bízni, szeretni, ÉLNI. Minden vele töltött perc boldogság.

S újra megtörtént az a csoda, mikor résnyire kinyit a csoso szív, majd szélesre tár, s fogadja az ismeretlen jót, a szeretetet.

Muci felkészült az ÚJ ÉLETRE, készen áll rá, hogy egy igazi családban, teljes jogú családtagként boldogan éljen és boldoggá tegyen mindenkit, akit szeret.

Muci, ez a csodálatos corso lány gazdit keres!


Muci adatlapja ITT található.

Érdeklõdni róla a fajtamentés elérhetõségein lehet:
Telefonszám: 06 30 201-7798
email: canecorsomentes@noeallatotthon.hu

Megosztom a Facebookon