Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

LUCAS, avagy az emberi kegyetlenség nem ismer határokat…
2017.12.20.
Azonnali segítségkérést kaptunk Salgótarjánból. Ismét egy Cane corso-hoz hívták a NOÉ Állatotthon Cane corso fajtamentését. A mellékelt fotókat megpillantva minket, sokat látott állatvédőket is megrendített a látvány.
A körülbelül két éves, kan kutyus alsó álkapcsán egy rozsdás karabíner volt átfűzve és egy karóhoz láncolva, fedél nélkül tengette életét óriási fájdalmak közepette. Kétség sem férhetett hozzá, azonnal elkezdtük szervezni a befogadást.


A helyi állatvédők erővágó segítségével rögtön állatorvoshoz vitték, ahol eltávolították a karabínert. Az elsődleges vélemény szerint több, mint egy éve lehetett a szájában.
Egyből elindultunk a szörnyű sorsú kutyusért. A hazafelé tartó úton sírdogált, majd a melegben elszunyókált.

Természetesen rögtön állatorvoshoz vittük és az elsődleges orvosi kezeléseket elvégeztettük. Az antibiotikum és a gyulladáscsökkentő beadásra került, füleiből irtózatos mennyiségű koszt kellett eltávolítani. A testsúlya mindössze 27 kg !!! volt.
Mivel a szájában lévő vasdarabtól rágni sem tudott, fogai és rágóizmai szörnyű állapotban vannak. Az alsó álkapcsán lévő nyílt sebet a későbbiekben majd csak plasztikai műtéttel lehet helyrehozni.

Az éjszakát már biztonságban, felügyelet alatt tölthette. Táplálását óvatosan, szigorú protokoll szerint kezdtük meg. Mivel iszonyúan sovány, így napont sokszor, nagyon keveset kap enni.
A keresztségben nálunk a LUCAS nevet kapta.

Természetesen a biztonságba helyezés, a bizonyítékok és orvosi szakvélemények begyűjtése után a hivatalos feljelentés sem marad el az ügyben! Aki ilyet tesz egy élőlénnyel az nem úszhatja meg a felelősségre vonást!

Lucas az őt ért szörnyű megpróbáltatások ellenére kedves, barátságos és érdeklődő kutyus, akinek megígértük, hogy ettől kezdve csodálatos élete lesz és amint egészségi állapota lehetővé teszi, elhozzuk neki az álom gazdit, aki élete végéig szeretni és becsülni fogja!

Kérünk minden kedves támogatónkat, állatbarátokat, hogy anyagi támogatásukkal tegyék lehetővé Lucas teljes gyógyulását!

Támogathatod Őt közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/kampany/noe-allatotthon-alapitvany-teljes-nev-rakosmenti-noe-barkaja-allatotthon-alapitvany-1050/tamogatom

Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU- HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.
EURO számlánk: 11763103-13106883

Külföldről történő utaláshoz:

IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.
PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

Kérjük a közlemény rovatba írjátok be : Lucas!

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre már SMS is küldhető!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás!Hálásan köszönjük az összes gondozásunkban lévő cane corso nevében!


Megosztom a Facebookon