Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

LUCAS, avagy az emberi kegyetlenség nem ismer határokat…
2017.12.20.
Azonnali segítségkérést kaptunk Salgótarjánból. Ismét egy Cane corso-hoz hívták a NOÉ Állatotthon Cane corso fajtamentését. A mellékelt fotókat megpillantva minket, sokat látott állatvédõket is megrendített a látvány.
A körülbelül két éves, kan kutyus alsó álkapcsán egy rozsdás karabíner volt átfûzve és egy karóhoz láncolva, fedél nélkül tengette életét óriási fájdalmak közepette. Kétség sem férhetett hozzá, azonnal elkezdtük szervezni a befogadást.


A helyi állatvédõk erõvágó segítségével rögtön állatorvoshoz vitték, ahol eltávolították a karabínert. Az elsõdleges vélemény szerint több, mint egy éve lehetett a szájában.
Egybõl elindultunk a szörnyû sorsú kutyusért. A hazafelé tartó úton sírdogált, majd a melegben elszunyókált.

Természetesen rögtön állatorvoshoz vittük és az elsõdleges orvosi kezeléseket elvégeztettük. Az antibiotikum és a gyulladáscsökkentõ beadásra került, füleibõl irtózatos mennyiségû koszt kellett eltávolítani. A testsúlya mindössze 27 kg !!! volt.
Mivel a szájában lévõ vasdarabtól rágni sem tudott, fogai és rágóizmai szörnyû állapotban vannak. Az alsó álkapcsán lévõ nyílt sebet a késõbbiekben majd csak plasztikai mûtéttel lehet helyrehozni.

Az éjszakát már biztonságban, felügyelet alatt tölthette. Táplálását óvatosan, szigorú protokoll szerint kezdtük meg. Mivel iszonyúan sovány, így napont sokszor, nagyon keveset kap enni.
A keresztségben nálunk a LUCAS nevet kapta.

Természetesen a biztonságba helyezés, a bizonyítékok és orvosi szakvélemények begyûjtése után a hivatalos feljelentés sem marad el az ügyben! Aki ilyet tesz egy élõlénnyel az nem úszhatja meg a felelõsségre vonást!

Lucas az õt ért szörnyû megpróbáltatások ellenére kedves, barátságos és érdeklõdõ kutyus, akinek megígértük, hogy ettõl kezdve csodálatos élete lesz és amint egészségi állapota lehetõvé teszi, elhozzuk neki az álom gazdit, aki élete végéig szeretni és becsülni fogja!

Kérünk minden kedves támogatónkat, állatbarátokat, hogy anyagi támogatásukkal tegyék lehetõvé Lucas teljes gyógyulását!

Támogathatod Õt közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/kampany/noe-allatotthon-alapitvany-teljes-nev-rakosmenti-noe-barkaja-allatotthon-alapitvany-1050/tamogatom

Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777

Külföldrõl történõ utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU- HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kõrösi Csoma sétány 6.
EURO számlánk: 11763103-13106883

Külföldrõl történõ utaláshoz:

IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kõrösi Csoma sétány 6.
PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

Kérjük a közlemény rovatba írjátok be : Lucas!

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre már SMS is küldhetõ!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle elõhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhetõ el a szolgáltatás!Hálásan köszönjük az összes gondozásunkban lévõ cane corso nevében!


Megosztom a Facebookon