Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Újabb cane corso a halál torkában!
2017.02.20.
Újabb Cane corso a halál torkában! Még egy hónapja sincs, hogy Nugget 17 kilósan /!!!/ gondozásunkba került és itt az újabb szörnyûség!

Az Orosházi állatvédõktõl érkezett bejelentés, miszerint egy corsot szörnyû körülmények között tartanak. A mellékelt fotók és a leírás nem hagyott kétséget, hogy azonnal cselekedni kell!
Gyors idõpont egyeztetés után már robogtunk is a több mint kétszáz kilométerre lévõ horror tanyára. A tulaj csak hosszas vonakodás után engedett be és ez nem sok jót sejtetett.
Bennünket, sokat látott állatvédõket is megrázott a látvány. Az istállónak nevezett ólban két csont sovány ló, az udvaron egy félig megnyúzott birka teteme. Már a legrosszabbra gondoltunk, amikor a vak sötétben az elemlámpa fényében két csillogó szempárt fedeztünk fel.
A kutyus nyakán egy bikák megkötésére használt hüvelykujjnyi kötél volt, melyet háromszorosan is rátekertek. A közelben víznek nyoma sem volt és a három méterre lévõ bádogedénybe szórt kukorica dara!!! is elérhetetlen volt számára.

Azonnal megszabadítottuk a kötéltõl és a meleg autóban plédekbe csavartuk, megitattuk.

A hazafelé tartó utat végig sírdogálta.
A NOÉ Állatotthonba érve meleg, szalmával bélelt kuckó, friss víz és finom vacsora várta. Az éjszakát átaludta.

Jelenleg orvosi vizsgálata van folyamatban. Természetesen oltási könyv, chip nem volt. :(
Az orosházi állatvédõk intézkednek az ügyben.
Ezúton is köszönjük Nekik!


Nálunk a keresztségben a Kiwi nevet kapta, jelenleg karantén idejét tölti (oltásait pótoljuk).

Érdeklõdni róla a fajtamentés elérhetõségein lehet. Adatlapja ITT található.

Szeretõ családot gyorsan ennek a valószínûleg a végletekig kihasznált gyönyörûségnek!! :)Megosztom a Facebookon