Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

2016 év végi összesítõ a Corso mentés háza táján....
2016.12.26.
Tizennégy név, tizennégy élet.

Kedves Angyalok és Barátaink!

Megint eltelt egy év a NOÉ Állatotthon Cane corso fajtamentésnél is. Sok szomorú pillanat, sok küzdelem és sok megtett kilométer van mögöttünk. Mégis, így az év végén fáradtan, de boldogan írhatunk le 14 nevet.

Bosco,Trevis, Luca, Marina, Argó, Mex, Connor, Zeusz, Zora, Alíz, Shanon, Tresy, Alina és Keeper.Az Õ életüket, reményüket a sors a mi kezünkbe adta. Önkéntesként nem is lehet nagyobb örömünk, mint hogy leírhassuk:

Õk idén, mind boldog, gazdis kutyusok lettek!


Számszerûsítve az adtok a 2016-os évben.

Az évet 15 kutyával nyitottuk meg.

Évközben 9 cane corso került a gondozásunkba.
Sajnos 2 kutyánknak nem tudtunk segíteni, Õk az Állatotthonban keltek át a szivárványhídon :(
A 2017-es évet 8 gazdikeresõ corsoval nyitjuk meg.
Két olyan védencünk is volt az elmúlt évben, akik állapota a mi sokat "látott" szívünket is erõsen megfacsarta.
Az egyik, Athos kutyánk. Szemei és lábai is szörnyû állapotban voltak bekerülésekor. Az egyik szemét sajnos nem lehetett megmenteni, és a lábai is folyamatos mûtéti beavatkozásokat igényelnek.
A másik, Nugget. Gazdától került egy vidéki állatvédõhöz. Borzalmas állapotban volt. Alig nyomott 17kg-t, szõre is alig volt, folyamatos hasmenés kínozta. Hozzánk kerülése után, elkezdõdött a kivizsgálása, ami jelenleg is folyamatban van. Jó pár kg-t magára szedett már és javult az állapota, mind testileg, mind lelkileg.
Külön öröm számunkra, hogy idén olyan kutyáink is gazdisodtak, akik már hosszú ideje gondozásunkban voltak és már-már reménytelennek látszott a "helyzetük".

A fajtamentés "bevételei" is emelkedõ tendenciát mutatnak az elmúlt évekhez képest, de még mindig nem elég ahhoz, hogy megnyugtató hátteret adjanak a mindennapi munkánkhoz és a kutyák ellátásának folyamatos biztosításához.
Ezért a tavalyi év második felében, újra felélesztettük a Cane corso Szimpátia Klub-ot, ahol a klubtagok az általuk vállalt összeggel, minden hónapban támogatják a védenceinket.

Cane corso Szimpátia Klub

Lehetõségeinkhez mérten, megjelenünk kutyás rendezvényeken és tartjuk a kapcsolatot több Cane corso barát szervezettel is.

A tavalyi év rekord örökbeadása erõt ad munkánkhoz, de tudjuk nehéz év áll elõttünk. A tõlünk telhetõ módon idén is megpróbálunk jó eredményeket elérni és minél több rászoruló corsonak végleges otthont és jó gazdikat találni, akik teljes jogú családtagként tekintenek védenceinkre.


A mi fizetségünk, ezeknek a szerencsétlen sorsú kutyáknak a hálás, boldog pillantása. Szívbõl köszönjük mindenkinek, aki segítette a munkánkat bármilyen formában is!
Nagyon reméljük, hogy idén is mögöttünk, Mögöttük álltok Angyalok!!


NOÉ cane corso mentés csapataMegosztom a Facebookon