Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Athos ... sosem voltunk még ilyen nehéz helyzetben :(
2016.08.09.
Athos, az óriásbébink túl van az elsõ, legsürgõsebb mûtéten. Mint tudjátok szerencsétlen kutyánk nem sikerült a szemét megmenteni, el kellett távolítani. :(

Sejtettük, hogy ezzel nem vagyunk túl a nehezén, ezért remegve vártuk az ortopédiai vizsgálat eredményét. Sajnos volt miért, eredmény több mint elkeserítõ :(


A baj mind a 4 lábát érinti. A mi CsodaBpda dokink arcán a vizsgálat alatt és a röntgenek kiértékelésekor olyanokat láttunk, ami nagyon nem jellemzõ rá: tanácstalanságot, szomorúságot és dühöt.
Bármilyen furcsa, az, hogy most tud járni, az azért van mert mind a 4 lába beteg. Mind a két oldalon rosszul fejlõdött a csípõízülete.Sõt bal oldalon szinte nincs is ízület. Egy ilyen hatalmas testû kutyánál, már ez önmagában is hatalmas gond és egészen biztosan mûteni kell majd, pedig az igazi most ebben a pillanatban akut problémát a könyökei jelentik.


Mind a két könyökében dupla porcleválás van és hiába Athosunk még egy éves sincs, az ízületekben már az arthrosis, vagyis a visszafordíthatatlan ízületi kopás, jelei látszódnak. Mivel a levált darabok folyamatosan irritálják az ízületet ez most fájdalmat okoz neki. Ezt természetesen megpróbáljuk csillapítani, de mûteni kell mind a két könyökét. Ráadásul olyan nagyok a porcdarabok, hogy nem lehet arthroskopos (lyukon keresztül) megoldással, fel kell nyitni.

A pontos helyzet összefoglalva az, hogy ami ennek a maximum 10 hónapos kölyökkutyának a röntgenjén már most látszik, az az, hogy nagy eséllyel a sok mûtét ellenére is folyamatos gondjai lesznek a mozgással. És most, talán együttmûködésünk során elõször a mi CsodaBoda dokink teljesen kezünkbe adta a döntést a hogyan továbbról.

A megrázó hírek sokként érte az egész csapatot. Egy biztosan vesztes mérkõzésnek készülünk nekiállni, fájdalmas és véres csatákon keresztül? :( Mit tegyünk, mivel teszünk jót neki, mi az ami belefér az ész, a szív és az etika kereteibe? Nekiálljunk a fájdalmas (és igen ezt is ki kell mondani drága) mûtétsorozatnak úgy, hogy szinte biztosan vesztésre állunk?
Hosszú napok szomorú õrlõdése után persze maga Athos, ez az óriás mamlasz adta meg a válaszokat. A csillogó szemével, a kajla mozgásával, a mindent lehengerlõ személyiségével, a kedvességével, de fõleg azzal, hogy a végtelen rettegésbõl, a félelem poklának legmélyebb bugyrából felkapaszkodott és újra kinyitotta a szívét, a lelkét az embereknek. Az a kutya, akire ha csak ránéztünk összepisilte magát néhány napja, most boldogan veti a karunkba nem kicsi testét, bújik a simogatásért és hangosan reklamál minden neki járó pillanatért. Õ adott nekünk, embereknek egy új esélyt.

MI IS ADUNK NEKI EGY ÚJ ESÉLYT!Döntöttünk, elindítjuk a folyamatot, megkap mindent amire szüksége lehet, hogy meddig jutunk az Tõle függ majd, figyeljük a jelzéseit, megértjük és elfogadjuk! Most élni akar ez biztos!
Az elsõ lépés most a könyökei rendbetétele, hogy a jelenleg a fájdalmait okozó bajt megszüntessük.Ezzel párhuzamosan sürgõsen IDEIGLENES BEFOGADÓT keresünk a nagyfiúnak, hogy családi környezetben, biztonságban és szeretetben tudjon mindezekkel a dolgokkal szembenézni!
Ha lennél ennek a csodálatos természetû, kedves, okos óriásbébinek az ideiglenes családja, akkor arra kérünk vedd fel velünk a kapcsolatot a canecorsomentes@noeallatotthon.hu címünkön vagy a 06-30-508-07-14 telefonon. Mi mindent biztosítunk számára, Neked csak szeretni, otthont adni, nevelni, babusgatni, ápolni kell Õt!Nem hagyatkozunk csupán a mûtétekre. Elkezdjük speciális ízületekre való táppal etetni, kap porcépítõ étrend-kiegészítõket, vitaminokat. Fizioterápiás kezeléseket, melyeket ha szükséges akár hidroterápiával és egyéb javító - segítõ kezeléssekkel lehet kiegészíteni.
Abban reménykedünk, hogy Neki - nekünk, egy családnak, CsodaBoda dokinak és a kiegészítõ terápiáknak kezeléseknek hála, majd vele is megtörténik a CSODA!

Sajnos nem elég az elhatározása, az akarat, mindez nagyon-nagyon sok pénzbe kerül. Ezért arra kérünk, ha Te is úgy érzed, hogy ez a sokat szenvedett óriásbébi, aki miattunk, emberek miatt van ilyen helyzetben, megérdemel egy új esélyt a boldog ÉLETRE, akkor támogasd Õt - nagy szüksége van a segítségedre!


Támogathatod Õt közvetlen bankkártyás adományozással:
http://adhat.hu/niok/online-donation/163662

Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777

Külföldrõl történõ utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kõrösi Csoma sétány 6.
EURO számlánk: 11763103-13106883

Külföldrõl történõ utaláshoz:
IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kõrösi Csoma sétány 6.

PayPal utalással: info@noeallatotthon.huKérjük a megjegyzés rovatba beírni Athos!
Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre már SMS is küldhetõ!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle elõhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhetõ el a szolgáltatás!
Hálásan köszönjük!Megosztom a Facebookon