Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Bella aki Icon volt.....
2015.12.01.
Sziasztok!
Bella vagyok. Lassan egy éve lakom itt. Na jó, Dec. 29-én lesz egy éve, de az majdnem most van. Gondoltam ideje egy kicsit panaszkodni.
Ezek beírattak iskolába. De ez még hagyján. De milyen dolog az, hogy se nyári szünet, se õszi, se semmi. A kölykök itthon lógtak, én meg mehettem aziskolába’. Vasárnap. Nem is egybe. Elõször alapfok. Ott megtanultam ülni, feküdni, maradni, lábnál követni, figyelni anyára. Ha akarok :) Ja, és a kocsiból se szabad kiugrálni. Na, ez vicces volt. Anya tökre béna. A saját nevét is alig tudta kinyögni a bírónak a vizsgán, mert végig az járt az eszében, hogy milyen hülye szó az, hogy sporttárs, és jaj, csak nehogy azt mondja, hogy elvtárs. Nem átallottak hõségriadós napon vizsgáztatni. Várjak a kocsiban. Na jó, várok, csak haladjunk. Kiszálltam. Jött egy futó, azt nem szabadott megenni. Nem ettem meg. Aztán jött egy kutya is, õt se ettem meg. Szerencsére csirke nem jött. Aztán ül fekszik stb. ezt már tudjátok. Még fel se lélegezhettem, mehettem középfokra. Ez volt csak a kín! Nem elég, hogy át kellett menni egy palánkon, be kellett bújni egy alagútba (és ha elveszek?), kézjelre pálcika elõtt ülni, feküdni, maradni, rutin. De mindenféle hülye szabályokat vezettek be itthon. Szerintük viszonyrendezés. De az iszonyhoz sokkal több köze volt. Ez lehetett a kisbetûs rész az örökbefogadási szerzõdésemen. Különben is, alá se írtam. Meg házi feladat? Fúj. Na jó, a bólyázást szerettem, aztán a vizsgán jól nem csináltam meg, csak, hogy anyu érezze a törõdést. De egy csomó pontra levizsgáztam így is. Bolond anyukámnak, még a könnye is kicsordult, úgy örült. Gondoltam hetek óta rojtozom az idegeit, megkönyörülök rajta. Amúgy is hõségriadó volt. Igen, már megint. De doktorit már nem írok, felejtsetek el! Erre már apu is azt mondta, vegyek fel diákhitelt a további iskoláztatásomra.
Azért kaptam pár hét szünetet. Na de milyet! Beadtak a lelencbe. Kitalálták, hogy nyaralni mennek. Állítólag 5 éve nem volt anyukám nyaralni. De miért pont most? Miért, amikor én itt lakom? Nem bírtatok volna még ki újabb 5 évet? Vagy tízet, he? Se kanapé, se semmi. A földön kellett feküdnöm egy hétig. Ismétlem, a földön! Énkirályi fennségem. Én is akartam nyaralni. De azt mondták, ha a barátaimmal együtt akarok menni, ahhoz saját busz kell, vagy kamion. Meg valami nagy vizet is emlegettek, de az fúj. Jól megszívták, 7 napból négyen esett és mást se csináltak, mint utánunk sóhajtoztak.
Ha már ilyen túlképzett vagyok, gondoltam olvasok egy mesét a mackómnak. Nem akármit, Móricz: Úri murit. De nem hagyták és még ki is röhögtek. Azt mondták, kiolvasom belõle a betûket. Pedig mi munka volt benne, hogy megszerezzem.
Iskolába járok. Már megint. Õrizni és védeni. Minek kell egy iskolát õrizni és védeni? Megjegyzem, amikor szerintem õrzöm és védem, mást se csinálok, csak szimatolok körbe, azaz keresem azellenséget’, az nem tetszik nekik. Pedig én csak nyomkövetek. Akkor el akarják terelni a figyelmemet mindenféle rohangászással, meg játékkal. De akkor, hogy õrizzek? Ha rájövök, feltétlenül szólok.
Addig is puszi, mert pusziosztós is vagyok.
Bella (lánykori nevemen: Ikon)


Boldog gazdis életet Bella :)


Megosztom a Facebookon