Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Az év utolsó hónapja és egy egész éves összesítõ
2011.01.20.
A december hónap sem telt történések nélkül a fajtamentés háza táján.
Gazdira találás is volt és bõvült "árváink"
száma is.


Ziláért a Budapesten talált kislányért nem jelentkezett eredeti gazdája, ezért új gazdához költözött. Egy fiatal pár és egy gyönyörû corso fiú lett az új családja.
Már levél is jött új életébõl.

"Zila nagyon jól érzi magát nálunk.
Úgy döntöttünk, hogy mégsem fogjuk megváltoztatni a nevét, marad Zila, mert nagyon hallgat rá!
Nagyon okos kutya, és ahogy a szemeivel nézni tud, az hihetetlen.
Az alváshoz különkerítettük Õket, nehogy
a Vitó nyalogassa a sebét, és így legalább nyugodtan tudnak pihenni.
Ma délután már maguktól lefeküdtek aludni, mert egy kicsit elfáradtak a nagy hancúrozásban.
Nagyon jól eszik,bár kicsit mohó, még le sem tesszük elé a tálat, már ráront és el is fogyasztotta a kaját. Délelõtt elmentünk sétálni a hegyre, hogy megismerje a környéket. Séta közben találkoztunk más emberekkel, akiket keményen megugatott. Amikor az udvaron mi is kint vagyunk, akkor megy a játék, de ha bejövünk, akkor leülnek egymás mellé a lépcsõre és együtt õrzik a "birtokot". Édesek! Ugat, ha az utcán valaki mozog, ilyenkor Vitó néz nagyokat, hogy milyen hangja van az új barátnõjének. :-)
Mellékelten küldünk néhány képet a mai sétáról."A Dongó család két tagjáról is érkeztek képek és hírek.

Obertirõl, aki ma már Nina ezt írta a gazdi.

"Mit szólsz mekkorát nõtt ez a rossz csont?Nagyon szép kutya már most.......szerintem!!!!!
Januárban fogunk menni az ivartalanításra,utána jelentkezünk mindenképp! Tennék képeket a netboardra, csak nem tudom hogy kell.Van ötleted? Már olvastam h a galleryrõl kell másolni!
Elkezdtük a kutyasulit,már 1hónapja,csak a rossz idõ miatt nincsenek megtartva az órák,így most szünetel a dolog. De nagyon ügyi a kiscsaj, ül,fekszik,ott is marad,csak a behívás nem megy.Egyáltalán még a nevére sem figyel fel ilyenkor.
Elszalad és jól el van ......szaglászik mindenfelé, már minden kutya a helyén van mi meg futkosunk utána.
Közös játék is van a többi kutyával........de õt nem nagyon érdekli.Elvonul,inkább az emberekhez megy oda.A tõle kisebbeket terrorizálja, a nagyobbak elõl elszalad persze! :)
Az akadályon a legbátrabb volt,nógatás nélkül felszaladt,leült,lefeküdt......utána félúton hatalmasat ugrott róla.....pedig ez nem is volt feladat :) ! Elég önfejû,nem egyszerû tanítani,gondolom a fajtájából fakadóan?! Hatalmas energiaszintû! Szeretnénk minél többet megtanítani neki........a cél,hogy nyáron õ hozza oda a gyûrûket amikor összeházasodunk :D !! Remélem menni fog!

Kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag új évet!"
Baeri hírek,aki ma már Chilli
" Chilli nagyon jól van hatalmas nagyra nõtt már, 25 kg. Már kapott saját kutyaházat, de éjszakára feljön a lakásba...
Majdnem mindig vele megyek az oviba a Zsófiért, imádja a gyerekeket, csak egy kicsit vadóc még és a túláradó szeretetével néha feldönt egy két embert:)"
A veszprémi menhely kért segítséget a fajtamentéstõl,mert bekerült hozzájuk a
gazdájuk által leadott négy 5 hónapos corso testvér. Két lány, két fiú. Soványan, rossz állapotban kerültek hozzánk. Sajnos az egyik kislány annyira rossz állapotban volt, hogy minden erõfeszítésünk ellenére meghalt.A három testvére jól van, oltási programjukat megkezdték és chippet is kaptak. Mozgásigényük nagy. Szeretik a kutyatársaságot, az embereket imádják. Gyerekekkel is jól kijönnek. Fiatal koruk miatt számítani lehet még tárgyi veszteségekre a velük való együttélés során. Kizárólag lakásban tartással adjuk õket örökbe. Ismeretlen genetikai hátterük és eddigi elõéletük miatt elõfordulhat, hogy a késõbbiekben jelentkezik valamilyen örökölt vagy fejlõdési rendellenesség. Aki õt szeretné örökbefogadni, annak ezzel a rizikóval számolnia kell.

RómaRioNizza
Igazi energiabombák


A fajtamentéshez került egy gazdája által leadott 2 és fél éves szuka corso is. Sajnos annyira félt és pánikolt, hogy reggelre megszökött ideiglenes befogadójától. Kimászott a kennelbõl és az egyik szomszédon át az utcára.
Szerencsére odaszegõdött egy családhoz és õk értesítettek minket és mentünk is érte.
Õ Zara, örökbe fogadása egyenlõre nem aktuális.

Egy kis kimutatás a fajtamentés 2010. évi munkájáról


A 2010es évet 3 corsoval kezdte a fajtamentés, aztán egyre több és több corso került gondozásunkba.Volt köztük gazdája által leadott, talált vagy gyepmesteri teleprõl mentett.
Az évet végül 28 gondozásunkba került kutyával zártuk, amibõl sajnos 1 meghalt.
16 kutyát ivartalanítottunk és 19 corsonak találtunk új családot vagy jutattuk haza eredeti gazdájához.
2011es évet 8 kutyával kezdtük meg.

Akik még mindig várják új családjukat

ZeuszMamba
CarlosConiLizaVeszprémi kölykök

További céljaink eléréséhez továbbra is kérjük a támogatók segítségét, remélve hogy minden rászoruló corsonak segíteni tudunk, hiszen ezért alakultunk, nekik szenteljük idõnket és szeretetünket.
Adományaikat várjunk a Noé Állatotthon Cane corso Fajtamentés számlaszámára (OTP 11710002 - 20083777) vagy bárki virtuálisan is örökbe fogadhat kutyáink közül a www.canecorsomentes.hu oldalon, illetve táp adománnyal is támogathatják corsoinkat.
Mindenkinek köszönjük az eddigi segítséget és reméljük, hogy a továbbiakban is számíthatunk minden kedves corso szeretõre!
Cane corso fajtamentõ csoport

Megosztom a Facebookon