Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Tety elsõ pár hónapja
2015.03.29.
Az elsõ hónapok….

Számunkra ez az idõszak még 2014. július 27.-én kezdõdött. Ekkor költözött hozzám a rendkívüli félelmekkel küzdõ Tetris. Nem is félelem volt ez annál sokkal súlyosabb, inkább rettegésnek nevezném azt az állapotot, mikor elõször láttam õt. A bekerülését megelõzõ idõszakban élete eléggé változatos volt. Volt ideiglenes befogadónál, ahonnan visszakerült a Noé Állatotthonba. Sajnos onnan 3 nap múltával megszökött, az új környezettõl bepánikolt, menekült. De szerencsére sikerült Õt megtalálni (igaz nem volt könnyû) és eme befogás után kezdõdött a mi kapcsolatunk. Nekem sikerült nyakoncsípni és én vittem vissza a Noéra, ekkor került szökésbiztos kennelbe. Innen szintén menni akart, szorongott, rongált, a kutyaházon vezette le a pánikját, eléggé leharcolta, jól szétrágta. Gyakran jártam ki hozzá és foglalkoztam vele, lassan de biztosan kezdett bízni, nem csak bennem, volt pár ember, aki szimpatikus volt még számára. Egyre stabilabb lett, már szabadon is sétált, a bizalma viszont nem nagyon szélesedett tovább.
Eljött egy család, akinek nagyon megtetszett és idõvel költözött is, ám nem volt meg az a bizalom a gazdik iránt és az új, idegen környezet miatt feltört Tetrisben a menekülés kényszere és el is szökött. Nem volt még gazdaképes szinten. Szerencsére, baj nélkül épségben meglett.
A mi közös életünk ezután kezdõdött. Amikor érte mentem, olyan örömmel fogadott, ugrabugrált boldogságában. A kocsiba még be kellett tennem, de nem tiltakozott. Ideiglenes befogadóként hoztam haza, hogy az otthonomban készítsem fel a gazdis életre, mint ahogy már sok corsoval megtettem. Tartottam a szökéstõl, de esze ágában nem volt szökni. Tartottam a rombolástól, de meg sem kísérelte. Elkezdõdött nála is a módszeres terápia: a félelmek enyhítése, a magabiztosság növelése. Változatlanul kijártam vele a Noéra és a lányok mondták, hogy nagyon sokat változott. Eljött az az idõ hogy együtt sétáljunk a lányaimmal Amyvel és Kateyval. Az utazás hármasban probléma mentes volt. Újra elõkerült a hosszú póráz, de Tetris nem akart elmenni a határban, így a második séta alkalmával le is került.

Élvezte a sétát, volt óriási öröm futás, hatalmas karikát írt le, elégedetten hentergett és boldogan rohant hozzám vissza, nagyokat bandázott Fredóval és Nalussal. Amikor Pilvax is ott volt meg nem állt a pörgés, játék ezerrel, aztán a versenyfutás Miával.
Tetris csodálatos változáson ment át! Még simit is begyûjtött férfiaktól, ami szintén nagy elõrelépés az õ szintjéhez képest. A félelmek egyre csökkentek, s mivel az emberektõl félt leginkább, elkezdtem újra tv-t nézni. Nahát, azokon a jeleneteken amit Tetris produkált jókat mulattam.
Nagyon sokat segítettek a kutyáim, akikbõl bátorságot merített, s leküzdötte a vélt félelmét egy-egy szituban. Egyre jobban érezte magát, egyre boldogabb volt. Mára már nem gond beülni az autóba és örömmel megy be kis helyiségekbe is, a porszívót is leküzdöttük és sorolhatnám.
Bizony érlelõdött bennem az, hogy ennek a kutyának nem szabad tovább menni és rá is játszott a kis csaj, azzal a boldogságos fejével, ahogy tud nézni rám.Eltûnt a rettegõ tekintet, s boldogan riszál, ugrál örömében, mondhatni tökéletesen beilleszkedett a falkába és még szerelem is van Gabi iránt.


Õ már megérkezett és azt a felelõsséget nem vagyok hajlandó felvállalni, hogy valaki másnál a bizalom hiánya miatt újra megtörténjen a szökés. Õ már megérkezett és itt van a végleges otthona. Öt év elteltével újra karácsonyi kutyám lett, Tetris személyében. Mióta már hivatalosan is itt az otthona, a tudat az ami változott, hogy már nem gazdikeresõ. Ami fontos az a boldogság, az õ boldogságuk. Az, hogy kiegyensúlyozottak legyenek, s ez meg is van. A sok szenvedés után nagyon megérdemlik!

Tety révbe ért, otthonra lelt és nincs több állomás.

Üdv a falkámban, megérkeztél!
Megosztom a Facebookon