Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corsozzunk avagy beszámoló a 2014-es évrõl
2015.01.08.
Az elmúlt évben is, mint más fajtamentésnél a cane corsoknál is növekvõ tendenciát mutat a bajba jutott corsok száma. Ez az év sem volt könnyû, de aki kutyák mentésével foglalkozik, ezt tudja jól. Megpróbáljuk összefoglalni a múlt évi munkánkat a teljesség igénye nélkül és ezt számokban is megmutatni.

Sok esetben, de talán a legtöbben rettenetes állapotban kerülnek hozzánk. Sérülten, betegen, lélekbe maróan soványan. Ilyenkor minden alkalommal megrendülünk és tehetetlen düh is van bennünk, hiszen egy családcentrikus, család- és gyermekszeretõ, jól szocializálható, gazdának megfelelni akaró kutya, mint a cane corso, nem értjük mivel érdemel ki ilyen sorsot.
Számtalanszor feltesszük a kérdést milyen ember lehetett a gazdája, aki olyanná tette, ahogy mi megkapjuk. Ember egyáltalán? A nevelés teljes hiánya, a félelem, a szocializálatlanság amit hoznak magukkal. Tisztelet a kivételnek, mert ritkán ilyenek is vannak.)
Mit tehettek ezekkel a nagyszerû kutyákkal, hogy ilyenekké váltak.
Megszerezték õket és annyi. Nem nevelték, nem adták meg még azt sem nekik, amit egy kutyának kell. A corsok viszont mások, talán nem túlzok különlegesek. Mélyebb érzésûek, igénylik a szeretetet, a mozgást, az élménydús napokat, a tanulást, szívesen teljesítenek feladatokat. Számukra az ember, a család közvetlen társasága a lételemük.

Kétségtelen, hogy napjainkban egy igen divatos fajta, egyre többen akarnak cane corsot tartani. Sokaknak nagyon tetszik, mert külleme és mérete tekintélyt parancsol, jelleme pedig a legtöbb embernek szimpatikus, mégis egyre több corso szorult a mi segítségünkre, mert bebizonyosodik, hogy nem képesek kezelni, nevelni vagy megöregszik, beteg lesz és már nemkívánatos a családban.


Akkor most jöjjenek a számszerû adatok, pár történettel és képpel vegyítve a teljesség igénye nélkül.

2014-es évet 14 gazdára váró corsoval nyitottuk.
Az év folyamán gondozásunkba került 24 cane corso, akik gazda által
leadott, gyepmesteri teleprõl mentett, talált vagy visszahozott kutyák voltak.
Ezekbõl mindet oltottuk, chippel látuk el és 19 kutyát ivartalanítottunk. A
többi (kölyök révén) ivartalanítási kötelezettséggel ment gazdához.
2014-ben 25 kutyánk talált végleges, szeretõ családra.


Párat kiemelnénk közülük:


Mystic


Afra


Grassy


Luna


Cappy


Shíva


Elektra


Tetris


Icon

Az elmúlt évben 2 védencünk kelt át a szivárványhídon:

Anikó


LepkeTöbb rendezvényünk és programunk is volt ebben az évben is:

Tavasszal került megrendezésre a 7. BOXER majális és bulldog,
csau-csau, cane corso találkozó.


Õszköszöntõ Állatok Világnapi rendezvényünk is megrendezésre került


Bõvebben ITTolvashatok róla.


Minden évben, így tavaly is meghívást kaptunk a Cane corso barátok
találkozójára.

Bõvebben róla ITTolvashattok.Mindenkinek köszönjük az eddigi segítséget és reméljük, hogy a továbbiakban is számíthatunk minden kedves corsot szeretõre!
További céljaink eléréséhez is kérjük a támogatóink segítségét, remélve hogy minden rászoruló corsonak segíteni tudunk, hiszen ezért alakultunk, nekik szenteljük idõnket és szeretetünket. Adományaikat várjunk a Noé Állatotthon Cane corso Fajtamentés számlaszámára (OTP 11710002 - 20083777) vagy bárki virtuálisan is örökbe fogadhat kutyáink közül a www.canecorsomentes.hu oldalon, illetve táp adománnyal is támogathatják corsoinkat.Kérjük, akik leadják adóbevallásukat, gondoljanak arra, hogy állatotthonunk csak úgy tud segíteni a továbbiakban is, ha mellénk álltok. Ajánljátok fel a NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNYnak személyi jövedelemadótok 1%-át.
Adószámunk: 18169696-1-42Köszönjük Corso-s Angyalok!
CSAK VELETEK SIKERÜLHET!


Megosztom a Facebookon