Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Õszköszöntõ Állatok Világnapi rendezvény a NOÉ Állatotthonban egy corsogazdi szemével :)
2014.10.07.
Ma is (mint minden vasárnap reggel) sétálni indultunk a lányaimmal. Az esõ szemerkélt ugyan, de ez sem tartott vissza minket, hisz nem vagyunk cukorból. :)
A nap további részében másik programunk is volt, ezért nagyon drukkoltunk, hogy csak állna el az esõ és csuriba raktuk az ujjainkat.
Hazaértünk, gyors kajaosztás a többieknek és sebtiben készültünk, csajokra plusz kullancsriasztó, magamra a Noés „corsos” póló, kabát és indulás.


Október 1-2. a Vegetarianizmus és az Erõszakmentesség világnapja. Errõl is megemlékeztünk a NOÉ Állatotthon Õszköszöntõ Állatok Világnapi rendezvényén. Elég esõs, borongós idõvel indult a nap, de hamar elvonultak a felhõk és kezdett kisütni a nap. A szép idõvel együtt egyre többen és többen érkeztek.
Volt itt miden, ami szép és jó. Asztalokon kirakodva kutyás, macskás holmik, sütikék (ami a kedvencem), könyvek és egyéb portékák, amik megvásárlásával mind az NOÉ Állatotthon védenceit és munkáját támogatjuk.


A napsütésnek köszönhetõen, hamar megtelt a NOÉ "udvara" kedves emberekkel, aranyos gyermekekkel és nem utolsó sorban rendkívül jól szocializált kutyákkal.A sátrakban a gyerekeknek kézmûves foglalkozás, arcfestés is volt. De volt játékos szelektív hulladékgyûjtés is,
ami igényelt némi ügyességet, ugyanis négyen kellettek ahhoz, hogy a kiválasztott hulladékot horogra vegyék és a megfelelõ gyûjtõbe tegyék. A környezettudatos életvitelre való nevelés fontosságát célozták meg vele, játékkal ötvözve.


Lehetett lovagolni is, a MonteVigo lovarda jóvoltából. A jámbor lovakon folyamatosan ültek a vállalkozó kedvû gyerekek, akik rendre körbejártak.
Ma is volt pontgyûjtõ verseny: Ki tud többet az állatokról, a természetrõl szellemi és fizikai akadályversennyel egybekötve, természetesen nyereményekért folyt a küzdelem, lelkes gyerekek és szüleik mérhették össze tudásukat, ügyességüket.A hús nélküli ételek voltak ma napirenden. Láthattuk hogyan és mibõl is készülnek, s hogy igenis lehet hús nélkül is finomat enni. Igen hosszú sor kígyózott, amikor elkészült az ebéd. Persze gyakran odakanyarodott Amy is, de hiába. Kaptak viszont pici kóstolót a puriból, halavaból, ami nekem is nagyon ízlett.Sok ismerõssel találkoztunk, ami mindig olyan jó dolog. Boldog vagyok, ha az örökbe fogadott corsokat viszontlátjuk, büszke gazdáikkal. Ki merem jelenteni, hogy mentett corsos gazdinak lenni nagyon jó dolog, s szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy nem vagyok egyedül ezzel.


Elmaradhatatlan volt a szépségverseny is, amire Orsi unszolására neveztünk mi is, a legjobb kutyapáros kategóriában, amit személy szerint nem is tudtam, hogy lesz ilyen kategória. Ok menjünk hát, képviseljük a corsokat. Lányaim tökéletesen kijönnek egymással annyira fantasztikusak.
A szépségversenyben mi kategóriánk az ebéd utánra esett, nos, voltunk jó páran kutyapárral. Kincynek a négyes párosa és Grassyék szintén ketten, Cherry és Lia. Kulturáltan álltunk ott fent, s mindenki szépen elmondta a párosa történetét dióhéjban. Minden résztvevõ tökéletesen viselkedett és mind szépségesek voltak, a zsûrinek igen nehéz dolga volt, de megszületett a döntés.A bronzérmet Kincy és kutyusai kapták, akik az elsõ helyet is érdemelhették volna, hiszen annyira tökéletes a harmónia köztük. A második, azaz ezüstérmet Grassyék kapták, megérdemelten. Az elsõ helyet, azaz a kupát pedig Amy és Katey nyerte, akikre végtelenül büszke vagyok és hogy ilyen kutyáim vannak. (Zárójelben jegyzem meg mind, aki ott fent volt, mindenki elsõ helyet érdemelt, annyira jók és gyönyörûek voltak.)

Nagyon megható volt és igazán nagyon jól is esett, ahogy értékelték a munkám, amit mindig szívvel és szívesen végzek mind kint a Noén, mind befogadóként egyaránt. Köszönöm az elismerést.

A tombola nyeremények húzása következett, aminek a végét mi már nem tudtuk megvárni, hiszen vártak minket az itthoniak, az idõ pedig elrepült..
Az látvány, ami a kapuban volt megható. A sok ajándék táp és etetõtál, meg annyi minden egy nagy halomban és a kocsisor, akik ott sorakoztak az úton végig.

Fantasztikus nap volt nagyon jól éreztük magunkat. Szuper volt, hogy az idõjárás is végre kegyes volt.

Nagyszerû csapatmunka tökéletes szervezés volt ebben a rendezvényben is, hálás köszönet érte.

Vitéz KláriMegosztom a Facebookon