Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír ('14.jan.-márc.)
2014.03.22.
Az év első pár hónapjában történtekről képekkel, hírekkel számol be a Corso Kurír.
A fajtamentés háza táján elmúlt hetekben 3:3 arányban döntetlen lett a gazdisodott corsok és a bekerülők aránya.


Elsőnek ebben az évben Ada érkezett hozzánk.
Ő egy 6 éves, vágott fülű és farkú, fekete csíkos, cane corso szuka. Gazdái életkörülményeinek megváltozása miatt került a Noé Állatotthon /cane corso fajtamentésének gondozásába. Nagyon kedves, jóindulatú kutya. Más kutyákkal jól kijön, nem agresszív. A macskákat nagyon nem szívleli, na de valami hibájának kell lenni. :)Hozzánk kerülésekor a szemével voltak problémák. A befelé forduló szemhéj és a túlnőtt szempillák miatt szemhéjplasztikát kellett végezni rajta. Az operáció sikeresen megtörtént. Róla ITT és ITT olvashattok.
Másik új védencünk, Zeusz.
Ő egy 1,5 éves, vágatlan fülű, de vágott farkú, tigriscsíkos, kan cane corso. Gazdája adta le a Noé Állatotthon /Cane corso fajtamentéshez életkörülményei megváltozása miatt. Zeusz mivel kölyök kora óta családban élt, nagyon nem tudja hova tenni, hogy miért is került ide. Egyelőre visszahúzódó, de emellett kíváncsi, érdeklődő is. Minden megteszünk, hogy kinyíljon és helyrerázódjon lelkileg is. Mindezek mellett egy bújós, szeretetéhes kutya.

Harmadik bekerülőnk, Zora.
Ő egy 3 év körüli, fekete, vágatlan fülű és farkú, cane corso szuka.
Az Illatos úti ebrendészeti telepről került a Noé/ cane corso fajtamentés gondozásába. A XVI. kerületben fogták be, gazdái két hétig nem jelentkeztek érte.
Mindkét szemén harder mirigy előesése van, amit operálni kell. Kedves, jó fej, más kutyákkal jól kijön.

Az elmúlt hetekben 3 kutyánkra mosolygott rá a szerencse és ezzel együtt a gazdi is :)


Eredeti gazdája nem jelentkezett ezért a kincsért, bánhatja nagyon......
Xéna új élete elkezdődött Bogiéknál. Többször voltak kint nálunk és ismerkedtek vele, sétáltak nagyokat mint ahogy a többi corso-val is. Nagyon megszerették és azt gondolom ez oda vissza működött. Úgy döntöttek belevágnak és megpróbálják együtt.
Boldog gazdis életet Xéna :)

Pár hete, az egyik szombat délutáni etetésnél a kisasszony fel volt háborodva, hogy ő kimaradt és azonnal pótoljuk a dolgot. Nem igazán értette, hogy őt miért hagytuk ki az osztásnál.
Akkor még nem tudta, hogy később ezt bőven bepótolhatja, sőt....Gazdihoz költözött!
Már nagyon várta az egész család. Érkezésünkkor mind az erkélyen lesték mikor jön már. A kezdeti bizonytalanság hamar elszállt és körbenézett a lakásban, majd kb 5 perc alatt megtanulta, hogy van egy ajtó a lakásban ami ha nyílik neki ott kell lennie, mert onnan finom dolgok kerülnek elő. Hát persze, hogy ez a kamra ajtó :)
Egy két finom falat után a vacsorát is elfogyasztotta, majd elnyúlt az ebédlő közepén és köszönte megérkezett.

Már hírek is jöttek a gazditól. Hát persze, hogy nem bírtak ellenállni azugyefeljöhetekodamellédazágybaénis nézésnek. Szépen feltérképezte az egész lakást és szobatiszta, de csakis füves részen hajlandó végezni a dolgát. Szerencsére park és több futtató is van a környéken.

Boldog gazdis életet!!
Hello Kitty :)


Kitty előéletérőlITT olvashattok!

Mágneske (Mystic) is a gazdis kutyák táborát erősíti már.
Boldog éveket együtt nektek!

Róla ITT olvashattok!Már gazdis kutyáinkról is kaptunk képeket, híreket.

Németországban gazdira talált védenceink is bejelentkeztek képek formájában.


Sheena
Banett
Saját autója lett, saját képével :)


Fióna hercegnőLenox(Nestor)

Mozgás után édes a pihenés.
Variációk alvásra:)

NaraAisa
Odin

Itthon révbe értekről is kaptunk infókat, képeket.

TreffVárva várt találkozásunkról ITT olvashattok!!


Nizza
Egy pályázatnak köszönhetően egy adományvonal segítségével is támogathatóak a mentett cane corsok:

Csak egy hívás! Nekik az élet. Támogassa közel 1000 védencünket, köztük a cane corsokat az ADHAT vonalon keresztül.

Hívja a 13600-as telefonszámot, majd az automata bejelentkezése után adja meg a kiválasztott szervezet kódját (63)! Egy telefonhívás értéke 250 Ft. (Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára.)
SMS küldésre egyelőre nincsen lehetőség.

Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor és Vodafone hálózatából érhető el a szolgáltatás.Tárgyi adományokat is folyamatosan várunk, szükségünk lenne nagyobb vizeskannákra az itatáshoz, illetve pórázokra a szombati sétáltatásokhoz. Ezen kívül nagyon szeretnénk jó minőségű száraz tápokat, vitaminkészítményeket, féreghajtót, gyógyszereket!

További céljaink eléréséhez továbbra is kérjük a támogatók segítségét, remélve hogy minden rászoruló corsonak segíteni tudunk, hiszen ezért alakultunk, nekik szenteljük időnket és szeretetünket. Adományaikat várjunk a Noé Állatotthon Cane corso Fajtamentés számlaszámára (OTP 11710002 - 20083777) vagy bárki virtuálisan is örökbe fogadhat kutyáink közül a www.canecorsomentes.hu oldalon, illetve táp adománnyal is támogathatják corsoinkat. Mindenkinek köszönjük az eddigi segítséget és reméljük, hogy a továbbiakban is számíthatunk minden kedves corso szeretőre.
Ha egyetértetek céljainkkal, munkánkkal, akkor ne felejtsétek, itt az adóbevallás ideje. Nektek csak egy perc, nekünk a túlélés! Ugye idén sem felejtkeztek meg rólunk?
NOÉ Állatotthon Alapítvány - Magyarország legnagyobb állatotthona
Adószám: 18169696-1-42
Köszönjük!

Cane corso fajtamentő csoport


Köszönjük
Megosztom a Facebookon