Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

2013. évi beszámoló a cane corso fajtamentésrõl
2014.02.09.
Az elmúlt évben is, mint más fajtamentésnél a cane corsoknál is növekvõ tendenciát mutat a bajba jutott corsok száma. Ez az év sem volt könnyû, de aki kutyák mentésével foglalkozik, ezt tudja jól. Megpróbáljuk összefoglalni a múlt évi munkánkat a teljesség igénye nélkül és ezt számokban is megmutatni.

Az ijesztõen sovány és a félelemmel küzdõ corsok voltak a jellemzõek. A kiálló medencéket és bordákat, bármennyire is hozzá vagyunk szokva a látványhoz, nem lehet megszokni, lehet az fiatal vagy idõs, mindkettõ korosztályból jutott a múlt évben. Kimondottan fizikai sérüléssel érkezõk nem voltak, de azt gondolom a lelki sérülések is vannak olyan súlyosak és azok még sokkal lassabban „gyógyulnak”. A kidobott, otthagyott, leadott kutyák mellett, volt olyanok is, akik visszakerültek hozzánk. Ez szintén nagyon fájó dolog, látni azokat a csalódott, a helyzetet nem értõ kutyákat, azokat a kérdõn nézõ szemeket, amit az okoz, hogy akiben anno bízott (és mi is, mert rábíztuk egy védencünk életét), elhagyta õt. Az ember, aki bármi kifogást mond - igazat vagy hamisat-, mit sem számít, nekünk innentõl kezdve a volt védencünk az, aki számít, azok a fantasztikus óriások..
Minden esetben szinte már rutinszerûen enyhítjük ezeket a lelki sebeket, sok szeretettel, törõdéssel és a félelmeiket is terápiázzuk. Soványan érkezõink is igen hamar összeszedik magukat, kifényesedik a szõrük és eltûnnek azok a kiálló medencék, bordák.

Kétségtelen, hogy napjainkban egy igen divatos fajta, egyre többen akarnak cane corsot tartani. Sokaknak nagyon tetszik, mert külleme és mérete tekintélyt parancsol, jelleme pedig a legtöbb embernek szimpatikus, mégis egyre több corso szorult a mi segítségünkre, mert bebizonyosodik, hogy nem képesek kezelni, nevelni vagy megöregszik, beteg lesz és már nemkívánatos a családban. De sajnos az is elõfordul, hogy egy tragédia miatt kerülnek bajba és jönnek hozzánk vissza. Az elmúlt évben ilyen is megtörtént.

Akkor most jöjjenek a számszerû adatok, pár történettel és képel vegyítve a teljesség igénye nélkül.

2013-as évet 15 gazdára váró corsoval nyitottuk. Az év folyamán gondozásunkba került 24 cane corso, akik gazda által leadott, gyepmesteri teleprõl mentett, talált vagy visszahozott kutyák voltak.
Párat kiemelnénk közülük:

Léna, aki soványan kóborolt, mára gazdis és gyönyörû.
Marina: Õ öreg volt és kirakták a falu szélén, soványan, meggyötörten került hozzánk. Ma már kigömböjödött és várja azt a gazdit akinek társa lehet további életében.
Kitty, aki kiraktak az út szélén és egy csatornában húzta meg magát.
Félõs mackónk Marcus, egy város széli gyár mellett lakott majd egy évig. Megfogni nem lehetett, mert annyira fél az emberektõl, de egy kitartó állatbarát gondozta. Minden nap ment hozzá, etette és szép lassan elnyerte bizalmát. Az õ segítségével került a fajtamentés gondozásába, ahol Tersis kutyánkkal


Egy emberi tragédia miatt kerültek hozzánk a Cé babák, öt kis ördögpalánta. Hamar gazdára találtak és nõnek mint a gomba.

Bekerüléskor:
Gazdisként:

Egy másik és számunkra fájdalmasabb tragédia miatt került vissza Dakota. Élt egyszer egy lány, aki nagyon szerette az állatokat mondhatni születésétõl kezdve. Anita nemcsak volt védencünk örökbefogadója volt, hanem egy nagyszerû ember és önkéntesünk. Sokat jártak ki Dakotához és akkor többi védencünket is sétáltatták, foglalkoztak velük.
Teljes megemlékezésünket Anitáról ITT olvashatjátok.Visszakerült kutyáink Nara, aki újra családban él már. Trevis és Tosca még várja új felelõsségteljes családját.
Igaz nem gondozásunkban, hanem családjuknál halt meg két volt védencünk Yenna és Carlos. Köszönjük gazdáiknak hogy szerették õket!
Az elmúlt évben 25 corso talált szeretõ gazdára, otthonra.

Néhányan közülük.

Tina és Tito egy helyre kerültek, õk nagyon kevés idõt töltöttek „szerencsére” nálunk, hamar megszerette õket egy család és költöztek is hozzájuk.
Fionánkra, a kis medvetalp hercegnõnkre is rátalált az álomgazdi. Azt õ kálváriáját ITT és ITT és ITT olvashatjátok.
Cayenne-t volt gazdája õrkutyának adta, ott nem vált be, így került a székesfehérvári menhelyre, majd a fajtamentéshez. Mára boldog, gazdás corso lett belõle.

Gorgó fiú napok óta kóborolt a környéken mikor bejelentették, mert féltek tõle. Ezután került hozzánk, de neki is van már családja.

Fred, aki költözés miatt került a gondozásunkba. Ma már boldog Boborjánként tengeti életét Nalával, akit szintén tõlünk fogadtak örökbe a gazdik.

Abyt, Szajlán találták és egy állatbarát hölgy befogadta, etette, de megtartani nem tudta így került a Noé cane corso fajtamentéshez.Bonát egy Eger melletti falu szélén tették ki, napokig a környéken kóborolt. Az egri menhely közremûködésével került hozzánk.
Õ is gazdira tálalt már és aprítja szorgalmasan a család cipõit.

Banett, aki nekem szívügyem is, mert több mint két évig élt nálam, mire egy családnak megakadt rajta a szeme. Õt három testvérével és mamájukkal találták egy homokbánya mellett. A félénk kis amazonom már boldog, családtagként éli mindennapjait.Májusban részt vettünk a Hungexpo területén megrendezett Kutya Világkiállításon, ahol a NOÉ Állatotthon fajtamentõ csoportjai lehetõséget kaptak a bemutatkozásra.

A 8. cane corso barát találkozón a fajtamentést képviselve jelen voltunk.
Bõvebben ITT olvashattok róla.

A 2013-as évet 14 gazdikeresõ cane corsoval zártuk.
Róluk többet ITT tudhattok meg és ITT megnézhetitek õket.Ha szombat akkor nekünk kutyázás!! :)
A szombatonkénti sétáltatásban, a corsokkal való foglakozásban, az etetésben bizony kevesen vagyunk. Szeretnénk, ha többen kedvet kapnának, hiszen ennek a munkának is meg van a szépsége, a varázsa, amit csak akkor érez az ember, ha megéli.

De inkább beszéljenek a képek :)Mindenkinek köszönjük az eddigi segítséget és reméljük, hogy a továbbiakban is számíthatunk minden kedves corsot szeretõre!
További céljaink eléréséhez továbbra is kérjük a támogatók segítségét, remélve hogy minden rászoruló corsonak segíteni tudunk, hiszen ezért alakultunk, nekik szenteljük idõnket és szeretetünket. Adományaikat várjunk a Noé Állatotthon Cane corso Fajtamentés számlaszámára (OTP 11710002 - 20083777) vagy bárki virtuálisan is örökbe fogadhat kutyáink közül a www.canecorsomentes.hu oldalon, illetve táp adománnyal is támogathatják corsoinkat.Kérjük, akik leadják adóbevallásukat, gondoljanak arra, hogy állatotthonunk csak úgy tud segíteni a továbbiakban is, ha mellénk álltok. Ajánljátok fel a NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNYnak személyi jövedelemadótok 1%-át.

Adószámunk: 18169696-1-42

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhetõ!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle elõhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhetõ el a szolgáltatás.Köszönjük Angyalok!!


Megosztom a Facebookon