Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Fiona mindennapjai
2013.04.14.
Mint már egy elõzõ cikkben (ITT OLVASHATÓ)beszámoltunk Fiona operációjáról, a lábát 2012.08.03.-án megmûtötték. Fémmerevítést és saját csontjából implantátumot kapott, így a fertõzött rész kikerült a szervezetébõl. Ezután egy lassú lábadozás kezdõdött, kevés mozgással. Merevítõ kötése kidörzsölte a lábát és újabb napi szintû kezelést kapott, a jól bevált cukros kezelést.

"Õ is benti kutya lett, az elején voltak problémák a szobatisztasággal, a viselkedésével elõszeretettel rágott, többek között az ágyát, amin aludt. Állapota a tél beköszöntével sem esett vissza, viszont az egyik csavar elindult valamiért és ezt egy újabb beavatkozással kivették.
A lábacskáját a várakozáshoz képest ritkábban használja, sokat megy 3 lábon a mûtött lábát elõre emelve. Fájdalmat nem mutat. Ha nagyon el van gondolkodva és szagolgat, felfedez csak akkor használja. Ezt az állapotot nemigen tudtam elfogadni, mivel lényegesen kevesebbet használta a mûtött lábat, mint mûtét elõtt. Hallottam egyfajta terápiáról, amikor felfújt matracon járatják õket, arra késztetve, hogy minden láb dolgozzon. Elkezdem nála alkalmazni ezt a terápiát. Vastag 10 cm-es szivacsmatracon járatjuk kajamotivációval. Szívesen végzi ezt a feladatot és négy lábon jár ilyenkor. Minden nap keveset 15 percet gyakorlunk, de van, hogy reggel és este is. Jó lenne, ha folytatódna ez a folyamat és kellõen meg tudna erõsödni ez a lábacska. Még hamar elfárad, de hatásosnak bizonyul ez a dolog és lépésrõl lépésre haladunk.

Gyakorlásáról itt egy videó!


Ha már veszem elõ a szivacsot úgy örül. Tudja, hogy falatkák lesznek rajta, ami csak és kizárólag õ szedhet össze. Lassan egy hónapja csináljuk és ami a legnagyobb eredményünk, hogy a lakásban is sokkal többször teszi le a lábát. Mégis az igazi hatalmas változás akkor volt, amikor a kert füves részére mentük, akkor ugyanis végig 4 lábon ment.

Ezt a csodát itt láthatjátok!


Igaz kicsit biccent, de gondolom ahogy erõsödik majd egyre jobb lesz.

Ha csak teheti, jön-megy, intézkedik.
Ha elfárad, megpihen a maga módján :)
Jellemét tekintve is rengeteget változott, már õrzi a házat ha valami nem tetszõt lát megugatja. A szobatisztasággal is rendben van, bár még egy kis örömpisi elõfordul. Lépcsõn szépen, lassan, de biztosan közlekedik. Rengeteg szeretetet képes adni. Gyakran felmászik a két mellsõ lábával, s ölünkbe hajtja simire a kis fejét. Mindig a közelünkben kell lennie, kedvenc helye a konyha, ahol a jó illatok számára nagyon izgalmasak. Jó étvágyú, nem válogat.
Nagyon jól kijön minden kutyával.
Monával eszelõsen játszanak, fergeteges hancúrt produkálnak. Nagyokat birkóznak, egymást harapdálják, van morgás és hörgés, de sosem agresszív. Telesen megbíznak egymásba, sosem okoznak semmilyen sérülést."


Köszönjük ideiglenes gazdijának Klárinak, hogy gondját viseli és foglalkozik vele.

Megosztom a Facebookon