Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír ('13.március)
2013.04.09.
Ebben a hónapban 1 új kutyánk érkezett, régebbi védencünk, Nara.
Õt a gazda hozott vissza, mivel anyagi helyzetük miatt költözniük kell és Narát nem lehetett magukkal vinni. Reméljük hamar lesz új, végleges családja, hiszen egy tüneményes corso lány, aki mindenkivel barátságos és a kutyákkal is jól kijön.
Gazdisodás is volt.

Sheena Németországban talált szeretõ gazdára. Nagyon várták õt és már hírek, képek is érkeztek. Vannak társai és jól beilleszkedett, új családtaggá vált.Volt némi izgalom is amit Tetris okozott. Õ ideiglenes befogadónál volt, de nem jött ki az ott élõ kutyákkal, így visszakerült az állatotthonba, ahonnan ez a félelemmel teli kutya megszökött. Több helyrõl érkezett téves bejelentés, hogy látták õt, míg pár nap múlva valóban felismerték és jelezték felénk. Azonnal a helyszínre mentünk és valóban õ volt. Próbáltuk élelemmel csalogatni, de õ csak ha tisztes távolságban voltunk, akkor fogadta el. Mindez jó jel volt tehát van remény a befogásra. Kisebb akcióval és segítséggel sikerült õt pórázra venni. Innentõl biztonságba tudhattuk és persze szökés biztos kennelbe került a kis szökevény.
Szombatonként rehabilitáljuk Tetrist és Marcust is, aki szintén majd egy évig önálló életet élt. Õ is félt az emberektõl. Bíztatóan haladunk, máris sokat nyíltak mindketten. A finom falatok, a szeretet, a simogatás megteszi jótékony hatását. Marcus már bízik, míg Tetris eléggé a kezdõ lépéseknél tart, de hétrõl hétre látható a javulás, már csóvál és örül ha meglát.
Látogatónk is volt, Nala aki lábadozik a térdmûtétje után,ami az év elején volt. A kis sovány és lapos kúszásban közlekedõ félõs corsonak nyoma sincs. Helyette egy nyitott, magabiztos, kigömbölyödött, játékos corsolány érkezett.Pár szó két bentlakó corsonkról:

Léna gyönyörûen gömbölyödik, lassan eltûnnek az éhezés jelei, a kiálló medence, a bordái is finomabban árnyaltak. Étvágya remek és nagyszerû kutya, barátságos kutyákkal, emberekkel.


Tresy aki rengeteget változott. Akit ismer és akihez bizalma van, felé olyan rajongást mutat. Szemében ott az az igazi corsos szeretet, testével provokálja a simit és a dédelgetést. Mindezek mellett engedelmes és szófogadó. Igazi felfedezõ, nagy vadász, séta közben a legboldogabb.

Régebbi védenceink is bejelentkeztek:

Döme öregúr, aki örök fiatal, társával nagyokat játszanak. Március 14-én volt 3 éve, hogy beköltözött új családjához a nagy mackó.

Timiék nemrég született babájának személyi testõrei :)

Junior is bejelentkezett:

„Szia Orsi,
Itt Junior és családja - jelentkezünk!!
Junior ma 3 éve fészkelte be magát hozzánk a szívünkbe, meg a lelkünkbe is. Imádjuk ezt a gyönyörûséges "megkomolyodott" mintakutyát. Szeret nagyokat sétálni, játszani, játszani meg játszani!!! Finomakat enni nagyokat lustizni. Tud élni:-) Okos,fegyelmezett, boldog, kiegyensúlyozott, önálló, sosem unatkozik . Csupa jót tudunk csak írni róla.
Köszönjük Neked ezt a 60 kilós, csókokat dobáló, a szeretetbõl sosem elég nagyfiút.
Küldünk pár képet a kis csöppségrõl.
Üdv, Orsi és Kati”

Tinról és Titoról is érkeztek hírek, akik mára Zara és Carlos

"Szia Orsi! Küldök néhány friss képet a kutyusokról. A séták még stresszesen zajlanak, de gondolom, idõvel megszokják, hogy séta után visszajöhetnek a megszokott környezetbe. Üdv: Kriszta "

Láthatóan boldogok és a soványság is a múlté.
Egy pályázatnak köszönhetõen 2013. december 31-ig egy adományvonal segítségével is támogathatóak a mentett cane corsok:
Csak egy hívás ! Nekik az élet. Támogassa közel 1000 védencünket, köztük a cane corsokat az ADHAT vonalon keresztül.

Hívja a 13600-as telefonszámot, majd az automata bejelentkezése után adja meg a kiválasztott szervezet kódját (63)! Egy telefonhívás értéke 250 Ft. (Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára.)
SMS küldésre egyelõre nincsen lehetõség.

Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor és Vodafone hálózatából érhetõ el a szolgáltatás.Tárgyi adományokat is folyamatosan várunk, szükségünk lenne nagyobb vizeskannákra az itatáshoz, illetve pórázakra a szombati sétáltatásokhoz. Ezen kívül nagyon szeretnénk jó minõségû száraz tápokat, vitaminkészítményeket, féreghajtót, gyógyszereket!


További céljaink eléréséhez továbbra is kérjük a támogatók segítségét, remélve hogy minden rászoruló corsonak segíteni tudunk, hiszen ezért alakultunk, nekik szenteljük idõnket és szeretetünket. Adományaikat várjunk a Noé Állatotthon Cane corso Fajtamentés számlaszámára (OTP 11710002 - 20083777) vagy bárki virtuálisan is örökbe fogadhat kutyáink közül a www.canecorsomentes.hu oldalon, illetve táp adománnyal is támogathatják corsoinkat. Mindenkinek köszönjük az eddigi segítséget és reméljük, hogy a továbbiakban is számíthatunk minden kedves corso szeretõre!
Cane corso fajtamentõ csoport


Köszönjük


Megosztom a Facebookon