Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Lepke második operációja
2013.04.08.
Sokan követtétek Lepke terápiájának és mûtétjeinek történetét. Lepke egy különösen agresszív és nagyon félénk cane corso-ként kerül az alapítványhoz. Viselkedészavari miatt olyan ideiglenes gazdához került, aki profi viselkedésterápiát tudott nyújtani a számára. Erre a terápiára Lepke lassan, de nagyon szépen reagál. Az egykor mindenre támadó gladiátor ma már póráz és szájkosár nélkül sétál akár a forgalmas helyeken is. A kutyákkal való összetûzéseket következetesen kerüli, sõt már egy olyan kutyabarátjai is van akivel játszik is.

Lepke óriási harcokat vívott magával, hogy közösségbe bekerülhessen, de közben komoly egészségügyi gondjai is támadtak amelyek jelentõsen lassították a vele való munkát. Születési rendellenességbõl fakadóan mindkét térde rendellenesen fejlõdött és a rossz járása miatt a térdeiben elszakadtak a szalagok is. Hol az egyik hol a másik lábára sántított, mígnem a Ti segítségetekkel sikerült megmûteni az egyik lábát. A mûtét nagyon szépen sikerült, Lepke körülbelül fél év után már teljes értékûen tudta használni mûtött lábát. A szép gyógyulás mellett a mûtétnek azonban sajnálatos következményei is voltak, hiszen azzal hogy nem használta a mûtött lábát, extrém módon terhelte a másik beteg lábát is. Így míg egyik lába szépen gyógyult, a másik erõsen romlani kezdet.

Elõre terveztük a második mûtétjét is és hogy segítségetekkel gyûjtsünk majd annak költségeire is, de hirtelen olyan állapot állt be, hogy nem lehetett tovább halogatni az operációt.

A mûtét utáni elsõ éjszaka igazán szívszaggató volt. Ez az erõteljes kutya minden fájdalomcsillapító ellenére végigsírta az éjszakát. Egy percre sem lehetett magára hagyni, sehogy nem sikerül nyugalmat találnia. Azután hajnalban, mintha elvágták volna a jajgatást. Egycsapásra tudomásul vette, hogy most megint jó ideig nem fogja tudni használni a lábát és elfogadta hogy most fáj neki. Hamar visszatért a jó kedve és az új mûtéti seb sokkal gyorsabban gyógyul mint az elõzõ.Úgy tûnik Lepke ezzel lassan révbe ért. Több mûtétre már valószínûleg nem lesz szüksége. Viselkedése már sok városi négylábúét felülmúlja. Gyógyulása után a terápia is az utolsó állomásához érkezhet. Ezután a Lepkét bemutató cikkek is lassan lezárulnak. A jövõben Lepkérõl még két hírt szeretnénk megosztani veletek Angyalok: az egyik majd arról fog szólni hogy Lepke a gyógyulás után iskolába megy, a másik hogy reményeink szerint hamarosan megtalálja majd végleges gazdáját is.
Lepke mindet megtett azért, hogy beilleszkedjen a kutyás társadalomba, de õ többet nem tud tenni. Viszont Ti Angyalok igen. Utoljára még kérjük Lepke mûtétjéhez a segítségeteket, hiszen nem tudtuk megvárni míg összegyûlik rá a szükséges pénz.
Bankszámlaszámunk:

OTP 11710002-20083777Külföldrõl történõ utaláshoz:

IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kõrösi Csoma sétány 6.

A megjegyzésbe kérjük, írjátok be, hogy: "Lepke"
Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán:
Hívd a 13600-as telefonszámot, majd az automata bejelentkezése után add meg a kiválasztott szervezet kódját (63)! Egy telefonhívás értéke 250 Ft. (ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára)
SMS küldésre egyelõre nincsen lehetõség.
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és Invitel hálózatából érhetõ el a szolgáltatás.


Köszönjük, hisz tudjátok CSAK VELETEK SIKERÜLHET!Lepke történeteit ITT és ITT olvashatjátok!


Megosztom a Facebookon