Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír ('13.február)
2013.03.08.
Engedjétek meg, hogy a beszámolót egy számunkra is nagyon rossz hírrel kezdjem. Egy régi védencünk Yenna átment a szivárványhídon. Gyomorcsavar, sajnos már az állatorvos sem tudott segíteni.
Sajnálom Nagylány :(


Ebben a hónapban 3 új kutyával bõvült a fajtamentés.

Marcus, egy 4 éves csíkos kan. Szolnokon kóborolt hosszú hónapokig. Nagyon félt az emberektõl, megközelíteni sem lehetett. Egy állatbarát hölgy kezdett vele foglalkozni, minden nap járt hozzá, etette. Õt megszerette, meg tudta simogatni, majd megfogni is engedte magát. Egy hónapig kutyakiképzõ foglalkozott vele, utána került a fajtamentés gondozásába.
Más kutyákkal jól kijön, pórázon való közlekedésén van még mit csiszolni, de ha lekerül róla, bújós, felszabadult kutya.


Cayenne a székesfehérvári Aska-tól került a fajtamentés gondozásába.
Válás miatt a gazdái nem tudták megtartani, tõlük egy telepre került õrkutyának. Rövid idõ után onnan is mennie kellett,mert nem minden férfit fogadott barátságosan. Ki tudja miért, de egyes férfiaktól fél, vajon mire vagy kire emlékeztetik õt...... Lábán csúnya sebek vannak, ezeket kezeljük.
Pórázon szépen sétál, autóban tökéletesen utazik, szeretetre és simogatásra vágyik. Ja és egy kényelmes meleg fotelra
Oltva, ivartalanítva és chipezve keres gazdát.Nestort, hónapokkal ezelõtt Dányban találták. A megtaláló befogadta, de nem tudta megtartani, így került a Noé cane corso fajtamentés gondozásába. Arra, hogy eredeti gazdája elõkerüljön kicsi az esély, de mégis egyenlõre eredeti gazdája jelentkezését várjuk.

Lénának letelt a két hete, gazdája nem jelentkezett érte, új családot keres.
Tündér, bújós lányka. Más kutyákkal nincs problémája, egyedül a kajáját félti, ilyenkor résen kell lenni. Autóban szépen utazik, a pórázon való közlekedést még tanulnia kell. Léna oltva, chipezve és ivartalanítva keres gazdát.

Német partnerszervezetünknek köszönhetõen Aisa kutyánk is megtalálta családját.
Hírek és képek már gazdis védenceinkrõl is érkeztek.


Hírek jöttek az egyik Bányász gyerekrõl.

"Kedves Orsi!
Mivel ma van a napja, hogy Börni 1 éve került hozzánk, gondoltam megírom, hogy még mindig minden rendben van és még mindig imádjuk. Lehet, hogy egy kicsit el is van kényeztetve, mindenesetre sokat foglalkozunk vele minden nap, elég mozgékony kisfiú, úgyhogy nem unatkozunk mellette. Szerintem a félelme terén sokat fejlõdött azóta, ráadásul szófogadó és szépen sétál pórázon. Persze azt hozzá kell tenni hogy elképesztõen makacs tud lenni, de az a szerencse hogy nem csak õ. Ahova lehet visszük magunkkal kocsival is, amit annyira szeret, hogy ha látja hogy valaki hazaért az autóval akkor neki be kell szállnia és csak úgy lehet beállni. Már voltunk vele kirándulni is amit leírhatatlanul élvezett! Még mindig csak bent alszik és csak akkor megy ki ha van kint valaki de ha kint van akkor aztán mehet a rohangálás! Szóval minden jól megy itt nálunk úgyhogy nektek is minden jót kívánok!
Adri"

Segít fát vágni is :)


Tina és Titó (akik új otthonukba már Zara és Carlos) is hallatott magáról.

"Szia! Minden a legnagyobb rendben. Már akartam a héten írni, de nem volt idõm a levelet írni. Na szóval: Zara nyakörve, (amivel hozzánk érkezett) már "sajna" nem jó rá. Nem éri át a nyakát, sõt Carlosra is éppenhogy lehetne csak rápréselni. Amikor rajtuk a póráz, kicsit meg vannak szeppenve, Zara szorosan a combomhoz simulva hajlandó csak jönni, néha noszogatni is kell, hogy ne visszafelé akarjon menni. Sokat játszanak, húzzák-vonják egymást, nagyon cukik. A múltkor kinyitottam a kocsi beálló kapuját, a férjem visszahívta õket, és nem mentek ki a nyitott kapun. Nagyon örültem, hogy nem a szabaduláson jár az eszük. Nagyon jól néznek ki mindketten szemmel láthatóan, szerdán szárazsamponos "fürdetés" volt, így jó illatúak lettek. Most próbálunk a napi 1 etetésre áttérni, mert lassan átesnek a soványból a dagi kategóriába és azt nem szeretnénk. Ha csinálunk képeket természetesen küldök. Szia: Kriszta"

Csak hogy legyen viszonyítási alap honnan indultak :(


Gorgót továbbra is állat kínozzák :)"Szia Orsi!

Gorgo fiúval minden ok, a hétvégén volt az elsõ közös utazásunk:) Az autóba alig tudtuk betuszkolni szegénykét, az út elején elég izgatott volt, de aztán megnyugodott és lefeküdt. Nem volt vele semmi gond, de nem sokat aludt a hétvége folyamán, ezért mikor haza értünk vasárnap, teljesen ki volt ütve, aludt mint a bunda. A mopszunkra eleinte morgott, aztán megtûrte maga mellett, kellett volna még 1-2 nap és szerintem haverok lettek volna. Majd legközelebb...:) Most tetszik neki, hogy kijött a jó idõ, úgyhogy jön-megy, intézkedik:) Nagyon megszerette a házikóját is sokat fekszik benne, szerencsére a tetejére nem próbált felmenni. Már játszott póráz nélkül a szabadban kutyussal, olyankor úgy ugat mint egy kis csivava:) Kaput kinyithatjuk simán, nem kell megkötni, nem megy ki. Sõt néha az utcán, ha tiszta a terep, leveszem róla a pórázt és szépen jön mellettem. Szombaton megy iskolába is:)
Amióta nálunk lakik, többet fõzök, mint eddig összességében. Kap csontot, húsikát, belsõséget. Nagyon hálás "kis" kutyuli:)
Sokkal szebb már a szõre és hízott is kicsit. Minden nap futni járok vele, mert az nagyon bejön neki:)

Niki"
Nala kutyánk gazdijának is írni támadt kedve és egy remek kis cikk született belõle, amit ITT olvashattok!! :)
Egy pályázatnak köszönhetõen 2013. december 31-ig egy adományvonal segítségével is támogathatóak a mentett cane corsok:Csak egy hívás ! Nekik az élet. Támogassa közel 1000 védencünket, köztük a cane corsokat az ADHAT vonalon keresztül.

Hívja a 13600-as telefonszámot, majd az automata bejelentkezése után adja meg a kiválasztott szervezet kódját (63)! Egy telefonhívás értéke 250 Ft. (Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára.)
SMS küldésre egyelõre nincsen lehetõség.

Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor és Vodafone hálózatából érhetõ el a szolgáltatás.
Tárgyi adományokat is folyamatosan várunk, szükségünk lenne nagyobb vizeskannákra az itatáshoz, illetve pórázakra a szombati sétáltatásokhoz. Ezen kívül nagyon szeretnénk jó minõségû száraz tápokat, vitaminkészítményeket, féreghajtót, gyógyszereket!


További céljaink eléréséhez továbbra is kérjük a támogatók segítségét, remélve hogy minden rászoruló corsonak segíteni tudunk, hiszen ezért alakultunk, nekik szenteljük idõnket és szeretetünket. Adományaikat várjunk a Noé Állatotthon Cane corso Fajtamentés számlaszámára (OTP 11710002 - 20083777) vagy bárki virtuálisan is örökbe fogadhat kutyáink közül a www.canecorsomentes.hu oldalon, illetve táp adománnyal is támogathatják corsoinkat. Mindenkinek köszönjük az eddigi segítséget és reméljük, hogy a továbbiakban is számíthatunk minden kedves corso szeretõre!

Cane corso fajtamentõ csoport


Köszönjük


Megosztom a Facebookon