Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír (2012.dec.-2013.jan.)
2013.01.28.
Új kutyáink:

Tina és Titó 1-2 év körüli, vágott fülû és farkú, fekete cane corsok. Felsõfarkasd határában fogták be, õket és így kerültek a Noé cane corso fajtamentéshez. Gazdájuk nem jelentkezett érte, ezért új családot keresnek. Mindketten borzasztóan legyengült, sovány állapotba kerültek hozzánk. Ki tudja mennyi ideje voltak az utcán élelem nélkül. Félelmetesen soványak szegények. Étvágyuk határtalan. Más kutyákkal jól kijönnek. Emberekkel eleinte kicsit bátortalanok, de ha rájönnek, hogy nem bántják, bújnak és boldogan zsebelik be a simogatást. Nagyon megérdemlik, hogy megtapasztalhassák õk is, azt ami már oly sok corsonknak sikerült, szeretõ család, meleg otthon, finom ételek.
Tina és Titó, oltott, ivartalanított, chipezett.


Deep, egy 6 hetes ördögpalánta, a fajtamentés legújabb tagja. Egy felelõtlenül megszületett alom tagjaként látta meg a napvilágot. Ennek a felelõtlenségnek és nemtörõdömségnek köszönhetõen, sajnos egyedül csak õ maradt életben az alomból. Oltási programját megkezdtük, ennek folytatása és befejezése a leendõ gazdi feladata lesz. Ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe Budapesten és 30 km-es körzetében kizárólag lakásba vagy kertes házba bentlakással. A leendõ gazdinak tisztában kell lennie egy kölyökkutya felnevelésével járó veszteségekkel, költségekkel és nehézségekkel.


Legújabb védencünk Léna, egy 2 év körüli szuka, akit Pécel határában találták. 14 napig csak eredeti gazdája jelentkezését várjuk, a megfelelõ okmányok kíséretében.

Tina és Titó már gazdához is költözött. Együtt fogadta õket örökbe egy család. Rögtön felfedezték és feltérképezték új otthonukat és begyûjtötték az elsõ simogatásokat. Boldog gazdis életet srácok, igazán megérdemlitek!
Már hírek is érkeztek róluk.

"Szia! Minden maximálisan rendben van. Tina (most már Zara lesz a neve) nagyon okos, szerintem régen foglalkozhattak vele, mert az ül, gyere ide vezényszavakat ismeri. Délután játszottunk, amit eldobtam neki azt rögtön visszahozta.
Tito (a nevét a gyerek választotta, Carlos lesz) kicsit szeleburdibb. Neki többet kell tanulnia, de nagyon kedves, szeretetre éhes õ is.
Tegnap jól bevacsoráztak, Zara szinte egy falással megevett mindent és utána Carlos táljából még amit lehetett megevett. Kicsit megijedtem, hogy összeverekednek, de nem történt semmi. Reggel ezért külön kapták a reggelit, mert nem akarjuk, hogy Carlos kevesebbet egyen, mint szükséges. Az éjszaka nagyon jól telt, együtt aludtak és reggel 8-ig még csak elõ sem jöttek. 8.30-kor kapták a reggelit, akkor bújtak elõ a jó melegbõl. Most végezte az elõbb Zara a nagydolgát és örömmel állapítottuk meg, hogy nem híg a széklete. Még picit lágy, de ez nem hasmenés. Carlosnak még hasmenése van, de szerintem a rizs megfogja. Reggel a szemüket áttöröltük speciális kamillás törlõvel, Carlos fülét is bekentem hámosítóval, ez kicsit érzékeny. Na, a macskát nem bírják, amikor látják megugatják, remélem elkerüli a kertet mostantól, mert nem szeretném, ha gyanútlanul jönne és két kutyával találná magát szemben. Szerintünk hamar kikupálódnak és nagyon szépek lesznek, ha nem lesz kint az összes bordájuk. Kriszta"
A kis ördögfióka is beköltözött új családjához. Hamar feltalálta magát, nem volt szégyenlõs. Boldog életet rosszcsont.
Nagy mackónk Gorgo is családra talált. Egy kedves, fiatal pár választotta õt. Eljöttek hozzánk, hogy megismerkedjenek vele és szerelem volt elsõ látásra Már nagyon várták, hogy elvigyük nekik. Gyorsan felfedezte új otthonát és gyûjtötte a simiket. Sok boldogságot új családodba Nagyfiú!!!

Már be is jelentkezett a gazdi.
"Szia!
Minden ok!!! Imádjuk:) Sztem õ is kezd minket. Már játszunk nagyokat, egyelõre két játéka van, egy tenisz labda és egy kötélszerû labda. Le van rakva mindkettõ a háza mellé és kiválasztja melyikkel szeretne játszani és hozza lelkesen. Bent aludt már a házában, vettem neki szénát tegnap, csak a függöny nem tetszik neki, úgyhogy azt felhajtottuk. Reggel olyan boldogan szaladgált a ház oldalánál. Ma havat lapátoltam és kinyitottam a kaput, csak kikukucskált, de rászóltam, hogy nem szabad kijönni és nem lépte át a kerítés küszöbét. Nagyon értelmes! Minden nap kap kefélést, egyre szebb a szõre is. Mikor elmentetek szomorú volt szegényke, de simogattuk, nyugtatgattuk, aztán helyre jött, látta, hogy mi is szeretjük. Mindenképpen jelentkezek folyamatosan. Most jöttünk haza egy nagy sétából, nagyon jó fiú, nem húz, nem akaratoskodik, fõleg a kisebb termetû kutyákkal akar haverkodni, a nagyobb testûektõl tart. Séta közben érdeklõdik, szaglászik, nagyon cuki. 6 körül kap vacsit, aztán hagyom emészteni és este megyek ki hozzá játszani, mert azt imád:) Gábor 8 körül ér haza és õ is dögönyözni fogja.
Niki"
Az idén megrendezésre került az állatok karácsonya december 16.-án.

Soha nem látott számban látogattak ki az állatotthonba, és mindenki hozott valamit. Ennyi kedves mosolygó embert, ennyi szeretetet és ajándékot még soha nem láttunk / tapasztaltunk. Corsoinkat is meglátogatta a Jézuska, ajándékokkal, játékokkal és finom falatokkal.

Köszönjük Német partnerszervezetünknek és a hozzánk kilátogatott corso szeretõ embereknek, hogy gondoltak kutyáinkra. Néhány kép corsoink karácsonyáról.
Régi védencünk Amy idén karácskor ünnepelte 3. szülinapját gazdis kutyaként. Még sok boldog évet kívánunk neki így.

Amikor örökbe fogadták.


Ez pedig friss kép róla.

Érkeztek képek régi védenceinkrõl is.

Döme mackó, akinek játszópajtása is lett.
"A huzigálós játékot sosem preferálta, de a kicsivel ezt is szívesen játssza. Lekopogom tök jó páros lettek. A kicsi ott alszik mindig, ahol Döme (magyarul rajta ) Döme pedig le sem veszi róla a szemét, és ha kell, finoman neveli. Arról nem beszélve, hogy egy csomó minden hülyeséget elvisel tõle, amit más kölyköktõl anno nem."


Nizza kutyánk is bekukkantott a kis gazdival.
Képek jöttek Sábáról is.
Továbbra is aktuális a 2013-as Noé-s naptár, ami nemcsak praktikus, de megvásárlásával az állatotthon lakóit támogathatják!!!
Tárgyi adományokat is folyamatosan várunk, szükségünk lenne nagyobb vizeskannákra a téli itatáshoz, illetve pórázakra a szombati sétáltatásokhoz. Ezen kívül nagyon szeretnénk jó minõségû száraz tápokat, vitaminkészítményeket, féreghajtót, gyógyszereket!


További céljaink eléréséhez továbbra is kérjük a támogatók segítségét, remélve hogy minden rászoruló corsonak segíteni tudunk, hiszen ezért alakultunk, nekik szenteljük idõnket és szeretetünket. Adományaikat várjunk a Noé Állatotthon Cane corso Fajtamentés számlaszámára (OTP 11710002 - 20083777) vagy bárki virtuálisan is örökbe fogadhat kutyáink közül a www.canecorsomentes.hu oldalon, illetve táp adománnyal is támogathatják corsoinkat. Mindenkinek köszönjük az eddigi segítséget és reméljük, hogy a továbbiakban is számíthatunk minden kedves corso szeretõre!

Cane corso fajtamentõ csoport


Köszönjük


Megosztom a Facebookon