Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Corso Kurír
2012.10.16.
Gorgot Szigetszentmiklóson találták. Több napja kóborolt az utcán.
Gazdája nem jelentkezett érte, ezért új családot keres. 3 év körüli, nagy mackó. Jó lenne neki egy család mihamarabb, mert lelkileg nagyon nincs a toppon
Ivartalanítva, oltva és chippel ellátva keresi új gazdáját.

Új kutyánk, Nala a 11 hónapos, vágott fülû és farkú, cane corso szuka. Egy 6 tagú alomba szletett,de õ maradt utolsónak. Nem foglalkoztak vele, nem gondozták megfelelõen. Pórázt nem ismeri, utcán még sosem járt. Van mit tanulnia és bepótólnia, ami eddig kimarar az életébõl. Mindezek melett egy kedves, bújós kutyagyerek, aki szeretné elhinni, hogy lehet más is az élet és megtapasztalni, hogy milyen amikor valakinek van igazi családja.
Nala oltva, ivartalanítva és chippel ellátva keres gazdát.Gondozásunkba került még Kira is. Õ egy 2 éves, szürke, farok vágott cane corso szuka. Gazdája adta le õt a fajtamentésnek, mert életkörülményei megváltozása miatt nem tudott róla tovább gondoskodni. Nagyon kedves és jóindulatú kutya. Más kutyákkal jól kijön. Pórázon szépen sétál, autóban kulturáltan utazik. Olyan családot, gazdát keresünk számára akinél nem csak egy kerti dísz lenne, hanem családtag. Lakásba, házba bejárással adjuk örökbe, csak kinti kutyának nem! Kira oltva, ivartalanítva és chippel ellátva keres gazdát.
Gazdához költözött Race kutyánk, aki Németországban találta meg új családját.


Hírek is érkeztek:
"Már tud futkározni, rendesen póráz nélkül, mert megbízható a behívása. A lába napról-napra egyre jobb. Imádja a vizet, átgázol mindenen, legyen akár pocsolya, patak, tó. Fõleg ha kacsák vannak benne, azok nagyon csábítóak.
Szereti a lovakat, a pónikkal néha játszana is, de azok nem értik mit akar.

Így alszik a gyerek a meleg pokrócában"


Rio kutyánk is új családjához költözött. Sok boldog gazdis életet Nagyfiú, igazán megérdemled már!!

"Szia,

itt az ígért beszámoló :)
Érkezés után egy ideig csak felmérte Rió a helyzetet és a macskákkal nem nagyon akart kibékülni, de utána percrõl percre egyre otthonosabban érezte magát, Zeldával egész délután játszottak!! este már puszit osztott, csóvált, pacsizott, jött a nyomunkban! A macskázásról egy nap alatt nagyrészt sikerült leszoktatni, illetve kordában tartani a dolgot! Rendkívül okos kutya nagyon figyel mindenre tényleg igyekszik megfelelni, kipróbálta egybõl a házát is, ma pedig már bent alszanak a lakásba a hidegfrontnak köszönhetõen! Vasárnapi közös sétára már együtt vittem õket és ott is tökéletesen viselkedett :) szépen szófogadó volt, behívható, folyamatosan ellenõrizte hogy megvagyunk-e még!

Tényleg tökéletes kutya :))

Köszönjük:
Kriszta"

Nala kutyánk is a hétvégén beköltözött új otthonába. Kétszer voltak nála látogatóba a gazdijelöltek. Második alkalommal elhozták 16 éves keverék öregurukat is, hogy megismerjék egymást és biztos ne legyen baj a két kutya között. Persze mindkét fél részérõl rendben volt a dolog.

Elõször még a lakásba sem mert bemenni és a teraszon kuporodott összeAztán megmutattuk neki mi is van odabent, hát nem kellett sokat gyõzködni, hogy ott maradjon.


Örökbe adottainkról is jöttek képek, hírek.

"sziasztok!
egy kis életjel megint...
két hete Dömpert elvittük egy nagy szülinapi sétára. Ami ugyan majdnem kudarcba fulladt, mert a víztározó partján tilos a kutyasétáltatás.... Még megérteném, hogy kutyát fürdetni tilos, belépés csak pórázzal, esetleg szájkosáral.... de mindegy is.
A lényeg, hogy mégiscsak bementünk, és egy hatalmasat, és jót kirándultunk.
A nagyfiú pedig elkezdte taposni a 9-et."


Tosca hírmorzsa

"Szia Orsi !

Toszka már kezdi megszeretni a gyümölcsöket. Minden nap almát dióval reggeliznek a kutyusok. Találtunk a mezõ mellett egy almafát és mellette egy diófát, amelyeken - mint a mesében - fürtökben, a földig lógnak a gyümölcsök.
A ma reggeli képeken a kutyusokon kívül még látszik a mezõrõl felszálló pára is. ( élõben olyan szépek voltak : kutyák, pára, felkelõ nap ..)
Az egyik képen a "3. kutyánk " látszik, Vacak ( õ sem kicsi testû példány ), már egészen jól érzik magukat egymás mellett Toszival. - no jó, van hogy a leányzóra rátör a vadászösztön, de csak azért mozdul rá a Vacakra, hogy valaki végre elõtte is fusson..:)
Esténként már bent alszik minden szõrös - reggelre persze az egyik a lábamnál , a másik közvetlenül az ágyam mellett szuszog. Hajnal felé szoktak a szélfogóból beosonkodni a gazdi közelébe. Ezt onnan tudom, mert mikor Toszi jön be, elõször megnézi az ágyat, hogy ki alszik ott - konkrétan az arcomhoz nyomja a pofáját , - amit nem lehet nem észrevenni. Ekkor megsimogatom, megnézem, hogy mennyi az idõ és megkérem, hogy hagyjon még békén és inkább aludjon õ is. ( ez nem vicc ! )
Hát így éldegélünk mi - már lassan 1 éve ! -, el sem hiszem....

Üdv.: Zsuzsa"
Vacak


Egy kellemes õszi vasárnapon összejöttek egy találkozóra a cane corso barátok, kutyáikkal.
Ez a rendezvény hetedszer került megrendezésre és eddig soha nem látott számban jelentek meg a fajta rajongói, tenyésztõk, és gazdák, és persze a corsok.

Mi a fajtamentés képviseletében vettünk részt e rendezvényen, pár mentett védencünk is ellátogatott gazdájával.

Nagyon kellemes baráti társaság jött össze, a kutyák többnyire szabadon ismerkedtek, játszottak egymással, volt némi tréning ÕV, amit nagyon élveztek a kutyák, de gazdáik is.

Ezúton szeretnénk megköszönni mindennemû adományaikat.

Némi ízelítõ a találkozó hangulatáról:


További gazdikeresõink ITT találhatók!További céljaink eléréséhez továbbra is kérjük a támogatók segítségét, remélve hogy minden rászoruló corsonak segíteni tudunk, hiszen ezért alakultunk, nekik szenteljük idõnket és szeretetünket. Adományaikat várjunk a Noé Állatotthon Cane corso Fajtamentés számlaszámára (OTP 11710002 - 20083777) vagy bárki virtuálisan is örökbe fogadhat kutyáink közül a www.canecorsomentes.hu oldalon, illetve táp adománnyal is támogathatják corsoinkat. Mindenkinek köszönjük az eddigi segítséget és reméljük, hogy a továbbiakban is számíthatunk minden kedves corso szeretõre!

Cane corso fajtamentõ csoport


Köszönjük


Megosztom a Facebookon