Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Fiona medvehercegnõ a gyógyulás útján
2012.09.10.
Fiona félig levágott lábát megoperálták, kimerevítették a bokaízületét. Orvosilag, amit lehetett megtettek, saját csontjából implantátumot is beépítettek, most a lábadozik. Ettõl a beavatkozástól azt várjuk, hogy képes lesz terhet viselni ez a lába is, és így a többi lába és ízülete egy kicsit tehermentesülhet.Már az elsõ napokban látható volt, hogy használja a mûtött lábát, bár még a merevített kötést kellett viselnie. Nagyon kényes idõszak ez, hiszen a saját csontjából nyert implantátumnak most kell beépülnie, ehhez segítség a merevítõkötés, a kennelfogság és, hogy mindez a helyén is maradjon a gallér.
Királylányunk meglehetõsen türelmetlenül viseli a kennel fogságot és a gallért is, sokat nyafogott és balhézott is ez miatt, mivel eddig szabadon járhatott ahova csak akart, de most csak a gyógyulása a cél és ezért neki is tenni kell. Na ezt igen nehéz belevarázsolni az okos kis buksikájába. Szinte azonnal igencsak megrongálta a gallért, egy nap után alig használhatóvá tette, de muszáj viselnie, mert a kötést leszedné és a sebét pedig nyalná.

A varratszedés után, jött a következõ merev kötés, igaz ez már egy picivel rövidebb, mint az elõzõ és új gallért is kapott. A kánikula miatt még a szokásosnál is keményebb volt a helyzet Fiona számára. Igaz, hogy a kennelje árnyékos helyen van, a reggeli nap csupán ami éri, de a hõséget így is nehéz volt elviselnie. Ideiglenes befogadója gyakori vízcserével és a helyének rendszeres fellocsolásával próbált enyhíteni a forróságon.A gallért csak etetésnél lehet levenni, mert mindjárt a lábát piszkálja. Imádja az embereket, mindne vele töltött percért hálás. Ahogy telt az idõ és Fiona gyógyult, egy kis szabdságott kapott, aminek nagyon örül és nem is a nagy rohanás, ami a legfontosabb neki, hanem, hogy a szeretett ember lába közelébe lehessen. Mondjuk ez a nagy mûanyag gallérral nem éppen kellemes, de a kedvéért elviselhetõ. Üres perceiben szívesen heverészik a diófa, vagy a terasz alatt. Amikor Fiona szabadon van az udvaron, akkor ideiglenes befogadója saját kutyáját is kiengedi hozzá,hogy ne legyen egyedül, de igazából mostanában nem játszanak, ki-ki a maga kedvenc helyén pihen.


Az újabb orvosi vizitnél a merevítés lekerült. A kötés sajnos ledörzsölte egy darabon a hámréteget a lábán, amit cukor terápiával kell kezelni. Már elkészült az elsõ kontrollröntgen és szerencsére minden a lehetõ legnagyobb rendben van, az összes csont a megfelelõ helyen van.
Messze vagyunk még a végtõl, de az már most kijelenthetõ, hogy az orvosi beavatkozás bravúros volt és kiváló eredményt hozott. A lábát, amit eddig még soha, szépen használja, a merevítés nélkül is. Igaz, hogy a kennel fogság még mindig tart, viszont napról-napra egyre több szabadon eltölthetõ idõ engedélyezett. Ilyenkor van, hogy Mona után ered, aki retteg az ufós Fionától, ne hogy utolérje, még a popsiját is behúzza, úgy szalad elõtte. Játékokkal is szívesen játszik, jó corsos szokás szerint hordja a kedvenc helyére õket. A kedve is nagyszerû, fõleg ha szabadság van, és az étvágya is remek, mindig tisztára nyalja a tányérját, amibe ideiglenes anyukája mindig belecsempész néhány extra finom falatot, no persze csakis a minél gyorsabb gyógyulása érdekében.

Reméljük, a lábacskája fokozatosan megerõsödik, és egyre jobban használja majd. Köszönjük a bravúros beavatkozás dr. Boda Attila doktor úrnak, hiszen már az csoda, hogy négy lábon jár.

És természetesen hálásan köszönjük mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta Fiona mûtétjét és gyógyulását. Sajnos ez még csak az út eleje, medvetalp hercegnõnknek valószínûleg még további mûtétekre, kezelésekre lesz szüksége. Kérjük, aki teheti, támogassa továbbra is gyógykezelését.
Köszönjük!
Folyt. köv.További céljaink eléréséhez továbbra is kérjük a támogatók segítségét, remélve hogy minden rászoruló corsonak segíteni tudunk, hiszen ezért alakultunk, nekik szenteljük idõnket és szeretetünket. Adományaikat várjunk a Noé Állatotthon Cane corso Fajtamentés számlaszámára (OTP 11710002 - 20083777) vagy bárki virtuálisan is örökbe fogadhat kutyáink közül a www.canecorsomentes.hu oldalon, illetve táp adománnyal is támogathatják corsoinkat. Mindenkinek köszönjük az eddigi segítséget és reméljük, hogy a továbbiakban is számíthatunk minden kedves corso szeretõre!

Cane corso fajtamentõ csoport


KöszönjükMegosztom a Facebookon