Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

A Cane Corso Fajtamentésrõl
2017.11.20.
A Noé Állatotthon Alapítvány Cane Corso Fajtamentõ Csoportja 2009 tavaszán kezdte meg mûködését. Bár a cane corso egyelõre nem fordul elõ tömegesen hazánkban, a fajta mégis egyre népszerûbb a családi kutyák rajongói körében. Ahogy a hazai állomány száma nõ, úgy egyre gyakrabban fordul elõ, hogy valamelyik cane corsonak sürgõs segítségre van szüksége.
Sajnálatos módon nem minden cane corso olyan szerencsés, hogy szeretõ, gondoskodó családban élhesse az életét. Egyre többször fordul elõ, hogy cane corso kerül olyan helyzetbe, amikor sürgõs segítségre van szüksége. Ilyen krízishelyzetben minden perc sokat számít, és minden segítség jól jön.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány égisze alatt mûködõ Cane Corso Fajtamentõ Csoport azért jött létre, hogy segítsünk lehetõségeinkhez mérten, minden olyan cane corson, aki kóborol, tartása kimeríti az állatkínzás fogalmát, bármi okból feleslegessé vált, egészségesen, fiatalon el akarják altatni, állatmenhelyen él vagy gazdái életkörülményei megváltoztak és nem tudják tovább tartani a corsojukat.

Lelkes önkéntesekbõl szervezõdött a fajtamentõ csoport, melynek tagjai tenyésztõk, gazdik, fajtaszimpatizánsok, de mind-mind a corsok elkötelezett szerelmesei. Célul tûzték ki, hogy ahol, és amikor mentésre, segítségre szoruló cane corso van, ott mindent elkövetnek, amit csak lehetõségeik megengednek, hogy egyetlen corsonak se kelljen sanyarú körülmények között élnie. Sajnos egyelõre csak fajtatiszta cane corsokon áll módunkban segíteni, de amennyiben van szabad kapacitásunk, a fajtához közel álló segítségre szoruló kutyákat is mentünk.

Amit rólunk tudnia kell: mindannyian, akik a menhelyen dolgozunk, önkéntesek vagyunk, akik szabadidõnket, munkánkat áldozzuk a kutyák mentésére. Ez néha nehéz és szomorú munka, de ugyanannyi örömet is jelent. Mindannyian erõnkhöz mérten járulunk hozzá a menhely mûködéséhez, a kutyák mentéséhez, ellátásához és örömmel fogadunk bárkit, aki hozzánk hasonlóan szívügyének érzi a hányatott sorsú cane corsok mentését, és szívesen csatlakozna egy összetartó, szuper csapathoz.


Ha te is szíveden viseled ennek a rendkívüli fajtának a sorsát, és bármilyen módon szeretnél nekünk segíteni, örömmel vennénk jelentkezésedet, felajánlásaidat. A legkisebb segítség is segítség!
Szükségünk lenne:
-ideiglenes befogadókra
-végleges befogadókra
-szükség esetén egyéb felszerelésre (szállítóketrec, táp, gyógyszer, nyakörvek, pórázok, stb.)
-bármi olyan segítségre, ami a mentést megkönnyíti, népszerûsíti (támogatók toborzása, szponzorok bevonása, plakát és egyéb nyomdai munkák készítése, stb.)

Elérhetõségek:
Projekt vezetõ: Balázs Ernõ
Telefonszám: 06-30-201-7798
email: canecorsomentes@noeallatotthon.hu


A Cane Corso fajtamentõ csoportnak nincsen külön adószáma, hiszen nem különálló civil szervezet, hanem a Noé Állatotthon Alapítvány egyik projektje. Ezért aki adója 1%-ával szeretné támogatni a cane corso-mentést, az az alapítvány adószámára töltse ki rendelkezõ nyilatkozatát adóbevalláskor. A rendelkezõ nyilatkozaton a
"Noé Állatotthon Alapítvány" nevet és az 18169696-1-42 adószámot kell megadni. (Figyelem! Ha a Cane Corso fajtamentõ csoport nevét írják rá a rendelkezõ nyilatkozatra, az érvénytelen lesz és 1%-uk "elvész"!)
Amennyiben nem rendelkeznek adó 1%-al, de segíteni szeretnék munkánkat, akkor azt a 11710002-20084606 számlaszámra utalva tehetik meg. (Elkülönített alszámla, kizárólag a Cane Corso Fajtamentés védenceinek)
IBAN: HU66 1171 0002 2008 4606 0000 0000
BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHBMegosztom a Facebookon