Cane Corso fajtamentés logo

Gazdira váró cane corsokGazdira váró cane corsok Gazdira váró cane corso keverékekGazdira váró cane corso keverékek Közvetített cane corsokKözvetített cane corsok Elveszett/talált cane corsokElveszett/talált cane corsok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a cane corsorólTudnivalók a cane corsoról Corso KurírCorso Kurír Állati hírekÁllati hírek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

A Cane Corso Fajtamentésről
2017.11.20.
A Noé Állatotthon Alapítvány Cane Corso Fajtamentő Csoportja 2009 tavaszán kezdte meg működését. Bár a cane corso egyelőre nem fordul elő tömegesen hazánkban, a fajta mégis egyre népszerűbb a családi kutyák rajongói körében. Ahogy a hazai állomány száma nő, úgy egyre gyakrabban fordul elő, hogy valamelyik cane corsonak sürgős segítségre van szüksége.
Sajnálatos módon nem minden cane corso olyan szerencsés, hogy szerető, gondoskodó családban élhesse az életét. Egyre többször fordul elő, hogy cane corso kerül olyan helyzetbe, amikor sürgős segítségre van szüksége. Ilyen krízishelyzetben minden perc sokat számít, és minden segítség jól jön.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány égisze alatt működő Cane Corso Fajtamentő Csoport azért jött létre, hogy segítsünk lehetőségeinkhez mérten, minden olyan cane corson, aki kóborol, tartása kimeríti az állatkínzás fogalmát, bármi okból feleslegessé vált, egészségesen, fiatalon el akarják altatni, állatmenhelyen él vagy gazdái életkörülményei megváltoztak és nem tudják tovább tartani a corsojukat.

Lelkes önkéntesekből szerveződött a fajtamentő csoport, melynek tagjai tenyésztők, gazdik, fajtaszimpatizánsok, de mind-mind a corsok elkötelezett szerelmesei. Célul tűzték ki, hogy ahol, és amikor mentésre, segítségre szoruló cane corso van, ott mindent elkövetnek, amit csak lehetőségeik megengednek, hogy egyetlen corsonak se kelljen sanyarú körülmények között élnie. Sajnos egyelőre csak fajtatiszta cane corsokon áll módunkban segíteni, de amennyiben van szabad kapacitásunk, a fajtához közel álló segítségre szoruló kutyákat is mentünk.

Amit rólunk tudnia kell: mindannyian, akik a menhelyen dolgozunk, önkéntesek vagyunk, akik szabadidőnket, munkánkat áldozzuk a kutyák mentésére. Ez néha nehéz és szomorú munka, de ugyanannyi örömet is jelent. Mindannyian erőnkhöz mérten járulunk hozzá a menhely működéséhez, a kutyák mentéséhez, ellátásához és örömmel fogadunk bárkit, aki hozzánk hasonlóan szívügyének érzi a hányatott sorsú cane corsok mentését, és szívesen csatlakozna egy összetartó, szuper csapathoz.


Ha te is szíveden viseled ennek a rendkívüli fajtának a sorsát, és bármilyen módon szeretnél nekünk segíteni, örömmel vennénk jelentkezésedet, felajánlásaidat. A legkisebb segítség is segítség!
Szükségünk lenne:
-ideiglenes befogadókra
-végleges befogadókra
-szükség esetén egyéb felszerelésre (szállítóketrec, táp, gyógyszer, nyakörvek, pórázok, stb.)
-bármi olyan segítségre, ami a mentést megkönnyíti, népszerűsíti (támogatók toborzása, szponzorok bevonása, plakát és egyéb nyomdai munkák készítése, stb.)

Elérhetőségek:
Projekt vezető: Balázs Ernő
Telefonszám: 06-30-201-7798
email: canecorsomentes@noeallatotthon.hu


A Cane Corso fajtamentő csoportnak nincsen külön adószáma, hiszen nem különálló civil szervezet, hanem a Noé Állatotthon Alapítvány egyik projektje. Ezért aki adója 1%-ával szeretné támogatni a cane corso-mentést, az az alapítvány adószámára töltse ki rendelkező nyilatkozatát adóbevalláskor. A rendelkező nyilatkozaton a
"Noé Állatotthon Alapítvány" nevet és az 18169696-1-42 adószámot kell megadni. (Figyelem! Ha a Cane Corso fajtamentő csoport nevét írják rá a rendelkező nyilatkozatra, az érvénytelen lesz és 1%-uk "elvész"!)
Amennyiben nem rendelkeznek adó 1%-al, de segíteni szeretnék munkánkat, akkor azt a 11710002 - 20083777 számlaszámra utalva tehetik meg. Itt feltétlen fel kell tüntetni a megjegyzés rovatban, hogy "cane corso fajtamentés".
Megosztom a Facebookon